Šta je novo?

Pešačke zone

VeniVidiVici

Higher intermediate
Učlanjen(a)
07.08.2015.
Pohvaljen
3.285
Nije Čika LJubina završena.

Čika LJubina 1.jpg
Čika LJubina 2.jpg

kopte3

Higher intermediate
Učlanjen(a)
16.11.2011.
Pohvaljen
1.543
U Ulici Zorza Klemansoa kafic Gradska prica je zauzeo deo zelene povrsine i deo prolaza ispred zgrade.

Nekad:
FSeuC7SXIAAQzZA

Sad:
FSesyxvXsAAP0ex

Naravno u duhu svih ostalih prijava dobijen je sledeci odgovor:
Одговор општинске комуналне инспекције ГО Стари град: Поштовани, Предметно правно лице поднело је захтев за добијање дозволе и у поступку је издавања одобрења за постављање баште испред угоститељског објекта.

Bender Rodriguez

Professional
Učlanjen(a)
12.03.2017.
Pohvaljen
37.452
Baš sam juče na susednoj temi pisao o tome kako stvari ovde (ne) funkcionišu i koji odgovor će da se dobije. Isti (de)generički pamfletski odgovor koji je dat za divlju baštu u Jevremovoj, dat je sad i za ovu u Žoržovoj
Lepo rekoh da će ovakav odgovor da se dobije.

Upamtite, u SNSovskoj Srbiji (možda beše tako i pre, ali ja nemam isksutva pre 2015.) podnet zahtev za dozvolu = dozvola.

Kailan

Advanced
Učlanjen(a)
24.08.2015.
Pohvaljen
7.019
U Ulici Zorza Klemansoa kafic Gradska prica je zauzeo deo zelene povrsine i deo prolaza ispred zgrade.

Nekad:
FSeuC7SXIAAQzZA

Sad:
FSesyxvXsAAP0ex

Naravno u duhu svih ostalih prijava dobijen je sledeci odgovor:
Другим речима, поменуто лице (још) нема дозволу да ту постави башту што постављање дате баште чини кршењем прописа и подложно је санкционисању

Bender Rodriguez

Professional
Učlanjen(a)
12.03.2017.
Pohvaljen
37.452
To je tako u teoriji.
U praksi, oni se vec vode kao da su dobili dozvolu.
U SNSovoj Srbiji zahtev za dobijanje dozvole = dobijena dozvola.

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Pohvaljen
33.844
И докле год буде онај зид према платоу/зеленој површини изнад тунела онакав.

Bender Rodriguez

Professional
Učlanjen(a)
12.03.2017.
Pohvaljen
37.452
Sta staviti na onaj prazni plato? Da cujemo predloge. Ili jos bolje - fotomontaze ako ih ima.

Bender Rodriguez

Professional
Učlanjen(a)
12.03.2017.
Pohvaljen
37.452
Kapiram rezon, ali ko bi to održavao... To je ujedno i razlog zašto sam skeptičan prema svim projektima i idejama koji podrazumevaju velike i široke javne stepenice (stepenice u nadležnosti javnih službi za održavanje) jer se one često ne održavaju i izgledaju grozno (opet, ako su javnog karaktera). Mada znam i neke stepenice na privatnim i komercijalnim parcelama koje su isto u groznom stanju a nemali broj njih je pravljen uz maksimalnu štednju pa se krune i drobe ko da su od keksa.

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Pohvaljen
33.844
Ни овај полуизоловани озелењени плато није добро решење због задржавања смећа а и погрешно је усмерење кретања Сремска-Призренска, потребно је и из правца Маршала Бирјузова ка Призренској. Највећа грешка је што нема директне пешачке комуникације Бранкова-Призренска са леве стране.

Drakche

Advanced
Učlanjen(a)
19.08.2010.
Pohvaljen
6.035
Leprozni TC nije toliko uzasan, koliko je u procesu zanemarivanja postao nalik cetvrti sa kineske periferije.
Milim da je mogucnost da se zatvori staklom jos gora, jer bi onda tek bila prosecna i bezlicna.
Odredjena kolicina viseceg, i jos kakvog cveca i zelenila, bi od ove lokacije napravila sjajan abijent.

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Pohvaljen
33.844
Негде је и било одржавања у доба социјализма, нпр. у фабрикама.

vranac

Higher intermediate
Učlanjen(a)
27.12.2011.
Pohvaljen
2.546
Sa jedne strane je taj TC objektivno grozan, a sa druge strane mi se svidja da prodjem pored njega, ima mi cela atmosfera neki azijski šmek, kao da sam u Hong Kongu 😊

Саша

Advanced
Učlanjen(a)
25.07.2014.
Pohvaljen
20.271
Обнова улица, Сремска

Да се добро одржава, да су рекламе одговарајуће, и да се лепо украси (биљкама, жардињерама или корпицама с цвећем), и тај тржни центар би добро изгледао.
У центру Лондона, ужем и ширем, има доста некадашњих зиданих штала, помоћних и других простих зградица (у низу, у унутрашњим двориштима, целе уличице) које су данас веома скупи станови. Уредне, складно обојене, с одговарајућом дрвенаријом и улазом, има их и на најскупљим локацијама.

Vrh