Šta je novo?

Pešačke zone

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543617#p543617:3cdijma9 je napisao(la):
direktor » June 9th, 2018, 12:32 pm[/url]":3cdijma9]da ce sakriti te cijevi i taj zid zelenim zidom
Ja tipujem da će da ih uglancaju i prefarbaju , i na kraju predstave kao novi simbol Beograda. :)

Na stranu sad priča o tezgama, kako bi samo lepo leglo neko zelenilo na ovaj zid što deli Sremsku i plato... Taman da pokrije ove odvratne svinjarije i cevi a i da oplemeni malo tu betonsku džunglu. Uostalom mislim da sam video neki takav render, da li ovde ili u nekim novinama kao predlog...

I sa strane kolovozda dole, plato izgleda izuzetno neprivlacno.
Mozda bi neka "lebdeca" skulptura promenila dozivljaj.

Plato bi trebalo napraviti iz početka ali tako da se slaže na neki način sa rekonstruisanom Sremskom. Sadašnje oblikovanje platoa sa izborom zelenila i materijala je da kažem propalo. Možda je moglo da prođe u godinama izvođenja za takav Beograd i za takvu materijalnu situaciju, ali za današnji Beograd koji treba da se razvija i da ima što više turista prosto nije zadovoljavajući.
U sklopu uređenja trebalo bi i razmisliti kako da se uredi toplovodna cev koja je ispred ulaza na plato i kako da se ona integriše ili postane atrakcija, a sledeća na redu za rekonstrukciju zajedno sa Terazijama bi bila Prizrenska ulica kako bi se taj kraj uobličio.

Ja ne mogu da verujem da se gaće i čarape ponovo prodaju u Sremskoj :bash:

Med, suveniri, slatkiši su OK, ali donji veš... :bash:

Rasklimane ploce pored garaze na Obilicevom

Uzrok su automobili na ovoj slici

Dva od tri automobila su sa stranim tablama pa verujem da nisu u pitanju stanari

Moze neko da prijavi sa preporukom da se postavi stub na ulazu u sokak?

565b4584de5455a8ac52a34f2004a42c.jpg
853a922be3402e2c3c2b42d3c1487f92.jpg
5b3943ce13d8cbecbdd73393a9bd749a.jpg

Sent from my Ektra using Tapatalk

Kad se vec spominje Sremska, zar nije krajnje vreme da se prosiri pesacka trasa sa Zelenog Venca ka Terazijama / Knezu, upravo preko Sremske?

Mozda da se tunel dodatno pokrije ka NBG i na tom krovu se pod blagim nagibom spoji citav plato sa trotoarom, kao i da se napravi pesacka pasarela ka drugoj strani ulice (trenutno mora da se koristi podzemni prolaz).

Мени је тај потез Зелени венац-Сремска најнеугледнији и најнепријатнији са све уским степеништем и подземним пролазима и ту би требало откупити оне локале у приземљу и на рачун њих проширити пролаз од степеништа ка Сремској.

Jel ova tema mesto da se nastavi priča o nadogradnji tunela i Sremskoj? Da li ima negde više da se pročita o prethodnim idejama?

Sremska lici na nesto kao "soho" beograda, barem zbog trash izgleda, ako ne zbog sadrzaja.

I meni bi zanimali detalji o podzemnom prolazu, posto bi to, cini mi se, bio jedan dugacak tunel.

Данас сам баш загледао тај део око пролаза и портала тунела, и мислим да има простора и довољне висинске разлике да се продужи плоча тунела где имамо данас плато испред Агро банке, тако да се степениште у пролазу измести у Бранкову, као и да се споје директно тротоар Призренске код Буренцета са тротоаром Бранкове. Само би то захтевало жртвовање 3-4 локала ту на крају Бранкове пре тунела као и оног мањег паркинга на почетку Призренске. Ево једне штуре скице.

A možda i nema potrebe za žrtvovanjem tih lokala ukoliko se krov tunela odmah iskoristi.

