Šta je novo?

Pešačke zone

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363467#p363467:3p1r2m2i je napisao(la):
vucko » 20 Dec 2015 01:23 am[/url]":3p1r2m2i]Povraća mi se od te malograđanštine, vau,ovaj ćošak je kao Pariz. Beograd nije Pariz i nikada neće biti, ovo je grad uništen turskim urbanizmom i srpskim mentalitetom pun sivih oronulih fasada bile one stare 100 ili 30 godina.

Što se tiče ove situaije nemam ideju oko drveća i seče jer sam oguglao od ranijih seča i ne mogu više da se bavim time.

Zanimljivo, ali ovaj gradski kutak je reprezentativni primer pokušaja da se Beograd otrgne od turske kasabe i makar malo približi uzorima poputa Pariza.

Ne uspevam da pronađem fotografiju na kojoj se vidi stara kuća u turskom stilu pored "Pevca", za sada sam našao samo ovu pred njeno rušenje. Postaviću je čim je pronađem.

Pogledajte prilog 1

A evo kako je predviđeno da taj kutak izgleda... minus nemački bunker iz 1944, naravno

(obe fotografije sam skinuo sa foruma koji se bave fotografijama starog Beograda,ova druga je evidentno uslikana na nekoj izložbi, otud loš kvalitet)

Drveće sa prve fotografije je veličina koja bi bila ok za pevac.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363329#p363329:qkhgu2z1 je napisao(la):
dove » 18 Dec 2015 09:54 pm[/url]":qkhgu2z1] Opšta uzbuna zbog isečenih stabala!
Rekonstrukcija ulica po centru grada se nastavlja sređivanjem trga kod "Crvenog petla". "Zelenilo" utvrdilo da je pojedino drveće bilo trulo i oštećeno
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... ih-stabala
Ja bih posadio nesto kao cempres, i vidi se fasada, i drvece na broju, ili neko ukrasno drvece sa gustom ali niskom krosnjom, a bilo bi lepo i bez drveca.

Aman bre kako su dosadni vise sa ovim secama. Cuj opsta uzbuna, to drvece nije bilo lose, jedina mana je bila visina...ali je potpuno krivo raslo. A ti sto se bune nikada drvo nisu posadili ili dali 1 dinar da obnove svoju fasadu. Ovde bi fakat trebao da se posadi nizi dendro materijal, ovo je mali romanticni urbani dzep/skver i lepo je sto su se setili da ga srede.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363390#p363390:oe2frje6 je napisao(la):
relja » 19 Дец 2015 12:23 pm[/url]":oe2frje6]... rezonuje osoba koja uzima sebi za pravo da ruinira Beograd šaranjem i uništavanjem fasada.
Одлично избегнут одговор :kk:

Мени је крајње симпатично што се приватни локал, са приватном баштом која је заузела јавну површину проглашава на сва звона као "култно место београдског духа" од стране истих оних, којима смета један други локал идентичне клијентеле на једном другом месту ....

Не видим шта је култно и "београдско" у сваком педљу заузетих тротоара од стране предрканих кола татиних синова који су навратили да буду виђени у "Певцу" ?

У ствари, у какав је друштвени састав грађана, скроз ми је разумљиво да су те антидруштвене појаве "култне".

Iz drugog ugla, pokupljeno sa mreze.

Za malo me Švrća preteče

Šomi, donekle si u pravu - kada bih ja želeo tebi da odgovaram, onda bi značilo da želim da diskutujem sa tobom, što ne želim, a razlog se jasno vidi iz te prethodne poruke.

Žvljač, pokušaj, uloži malo truda se formiraš svoj stav umesto da kopiraš stranačke aktiviste...
A ne bi ti škodilo i da saznaš šta znači "dvoličan" i "licemer" pa da jednog dana upotrebiš te reči u nekom smislenom kontekstu.

Hm, steta za ovu jednospratnicu na uglu sa Uskockom sa tom secesijskom glavom. Izgleda da je bila interesantna. Umesto nje imamo ovo danasnje cudo.

Relja sve više podseća na Deliju.

Kad nema šta smisleno da kaže, pokušava da izvređa.

Дволични, стф је последња особа на коју желим да се угледам и копирам. Једино што нас веже јесте етикетирање кроз које смо обоје прошли од стране фрустрираних форумаша.
Џабе Спатио, видиш да он зна боље од нас двоје.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363545#p363545:23yc2b84 je napisao(la):
stf » 20 Dec 2015 05:11 pm[/url]":23yc2b84]Relja sve više podseća na Deliju.

Kad nema šta smisleno da kaže, pokušava da izvređa.

Zar je uvreda reći da je neko stranački aktivista? Jeste uvreda, ako to nije istina.
Zar je uvreda da za nekoga ko žvlja po zidovima reći da je žvrljač? Nije, a i sam je priznao.

STF kada nema šta smisleno da napiše, lupa kao poslanici u skupštini.

