Šta je novo?

Pitanja i odgovori u vezi sa gradom

Prvo bih zelela da posaljem veliki pozdrav svima na forumu! I ranije sam pratila desavanja na ovom sajtu, a sada vam se obracam za pomoc.

Imam staru kucu na pocetku Vojvodjanske ulice u staroj Bezaniji, nedaleko od Roma company (parna strana za koju kazu da se nece rusiti). Kuca je neuslovna za zivot. X puta sam trazila od nadleznih (opstina, geodetski zavod ...) da mi odgovore sta se tu planira, da bih znala sta da radim - da li da ulazem u nju i renoviram je, sto mi se ne isplati ako se uskoro planira rusenje (druga strana ulice je vec zvanicno iseljena). Dobijala sam nejasne odgovore tipa ,,moze, ali i ne mora biti tako,, pa smo resili da je prodamo, ali i to ne ide jer potencijalni kupac ne zna sta tu moze da gradi (investitori nisu zainteresovani, posto ne mogu da dobiju dozvolu za gradnju).

Da li neko moze da mi kaze sta se tu planira u dogledno vreme i sta je moguce graditi jer i ja i moje komsije imamo isti problem (nase stare kuce su ruglo za taj deo grada)??? Bicu neizmerno zahvalna na pomoci :rolleyes:
 
Pozdrav svima,

Ne mogu da nadjem nigde na forumu polemiku, linkove ili pouzdane slike planova novogradnji oko hrama Sv. Save.

Dobar deo Mutapove ulice uveliko prica oko nekih visokih 5000-6000 kvadrata na uglu sa Bore Stankovica, kao i cosku Bore stankovica i Patrijarha Varnave, koje ce mnogima zakloniti pogled na hram.

Da li znate da li se na forumu beobuild-a pricalo na ovu temu, i ako nije gde mogu dobiti neki link i vise informacija o buducim objektima do Hrama, njihovim visinama, gabaritima, buducim izgledima...?

Hvala unapred,
Miki
 
Ajde molim vas neka mi neko kaze da lice nesto od infrastrukture biti uradjeno na Radiofaru?Ko ne zna,to je naselje na autoputu beograd-zagreb,10 km od grada i druga je zona za legalizaciju.To napominjem jer u njemu nema ama bas nista samo tri asfaltirane ulice od 20,isto toliko osvetljenih,glavna ulica siroka 4 m,nemamo gradski prevoz kroz naselje,vodovod,kanalizaciju,vrtic,skolu ambulantu,postu,ama bas nista a druga zona??Ado Ugrinovci koji su 6 zona imaju sve ovo,cak tri linije gradskog prevoza!!!Ajde ako neko moze da nam pomogne,ipak ovde ima 2000 ljudi
 
gospodin":3opp01rt je napisao(la):
Ajde molim vas neka mi neko kaze da lice nesto od infrastrukture biti uradjeno na Radiofaru?Ko ne zna,to je naselje na autoputu beograd-zagreb,10 km od grada i druga je zona za legalizaciju.To napominjem jer u njemu nema ama bas nista samo tri asfaltirane ulice od 20,isto toliko osvetljenih,glavna ulica siroka 4 m,nemamo gradski prevoz kroz naselje,vodovod,kanalizaciju,vrtic,skolu ambulantu,postu,ama bas nista a druga zona??Ado Ugrinovci koji su 6 zona imaju sve ovo,cak tri linije gradskog prevoza!!!Ajde ako neko moze da nam pomogne,ipak ovde ima 2000 ljudi
Radiofar u petu zonu leagalizacije?
Građani iz surčinskog naselja Radiofar danas će u pisarnici gradskih i republičkih službi predati zahtev da to naselje iz druge pređe u petu zonu za legalizaciju objekata