Bez zezanja, umesto da tupimo ovde nakon što nešto urade, kada je već kasno, jel ima šanse da se lobira na vreme?

A dobilo bi se sta skratila putanja pjesaka za nekih 300m jel vrijedno tolikog ulaganja

Hmm, pa i ne bi se baš skratila nego produžila. Ali bi ceo taj potez konačno ličio na nešto, uključujući Sremsku. Meni kao laiku to zaista ne izgleda toliko skupo.

Veliki broj ljudi koristi Sremsku kao komunikaciju ka Zelenom vencu pa produzetkom platoa ali i premoscavanjem Prizrenske bi se dobilo neko rasterecenje. Jedino sto bi morala da se makne menjacnica Djokovic i kafic na uglu Prizrenske i Kraljice Natalije sto i ne bi bila neka steta.

Nova skalamerija u Knezu:

Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Tri sata kasnije:

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

To je rotonda Šangaja od 360°, panorama načinjena pomoću drona, koja je već bila izložena po mnogim gradovima u svetu. Sve je to u redu, ali mislim da je lokacija pogrešna. Ovo glomazno čudo se nalazi po sred najprometnije pešačke ulice, a recimo plato na Slaviji plače za ovakvim sadržajima.

Plato na Slaviji je verovatno najgore mesto gde bi se moglo nešto izložiti., da ne govorimo o tome da id*** koji su to projektovali nisu ni mislili na to da naprave neki ravan prostor za izložbe.

Prilikom projekcije su mislili na to kako da uglave prostor za lokale.

da ne govorimo o tome da id*** koji su to projektovali nisu ni mislili na to da naprave neki ravan prostor za izložbe.
Prostor platoa ne treba da ima džombe i rupe važna je ravan a ona SME da bude pod kosinom naročito ako je to prirodno stanje

Nisam baš oduševljen ovakvim rešenjem platoa Slavije ali mi nije jasno šta smeta što je pod kosinom prostor za izložbe, tezge i sl. ? :shock:
od četiri noge prednje se malo skrate i eto ti namenske ravne tezge na kosini
čak i L profili za panoe se naprave pod malo vecim uglom i opet je i u ravni i u ravnoteži

Bgd jeste brdovit i ne vidim razlog da kosina smeta da bude još više platoa
pogotovo što onda dobijamo efekat amfitetra
te dogadjanja koja vezujemo samo za pešačke zone bi mogla da se dešavaju širom Bgda na takvim platoima da ih ima više
samo treba prihvatiti i iskoristiti darovitu prirodu Bgda

:sesir:

Već prodaju gaće u Sremskoj, ono je užasno. Imam polu rešenja za Sremsku okačiću ga neki dan kada stignem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=544169#p544169:31gbjqqo je napisao(la):
Bukira » Yesterday, 20:18[/url]":31gbjqqo]Nova skalamerija u Knezu:

Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Tri sata kasnije:

Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1

To je rotonda Šangaja od 360°, panorama načinjena pomoću drona, koja je već bila izložena po mnogim gradovima u svetu. Sve je to u redu, ali mislim da je lokacija pogrešna. Ovo glomazno čudo se nalazi po sred najprometnije pešačke ulice, a recimo plato na Slaviji plače za ovakvim sadržajima.
file.php

file.php

file.php

file.php

file.php

Kako postaviti objekat da što više ometa pešake. Majstori. :bash: :bash: :bash:

Ušao sam danas u onaj „objekat” na sred Kneza, i tek sad ne znam što su to uglavili ovde? Reklama za grad Šangaj ili šta? Kao da ova ogromna konzerva nije dovoljna prepreka pešacima, nego su još dodali i rampu!

Pogledajte prilog 1
Unutrašnjost:

To je u edukativne svrhe. Neki pandam BnV za siroke narodne mase i podsvesno indoktriniranje vizijom solitercina na obali...

Vrh