relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 19.023
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363467#p363467:3p1r2m2i je napisao(la):vucko » 20 Dec 2015 01:23 am[/url]":3p1r2m2i]Povraća mi se od te malograđanštine, vau,ovaj ćošak je kao Pariz. Beograd nije Pariz i nikada neće biti, ovo je grad uništen turskim urbanizmom i srpskim mentalitetom pun sivih oronulih fasada bile one stare 100 ili 30 godina.
Što se tiče ove situaije nemam ideju oko drveća i seče jer sam oguglao od ranijih seča i ne mogu više da se bavim time.
Zanimljivo, ali ovaj gradski kutak je reprezentativni primer pokušaja da se Beograd otrgne od turske kasabe i makar malo približi uzorima poputa Pariza.
Ne uspevam da pronađem fotografiju na kojoj se vidi stara kuća u turskom stilu pored "Pevca", za sada sam našao samo ovu pred njeno rušenje. Postaviću je čim je pronađem.
Pogledajte prilog 1
A evo kako je predviđeno da taj kutak izgleda... minus nemački bunker iz 1944, naravno
(obe fotografije sam skinuo sa foruma koji se bave fotografijama starog Beograda,ova druga je evidentno uslikana na nekoj izložbi, otud loš kvalitet)