PRESAVILI TABAK... Građani odlučni u svojoj nameri
U peticiji koju je potpisalo oko 500 meštana tog naselja navodi se da prema izgrađenoj infrastrukturi Radiofaru nikako nije mesto u dodeljenoj zoni.
Prema rečima Milana Mihajlovića iz Udruženja građana „Mesna zajednica Radiofar u osnivanju", razlog nezadovoljstva meštana je to što naselje nema kanalizaciju, vodu, asfaltirane ulice, gradski prevoz, pasarelu za prilaz naselju preko autoputa, školu, ambulantu, markete, kao ni mesnu zajednicu...
Osim atraktivnosti lokacije, to naselje, prema mišljenju meštana, ni po čemu drugom ne može biti u drugoj zoni legalizacije. Kao primer navode i to da su ostali delovi opštine Surčin svrstani u četvrtu zonu.
Iako će zahtev biti dostavljen i u pisarnicu Skupštine grada i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, građani najviše očekuju od komisije koja je radila zoniranje, a koju je vodio član Gradskog veća Oliver Glišić.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/119679/Radiofar+u+petu+zonu+leagalizacije.html
 
Sad je malo bolje,ali ako smo peta zona,opet bi smo trebali da imamo nesto,ipak je 16000 za kvadrat bilo previse,da li znate da sta ce biti odradjeno od infrastrukture u ovom naselju???Hvala unapred
 
Nema nikakvih informacija,kontaktirajte nadlezne zvanicnim putem,pitajte u opstini kojoj pripadate
 
Koče izgradnju kanalizacije
Pojedine gazde parcela u podavalskim naseljima nisu dozvolile nastavak gradnje jer su upisani kao korisnici zemljišta pa su radovi morali stati. Do kraja godine, žitelji naselja Školsko dobro i Plavi horizonti, kao i podavalskih sela Zuce, Beli Potok i Pinosava dobiće kanalizaciju

Puno posla... Kanalizaciona mreža uskoro i na obodu grada
Iako čak 40 odsto teritorije prestonice nema kanalizaciju, njenu izgradnju često koče i sami Beograđani, ali i nerešeni imovinsko-pravni odnosi na terenu planiranom za kopanje kanala i postavljanje mreže. Pojedine gazde parcela u podavalskim naseljima nisu dozvolile nastavak gradnje jer su upisane kao korisnici zemljišta pa su radovi morali stati dok problem ne bude rešen.
Međutim, u krajevima gde postoji detaljni plan, tih problema nema, pa će do kraja godine žitelji naselja Školsko dobro i Plavi horizonti, kao i podavalskih sela Zuce, Beli Potok i Pinosava dobiti kanalizaciju.
Na redu Šangaj
Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić ističe da grad očekuje borbu sa imovinsko-pravnim problemima i u Velikom mokrom lugu, gde je nedavno počela izgradnja kanalizacije. U Beogradu ima oko 1.700 kilometara cevi kojima teku otpadne vode, potrebno je izgraditi još 1.300 kilometara kanalizacione mreže, a da bi se kompletno rešio problem, prema računici grada, potrebno je oko 700 miliona evra.
Šapić ističe da je problema prilikom kopanja kanalizacije bilo i u podavalskim naseljima.
- S radovima dođete do neke tačke i onda se desi da gazda ne da da se radi dalje jer je on upisan kao korisnik zemljišta, bez obzira što prekopavamo put! Tada radovi staju, a njihov nastavak zavisi od toga da li ćemo, i kada, dobiti njegovu saglasnost - objašnjava Šapić.
Nakon završetka 1.200 metara kanalizacije u Velikom mokrom lugu, grad će prvo morati da reši neke imovinske probleme, da bi nastavio izgradnju još 2.000 metara mreže čime bi celo naselje moglo da zaboravi na septičke jame.
- Prioritet su sva naselja u kojima ne postoji kanalizacija, ali brzina obavljanja posla zavisi od primarne planske dokumentacije. U područjima gde postoji kompletna dokumentacija, realizacija je brza - objašnjava Šapić.
Grad trenutno radi i na prikupljanju projektne dokumentacije i izradi projekta za uvođenje kanalizacije u naselju Šangaj. Plan je da u tom zemunskom naselju bude izgrađena i separatna kanalizacija s mini-fabrikom za prečišćavanje. Očekuje se da sredinom jeseni grad započne radove i u tom naselju. Ovim bi i šire područje Batajnice dobilo kanalizaciju.
BUNARIMA PROTIV PODZEMNIH VODA?
I pored toga što je izgrađen kolektor pored Zrenjaninskog puta, radna grupa grada za rešavanje problema kanalizacije duž leve obale Dunava razmatra projekat izrade „zavese" rasteretnih bunara na ovom potezu. Tim bunarima znatno bi se smanjio nivo podzemnih voda, što stvara velike probleme stanovnicima tog dela grada.
Tamo gde su već urađeni generalni i detaljni plan, meštani će, do kraja godine, dobiti kanalizaciju.
U planu i Ripanj
- Žitelji zemunskih naselja Školsko dobro i Plavi horizonti, kao i podavalskih sela Zuce, Beli Potok i Pinosava, do kraja godine dobiće kanalizaciju. Na mrežu će biti priključena i Provalijska ulica u naselju Borča, kao i domaćinstva u ulici Lole Ribara u Železniku - rekao je Šapić.
Kako kaže Šapić, novembra prošle godine počeli su radovi kako bi kanalizacija bila priključena na mrežu naselja Kamendin.
- Ekipe „Vodovoda i kanalizacije" su pre 10 dana nastavile radove. Radimo glavni projekat kanalizacije u Malom mokrom lugu i s obzirom da su tamo već usvojeni planovi detaljne regulacije, vrlo brzo možemo da krenemo u izvođenje radova - rekao je Šapić.
Plan grada je da se 2011., nakon izrade projekta za kanalizaciju u Ripnju, započne gradnja i u tom naselju, vredna oko 17 miliona evra.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/120358/Koče+izgradnju+kanalizacije.html
 
