[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=544910#p544910:1bpntuwu je napisao(la):
Bender Rodriguez » Thu Jun 14, 2018 8:32 pm[/url]":1bpntuwu]Moja politika je sledeća: kad god sam na trotoaru - dakle ne u pešačkoj zoni nego čak i na trotoaru, bilo kom, bilo gde - i ispred mene su pešaci koje ne mogu da obiđem, vozim iza njih i čekam da se sklone. Ako se sklone, kul, lepo od njih. Ako se ne sklone, ništa, ćutim i trpim. Ne sviram i ne komentarišem jer stojim iza toga da je trotoar ''svetinja'' javne površine, namenjena brzbrižnom i neometanom kreanju pešaka tako da nema šta da ih ja požurujem i sklanjam.
E zato isto to radim u pešačkoj zoni - brzina na minimum, pažnja na maksimum, i čekam priliku da me propuste. A kad se to desi, nastavljam dalje, ali naravno bez divljanja. Ali baš zato što sam u stanju da ih čekam kolko god treba da me propuste, zato nema teorije da me neko natera da siđem sa bajsa i da ga guram, bilo na trotoaru bilo u pešačkoj zoni. Jednostavno to se nikad neće desiti.
Jedino se skidam s njega kad recimo prolazim pored restorana Vodenica kad je Fish fest ili tako neke manifestacije, pa po nalogu policije obezbeđenje ima pravo da traži silazak na tom potezu zbog 100 ljudi koji se tad kreću na 50 metara staze.
Dakle maksimalno sam popustljiv i čekam kolko god treba i vozim koliko god sporo moram. Ali (ne računajući izuzetak kao sa pomenutim Fish festom) da silazim s bajsa i da ga guram, to me niko neće naterati.