Šta je novo?

Pešačke zone

Ma kapiram.
Orijent sam spomenuo kao posledicno stanje vladavine osmanlija.
Nego rekoh ti, mislim da je (tada) motiv bio 'raskrstiti' sa bilo kakvom vezom sa turcima i tim periodom, a najlaksi i najefikasniji nacin je bio kopiranje Austrougarske.

Kao sto je gastarbajterima najefikasniji nacin dokazivanja uspesnosti nekada bio Mercedes, a danas Audi :D
Kad si video da radnik iz inostranstva na odmor u zavicaj dodje u Lexus, Infiniti, Akura? ;)

Odosmo u of :)

Ma kakav of
Pešačke zone su uzor u kom pravcu se razvija urbanizam grada
pa čak i naj udaljenija naselja imaju neku vrstu svojih trgova, šetališta
po uzoru na gradsko jezgro čij vrhovi prestavljaju pešaćke zone

Ako ovo pisanije u predhonih par postova
dopre bar 1 % do svesti naših urbanista,
bice to veliki Bg pomak sa snažnim odjekom u okruženju :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363550#p363550:2ejss787 je napisao(la):
relja » 20 Дец 2015 05:15 pm[/url]":2ejss787]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363545#p363545:2ejss787 je napisao(la):
stf » 20 Dec 2015 05:11 pm[/url]":2ejss787]Relja sve više podseća na Deliju.

Kad nema šta smisleno da kaže, pokušava da izvređa.

Zar je uvreda reći da je neko stranački aktivista? Jeste uvreda, ako to nije istina.
Zar je uvreda da za nekoga ko žvlja po zidovima reći da je žvrljač? Nije, a i sam je priznao.

Није увреда ако се особа која се жели увредити није увредила. Зато сам и написао, "покушај вређања". Не можеш ме увредити, као што не можеш Шомија, јер ниси ни свестан до које мере "лупаш ко Максим по дивизији".

Само указујем на то да ти неки људи сметају због одређених ставова, и онда на те ставове покушаш да обориш, не аргументацијом, него популистички кад год ти засмета став. Тежња ка једнуомљу је још једна карактерна црта која нераскидиво веже тебе и Делију. Нарочито губите контролу кад погубите аргументе.

Хајде, пробај да ме побијеш аргументацијом, а не потезањем странке? Барем једанпут? Ако си у стању? Ајде, упропасти Шомију ставове интелигентним приступом а не уличарским фазонима. Прозиваш га да је клинац а дечко се зрелије понаша на форуму од тебе. Јадно.

Као предтавник интелектуалног дела форума, јако је разочаравајуће да дискусији приступаш на тако провинцијалан начин. Тиме се само спушташ на низак ниво.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363530#p363530:14okg5tt je napisao(la):
stf » 20 Dec 2015 03:17 pm[/url]":14okg5tt]Мени је крајње симпатично што се приватни локал, са приватном баштом која је заузела јавну површину проглашава на сва звона као "култно место београдског духа" од стране истих оних, којима смета један други локал идентичне клијентеле на једном другом месту ....

Не видим шта је култно и "београдско" у сваком педљу заузетих тротоара од стране предрканих кола татиних синова који су навратили да буду виђени у "Певцу" ?

У ствари, у какав је друштвени састав грађана, скроз ми је разумљиво да су те антидруштвене појаве "култне".

Ako si se ohladio, pročitaj još jednom svoje siktanje, pa pokušaj, ali makar pokušaj da shvatiš zatšto te više ne uzimam za obiljno - osim što si se učlanio u Naprednjake.

I kao što rekoh - ne kradi mi fazone.
Ja sam tebi prvi rekao da si kao Delija.
Upravo zbog ovakvog načina pisanja.

Svi mi volimo ovaj grad. Ponovicu ono sto je spatio napisao. Svako na svoj nacin.
Nego da se vratimo na temu, sta misliste da li ce biti popunjen pevac, kada ga opkruze pesackim zonama a ljudi kolima ne budu mogli da udju u kafic?

Bice popunjen jos vise, u pevcu sam i ja kao i Relja pio kafu i voleo sam tu bastu, ali kad se napravi pesacka zona okolo to ce privuci jos dosta prolaznika i turista, (pogledaj sve baste u knezu i sve ce ti biti jasno)..a samim tim ce i izgubiti tu car zasto sam i dolazio tamo...mir, tisina, ne prevelika guzva i hladovina...naravno pricam samo o jutarnjim i popodnevnim casovima.

Pitah danas radnika kad ce biti gotova obnova ulice Cara Lazara i rekao je u Aprilu :)

Tako da,ono sto je Vesic rekao do kraja godine mozda vazi,ali do kraja sledece :p

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363689#p363689:z9uvm9zt je napisao(la):
Marc23 » 21 Dec 2015 09:40 pm[/url]":z9uvm9zt]Pitah danas radnika kad ce biti gotova obnova ulice Cara Lazara i rekao je u Aprilu :)

Sve dok se ta ulica ne zavrsi ceo poduhvat sirenja pesacke zone nece imati potpun smisao. Verovatno ce biti navale dok je novo, ali kasnije ce dobiti neku svoju uobicajnu dinamiku.