Kako se finansiraju opstine u Beogradu?
Iz sopstvenih prihoda, iz budzeta grada, ko placa zaposlene i poslanike u opstini, sama opstina ili grad? I uopste, sta se placa iz budzeta grada, a sta iz budzeta opstine?
Koliki su ti budzeti?
Ima li neki link koji bi mi ovo razjasnio?
 
Gradski budget se definife na godisnjem nivou i iz njega se dodeljuju sredstva opstinama. Situacija kod nas je prilicno netransparentna, a i prilicno spor proces decentralizacije dodatno komplikuje sve.
 
Da li neko zna kakva su pravila u gradu oko organizovanja zurki u stanovima? Treba da pravim zurku, pa mi par stvari nije jasno.

Mislio sam prvo da obidjem komsije i da im najavim malo glasniju muziku, ali ne bih da im dam priliku da se bune i da prete da ce zvati policiju (imam neke babe baksuze blizu).

E, sad, nije mi jasno kako sve to funkcionise. Bio sam na par zurki na koje je dolazila policija i sve se resavalo stisavanjem muzike, a bio sam i na jednoj na kojoj je domacin izjavio da mu ne mogu nista bez naloga i sluzbena lica su ladno otisla bez problema i kometrara.

Jel' ima neko iskustva?
 
Obavjesti komsije ako ti dodju pajkani mogu samo da te zamole da stisas muziku ali nemas obavezu da ih pustis u stan ako nemaju nalog a ni da ih poslusas :laugh:
 
Sta je sa rekonstrukcijom Bulevara Oslobodjenja od Slavije do Autokomande?

Taj deo je sramota za grad, pogotovu od Autokomande do vrha bulevara (hram Sv, Save)
 
azbuki":at01qrws je napisao(la):
Da li neko zna kakva su pravila u gradu oko organizovanja zurki u stanovima? Treba da pravim zurku, pa mi par stvari nije jasno.

Mislio sam prvo da obidjem komsije i da im najavim malo glasniju muziku, ali ne bih da im dam priliku da se bune i da prete da ce zvati policiju (imam neke babe baksuze blizu).

E, sad, nije mi jasno kako sve to funkcionise. Bio sam na par zurki na koje je dolazila policija i sve se resavalo stisavanjem muzike, a bio sam i na jednoj na kojoj je domacin izjavio da mu ne mogu nista bez naloga i sluzbena lica su ladno otisla bez problema i kometrara.

