Šta je novo?

Pešačke zone

Joш један предлог за силовање тврђаве и Бетонхале :(

Па ваљда је Мали причао како нам не требају ти скупи бескорисни пројекти. Надам се да ће и ова сулуда идеја имати сличну судбину.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=368021#p368021:2xzpdztx je napisao(la):
orion » Thu Jan 21, 2016 2:40 pm[/url]":2xzpdztx]
Градња пешачког моста од Саве до Калемегдана почиње у јуну

Вијугавим мостом туристи и Београђани ускоро ће моћи да стигну од Савског пристаништа до Београдске тврђаве. Тај објекат, чија градња треба да почне у јуну, биће пречица од шеталишта на Сави до највреднијег београдског споменика културе од изузетног значаја – утврђења на брегу изнад ушћа Саве у Дунав. Пешачку пасарелу са необичном скулптуром, коју су пре осам година осмислили вајар Мрђан Бајић и његов британски колега Ричард Дикон, град је одабрао прошлог лета као решење које „неће напасти тврђаву и заклонити њене лепоте”.

Ovo je sigurno bolje i realnije od Fudzimota ali ja bih ipak projekat skratio za ovaj vijugavi dio i zavrsio pasarelu na krovu beton hale. Sa tog krova ipak postoji veza prema pristanisti, prakiralistu, okretnici tramvaja i Karadjordjevoj.

Jel mi se čini sa crteža ili ovaj oblak počinje iz donjeg grada?

@Риобл
Није ми одбојна та идеја. Ова пасарела пре свега има велику функционалну вредност а сам изглед требa да буде што мање упадљив. Са друге стране мислим да ће се највише користити за везу од паркинга на Бетон хали до самe тврђаве (под условом да однос цене паркирања у односу на Обилићев остане непромењен).
Једино не знам колико су напорне степенице које воде до Бетон хале, претпостављам да је ова спирала ту да би ублажила успон.

@Rio
Neko rece gore da ce biti i veza sa krovom BH. Ali ova zmija nije losa zobg pesaka i biciklista, jer je penjanje na krov BH sada vrlo neprijatno

Da. pjesacki uspon na krov BH nije lak na postojecim stepenicama iz pravca usca ali su usponi znatno laksi iz pravca Brankovog mosta tj, Karadjordjeve ulice.

Meni ta spirala ne izgleda neophodna a i djeluje mi ruzno.

20160122_101024.jpg

20160122_101232.jpg

20160122_101425.jpg

sklonjena dane vjestice basta

20160122_101957.jpg

И ове две малигне баштице што се виде у позадини(црвена и бела) под хитно треба уклонити...

Ukloniti ili nekako izmeniti. Kako god, samo nešto da urade jer te baštice prave velike probleme u popodnevnim satima kad je najveća navala na Sremsku ulicu.

Poslednji trzaji mangupa. Naviklo da parkira tu, pa im ni gradilište ne smeta. Fotkano pre 5 min.

f52421bf38eb944512584e0f1a9e8e6b.jpg

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Hoce li se nekad gradiliste u srbiji obezbediti? Pa morate li u dnevnu sobu (ili do sanka) da udjete kolima? Sve bih razumeo, ali garaza je par stotina metara odatle.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=368962#p368962:1h3qcl6m je napisao(la):
ada huja » 26 Jan 2016 06:25 pm[/url]":1h3qcl6m]sivi bmw x5 je moj :)

Sad si dobio pravo da te svi ovde na forumu gadjamo pesak kockama.

ne smeta mi sto sada tu parkiraju (kad vec ne smeta investitoru i izvodjacu radova), ali ce mi izuzetno smetati ako budu parkirali kada se gradjevinski radovi zavrse.

Pešačka zona se radi po projektu Jovina i kako neko reče, hvala mu što je postavio standarde u kvalitetu, jer bi ovi današnji behatonirali centar očas posla.

Češće putujem i vidim različite vrste popločavanja u pešačkim zonama. Dopada mi se kad se miksaju boje kamena i kad se kamen slaže u na različite načine, time se reši pitanje potencijalne monotonije i daje utisak dinamičnosti. Volim da vidim neke naše buduće trgove po gradu ovako uređene, naravno da se koriste samo najkvalitetniji materijal. Evo par primera sa neta da znate na šta mislim, krećem sa jednim koji je već bio:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363100#p363100:2113j09d je napisao(la):
tom » 17 Dec 2015 12:22 pm[/url]":2113j09d]

Place des Abbesses (ima i cesmu):
13.Place.des.Abbesses.jpg

24v.jpg

20v.jpg

showfile.php

betonski-oplocnik-granitna-kocka-4390-1.jpg

granitne-kocke-slika-23984806.jpg

coursed_mcr.jpg

fans_moers_01.jpg

itd

cafes-and-shops-on-cornmarket-in-the-city-centre-halifax-west-yorkshire-DTHD0N.jpg

Možda je zlatna prilika najavljeno uređenje Kosančića :vops: ili će se u njemu zadržati krupniji kamen koji je bio i do sada i koji će se samo presložiti?

Vrh