Da li neko uopste zna kako ce da izgleda trg kod Pevca? Upravo su poceli da ogradjuju prostor velikim profilisanim kamenim blokovima i to celom duzinom!?! Ne znam koliko je primereno projektu i zasto se negde stavlja najjeftiniji behaton a na drugom mestu masivni kameni blokovi i to za ogradu. Zar ne moze primerenije na oba mesta? Nije mi namera da pljujem, jer ne znam ni sta je planirano, ni kako ce da izgleda, ali stvarno mislim da je ovo preterivanje. Ovo je trebao da bude trg, gde bi ljudi trebali da su opusteni, a ne da budu u pompeznom okruzenju. Ovaj cosak grada je uvek imao svoj identitet, i tako bi trebalo i da ostane - ne bi trebalo da bude neki kvazi nastavak K. Mihajlove. Ako tako nastave, oni ce i Kosancicev venac da okuju u granit.... Ovo mi deluje kao da prave kamernu atmosferu: Mermer i zvuci... Ali zato su okolne fasade - katastrofa! Mozda racunaju da je to u proseku onda ok?
Pogledajte prilog 1

Isti materijal koji se koristi u Knezu i okolnim pešačkim ulicama, po projektu Jovina.

Ne znam šta ima da se buniš pa sad, da nećeš možda behaton ili Cvetni trg kvalitet možda?

Kamo sreće da se isti materijal koristi, ne bi "otvarali" iste trgove svaku deceniju-dve.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Da, svasta. Sto ljudi, sto cudi. Valjda je logicno da cela pesacka zona predstavlja vizuelnu celinu. Trebalo bi da smo srecni sto se biraju najkvalitetniji materijali, sve to sa puno mere i ukusa. Ili mozda ne?! A identitet stvaruju ljudi i navike. Tu nema pravila. I Pevac je za mog zivota prolazio kroz razne faze. Zamirao, ponovo se budio.

Nego gdje to ugradjuju behaton da se sprijeci na vrijeme radi se o gaboru kao u knezu po jovinovom projektu

Samo da kažem:
veliko hvala Jovinu i njegovim kolegama na postavljenim standardima!

2015te treba da se nastavi ono sto je zapoceto 1987, a nadam se da ce tako biti i 2025te i 2035te. Tako da je ovaj mermer dobra stvar.
Svaka cast Jovinu za ovaj projekat pretvaranja centra u pesaku zonu.

Начеститам се нове године онима који ме помињу у увредљивом контексту.

И да, свака част Јовину. Штета што после њега више нико не стоји на путу потпуне аутомобилизације, дакле паланизације, Београда. Ово што су наумили за Кнеза Милоша је последњи ексер у ковчегу београдског урбанизма. Ми, Звездини хулигани ( :roll: ) смо давно сазнали какав је Весић сотона и уништитељ свега што дотакне. Београђани ће то скапирати тек када буде прекасно.

6 traka, cveće izmedju i podzeman parking ispod traka skoro celom dužinom.

Jedva čekam dan da vidim trotoare u Kneza Miloša bez automobila.

Kako god ali jednobraznost ubija
a naročito grobljanski stil kojim se ,,siluje,, Bgd poslednjih decenija

6 traka svakako, medjutim podzemna garaza bi mogla do Nemanjine...posle krece veliki uspon. Kneza Milosa je sve samo ne ulica, cudi me da do sada nisu dodali Bulevar ili Avenija.

Bulevar kneza Milosa / Bulevar Milosa velikog / Avenija kneza Milosa / Avenija Milosa velikog kako god :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=364320#p364320:17ao1bza je napisao(la):
direktor » 26 Dec 2015 09:10 am[/url]":17ao1bza]Projekat se pokazao kao van vremenski
+1 Upravo sam to hteo reci Direktore.

Garaza ce ici od Nemanjine do Visegradske po njima...

Прво - срећни вам празници! :D

Подстакнут великим најавама уређења града у 2016. години, пожелео сам да надлежни обрате пажњу и на једну од кључних туристичких тачака у Београду - Скадарлију. Наиме, морамо се запитати да ли су слике које сам окачио у теми оно што желимо да туристи прво виде када покушају да пронађу чувену боемску улицу. Оронуле фасаде које су начичкане климама чине улазни "портал" у Скадарску, док поломљени ивичњаци, прастаре жардињере, паркирана возила и коначно некаква мала табла која означава пешачку зону вири одмах испод уграђене говорнице. То је реалност и тако изгледа драга нам Скадарлија. Дакле, ако чита ово неко од утицаја молим да реагује, нису то неке велике паре него је самопоштовање у питању.

Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 3

Vrh