Jel' ima neko iskustva?
Samo napisi na parce papira ili odstampaj da ces dana tog i tog praviti zurku te da se unapred izvinjavas na buci i ne bi trebalo da bude problema. Mozes i da ih smeksas tako sto ces reci da je zurka povodom diplomiranja ili neke vaznije stvari. Moji drug i drugarici su tako uradili i jos su im se bakute potpisale na papir cestitajuci im :D
 
Narode, aj da vas zamolim za pomoc ako znate.
Moja tetka ima neku staru kucu na Lionu i htela bi da proda taj plac. Kuca je iz 1926. i oronula je pa bi ona prodavala to kao gradjevinsko zemljiste. Plac je povrsine 3.4 ara. Ima moguce kupce neke ali nije sigurna koliko bi para mogla da trazi. Dozvoljena spratnost na tom mestu je Po+P+1+Pk. Nesto smo gledali i otprilike da bi tu mogla da se zida kuca od bar 500 kvadrata s' obzirom na gradjevinsku liniju koja je sedam metara od ulaza.

Hvala!
 
Jerkovic":23a8u83f je napisao(la):
Narode, aj da vas zamolim za pomoc ako znate.
Moja tetka ima neku staru kucu na Lionu i htela bi da proda taj plac. Kuca je iz 1926. i oronula je pa bi ona prodavala to kao gradjevinsko zemljiste. Plac je povrsine 3.4 ara. Ima moguce kupce neke ali nije sigurna koliko bi para mogla da trazi. Dozvoljena spratnost na tom mestu je Po+P+1+Pk. Nesto smo gledali i otprilike da bi tu mogla da se zida kuca od bar 500 kvadrata s' obzirom na gradjevinsku liniju koja je sedam metara od ulaza.

Hvala!
Ja sam trazio takve placeve za sebe, obzirom da zivim na slicnom placu, ali kod nas je p+4+pot, pa sam mislio da se preselim u neki deo gde cu opet imati kucu, dvoriste.Jako malo ima takvih placeva. Ne znam na kom delu liona se kuca nalazi, ali verovatno da moze dobiti preko 200k eura, ako je ne nekoj lepoj lokaciji, ali nisam siguran kakve su danas cene, obzirom da sam se smorio pa vise i ne gledam placeve,
 
Pitanje?

Da li ima neko fotografiju gde se lepo vidi stara zgrada "Beko" fabrike na Dorcolu?
 
jedno kratko pitanje - da li je moguća ova ruta kolima: višegradska > resavska > pasterova > kralja milutina?

ovo sam izabrao prema planplusu i njihovim smerovima ulica (doduše nisam siguran za pasterovu):

dh77ll.jpg


samo me zanima da li je informacija sa planplusa ok i da li su moguća sva ova skretanja? i ako ne može pasterova, da li može resavska > birčaninova > kralja milutina?

ovo bi mi dobro došlo do sutra ujutro :) hvala :)
 
Sve do kralja Milutina može, a za ovo na kraju nisam siguran, menjano je nešto s Deligradskom skorije, ali mislim da može i Kralja Milutina..
 
Mozda bi bilo dobro da postoji tema o gradskim inspekcijskim sluzbama, gde bi mogli da ostavljamo komentare na njihov rad-nerad, da se informisemo o radnom vremenu, telefonima. U toj temi bi mogli da pisemo o primerima kako je inspekcija odreagovala u nekoj situaciji i sta mozemo ocekivati od iste.
Danas sam pozvao komunalnu inspekciju opstine Zvezdara da prijavim problem sa parkiranjem coveka bez tablica (prijavio sam vec nekoliko puta parking servisu, pa su me oni uputili na opstinu Zvezdara i komunalnu inspekciju, obzirom da su ih i oni vise puta obavestili po mojoj prijavi, i da vise nista nemogu da urade), ali sam dobio odgovor da je danas subota i da nerade, odnosno nemogu da primaju pozive gradjana. Ako se nevaram pre nije bilo tako, i komunalnoj inspekciji ste mogli da prijavite problem i subotom.
 
Da li se moze sa obilaznice prema Ostruznickom mostu skrenuti za Surcin levo?
Ili bilo kako drugacije iskljuciti za Surcin?
 
Nikola":5whkny4i je napisao(la):
Da li se moze sa obilaznice prema Ostruznickom mostu skrenuti za Surcin levo?
Ili bilo kako drugacije iskljuciti za Surcin?
Koliko ja znam, nikako. Petlja se tek gradi. A sadasnja opcija je obilaznicom do e-75 a onda sa njega u Surcin.
Ako nisam u pravvu, neka me neko ispravi.
 
Vrh