PS
viewtopic.php?f=21&t=197&p=347801&hilit=isti+si+kao#p347801
Izgleda da je to jedinstven obrazak za ljude kada udju u partiju i politiku, izgube i smisao za humor, i originalnost, a i pamćenje...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363546#p363546:2ic0jx98 je napisao(la):
Somi303 » 20 Dec 2015 05:12 pm[/url]":2ic0jx98]Дволични, стф је последња особа на коју желим да се угледам и копирам.
E pa, ako stvarno imaš pamćenje od par minuta - upravo si to i uradio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363546#p363546:2ic0jx98 je napisao(la):
Somi303 » 20 Dec 2015 05:12 pm[/url]":2ic0jx98]
Једино што нас веже јесте етикетирање кроз које смо обоје прошли од стране фрустрираних форумаша.
Џабе Спатио, видиш да он зна боље од нас двоје.
Šta, odjednom nisi žvljač ivandal, ne lečiš svoje frustracije šarajući po zidovima kako ti se prohte?

Reljo,
Da ponovim jos jednom, Somi nije zvrljac vec samo simpatizer street art-a koji smatra da su grafiti (oni lepi a ne one skrabotine koje se srecu na svakom cosku) jedna vrsta umetnosti.
Pricali smo ja i on pre neko vreme i Somi je ostro osudjivao skrabanje novih stadlera i novih tramvaja.
Nemojte etiketirati ljude tako brzo.
Sigurno su njegovi postovi navodili na to da je on zvrljac ili je mozda njemu bilo zanimljivo da vas lozi da on to jeste posto je bio napadnut vise puta za nesto sto nije pa je mozda hteo da vam vrati na taj nacin
Ali on definitivno nije ono sto neki misle ovde.
Opusti te se, smirite strasti. Svi mi volimo ovaj grad. :)

Ma mani me tih balavaca i njihovih detinjastih rezona.

Dobro Reljo a sta bi rekao za one ljude koji u nedostatku argumenata u raspravi sa mnom su mi rekli "sta ti znas i pricas o Beogradu iz svog dalekog salona u Parizu? To je tek detinjasti rezon zar ne?

To su neki drugi ljudi. Ovaj se pokazao ko je i šta je.

Нема потребе да давим тему у расправи са њим, Игоре обриши ову поруку.

]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363503#p363503:3aoi1hgk je napisao(la):
relja » 20 Dec 2015 09:26[/url]".
...Zanimljivo, ali ovaj gradski kutak je reprezentativni primer pokušaja da se Beograd otrgne od turske kasabe i makar malo približi uzorima poputa Pariza....

Prava je retkost da svaki grad ima svoj stil zbog kulturne istoriske prepletenosti na malom prosotoru
naojbičnije kopiranje dovoodi nas do Petrovgrada
Pitanje i jeste želimo li ,,Petrovgrad,, u Bgdu
Sada je u ekspanziji stil Rimskog špajza (Austrija)

zapitao sam se zašto mi ne leži preuredjena pešačka zona grobljanskog Kneza
odgovor je u Beograskoj smokvi (ne raste u Alpima)
Mi smo mediteranci i neka mediteranska crta trebala bi da se provlači Beogradom
na žalost pod uticajem visoke Alpske škole i ne skrivenog kompleksa
skloni smo forsiranju njihovih merila

Siguran sam da unošenje mediteranske note u uredjenju pešačkih zona
dopinelo daleko prijatnijem lepšem i originalnijem ambijentu

Hmm... :)
Interesantno razmisljanje Boco.
Moram da priznam da mi to sto si naveo nikada nije palo na pamet.
A nije da nema istine u onome sto si napisao.
Pitanje je samo mere u svemu jer kao sto znamo, od 'orijentalnog' Beograda nije ostalo gotovo nista. A ipak je to jedan znacajan deo nase proslosti. Ipak je nekoliko vekova izbrisano gumicom.
E sad, ako se uzme motiv raskidanja svake veze sa Otomanskim carstvom, pa i u arhitektonskom smislu, pitanje je koliko se moglo ocekivati ista drugo do kopiranje te 'ugarske skole'.

Ne samo Orjent, to samo delic Mediterana koj je podosta raznovrsan, mada je dosta ispreleten
to ce mnogo bolje da objasne ucene glave sa bezbroj primera (Arabika u Španiji i sl.)

ali djaba im sve, ako nastave negiranje Beogradske smokve :)
i nastave hladne grobljanske trendove

Knez

20151220_163004.jpg

Vuka karadzica

20151220_163019.jpg

20151220_163153.jpg

Ovaj dio do uskocke kod restoran vuk trebalo je takodje poplocati

20151220_163147.jpg

Ovih kanti bi trebalo naruciti jos da se zamjene one po knezu kojima tamo nije mjesto

20151220_163125.jpg

Kod kafane proljece

20151220_163303.jpg

20151220_163332.jpg

20151220_163339.jpg

Vrh