Šta je novo?

Pešačka pasarela od Kalemegdana do Savskog pristaništa

Samoj skulpturi ništa ne fali, a i bila je gotova još kad je doneta. Od tada je samo stajala sa strane. Tako da skulptura baš nikakve veze nema sa kašnjem, pa je ova izjava čisto i otvoreno laganje. Pasarela kasni zato zato što se tamo retko kada moglo videti više od dva ili tri radnika ... ako ne računamo duge periode kad nije bilo nikoga sem čuvara.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669294#p669294:2aoh24mb je napisao(la):
solecar » Sat Oct 12, 2019 9:02 pm[/url]":2aoh24mb]Pasarela između Kalemegdana i obale Save uskoro u potpunosti funkcionalna
...Stojčić je istakao da se danas obeležava završetak radova na skulpturi koja je deo ovog kompleksa, kao i da su svi građevinski elementi kompletirani, kada su u pitanju pasarela i skulptura, dok je preostalo da se završi posao oko partera koji će biti veoma važan za pešake kada pasarela bude u potpunoj funkciji.
On je dodao da će po završetku radova staro jezgro grada, odnosno Kalemegdan, biti povezano sa priobaljem, što je, kako je rekao, nedostajalo Beogradu.... itd itd
koje baljezganje, trabunjanje, bulzanjenje, tupljenje...

Meni je najzanimljivija ova Stojčićeva izjava. Naglasio sam PR akcente za preusmeravanje pažnje i modifikaciju narativa:

– Želeo bih da objasnim i malo kašnjenje činjenicom da je ovo ipak umetničko delo, koje kao i svako drugo ima svoje specifičnosti. Autori su imali svoje zahteve koje smo u potpunosti ispunili pa smo danas ovde sa internacionalnom delegacijom koja ima priliku da se uveri u kvalitet izvedenih radova.

Čak sedam u jednoj rečenici! :lol:

Praćenje kako sve pokušavaju da zamagle i spinuju očigledne gluposti i jasne propuste je jedan od retkih interesantnih aspekata ovoga što se u gradu dešava. Ali ne treba sumnjati da su originalni izvori ovako promišljenih elemenata u izjavama veoma kvalitetni PR profesionalci.

Naslov teksta nije ništa bolji, pošto se stiče utisak da je pasarela bila delimično funkcionalna što jednostavno nije istina.

Pasarela između Kalemegdana i obale Save uskoro u potpunosti funkcionalna

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669502#p669502:1ohn93t3 je napisao(la):
Igor » 13 Oct 2019 04:40 pm[/url]":1ohn93t3]Naslov teksta nije ništa bolji, pošto se stiče utisak da je pasarela bila delimično funkcionalna što jednostavno nije istina.

Pasarela između Kalemegdana i obale Save uskoro u potpunosti funkcionalna

Mozda su mislili na to da je ipak stajala i premoscavala ulicu a "uskoro" ce moci i da se hoda po njoj. :bash:
Odavno nam je novinarstvo klinicki mrtvo. Cast izuzecima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669470#p669470:1xxeoh3e je napisao(la):
astrodule » 13 Oct 2019 02:21 pm[/url]":1xxeoh3e]Pa i taj čuvar da je uzeo da radi sam, već bi završili do sada.

Taj cuvar isto voli da loce i pijan je ko letva po ceo Bozji dan ! Terao je ljude oko pasarelice gotovo stalno. :grand:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669499#p669499:3vg2lh89 je napisao(la):
Zuma » 13 Oct 2019 04:08 pm[/url]":3vg2lh89]Meni je najzanimljivija ova Stojčićeva izjava. Naglasio sam PR akcente za preusmeravanje pažnje i modifikaciju narativa:

– Želeo bih da objasnim i malo kašnjenje činjenicom da je ovo ipak umetničko delo, koje kao i svako drugo ima svoje specifičnosti. Autori su imali svoje zahteve koje smo u potpunosti ispunili pa smo danas ovde sa internacionalnom delegacijom koja ima priliku da se uveri u kvalitet izvedenih radova.

Praćenje kako sve pokušavaju da zamagle i spinuju očigledne gluposti i jasne propuste je jedan od retkih interesantnih aspekata ovoga što se u gradu dešava. Ali ne treba sumnjati da su originalni izvori ovako promišljenih elemenata u izjavama veoma kvalitetni PR profesionalci.
Blago vlasti sa ovakvim narodom. Oni bukvalno mogu da nam se pos**u po glavi, mi cemo i dalje da cutimo... Dakle umetnost je kriva za malo kasnjenje od samo dve godine, a pasarela je skoro pa funkcionalna, posto je do sada bila pomalo funkcionalna.... To se odnosi i na radove na Trgu, Karadjordjevoj i Savskom trgu, rade sta i kad i kako hoce, radnika nigde a mi svi trpimo i cutimo... To se desilo i sa Kosancicevim vencem, napravise valov od ulice, i evo - niko vise nista i ne pominje! Negde bi fotelje letele, a mi dopustamo da nam se inteligencija testira svakog dana floskulama, PR piruetama, otvorenim lazima... Sve ostaje isto, oni samo menjaju svoje sakoe i mashne i to od obicnih, domacih ka firmiranim, ramove za naocare i tako... to je jedina promena koju je narod izvojevao! Tuzno!!

Сам грађевински подухват је уметнички перформанс Марине Абрамовић.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669690#p669690:1ltq0nh2 je napisao(la):
gradjanin » Mon Oct 14, 2019 11:33 am[/url]":1ltq0nh2]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669499#p669499:1ltq0nh2 je napisao(la):
Zuma » 13 Oct 2019 04:08 pm[/url]":1ltq0nh2]Meni je najzanimljivija ova Stojčićeva izjava. Naglasio sam PR akcente za preusmeravanje pažnje i modifikaciju narativa:

Blago vlasti sa ovakvim narodom. Oni bukvalno mogu da nam se pos**u po glavi, mi cemo i dalje da cutimo... Dakle umetnost je kriva za malo kasnjenje od samo dve godine, a pasarela je skoro pa funkcionalna, posto je do sada bila pomalo funkcionalna.... To se odnosi i na radove na Trgu, Karadjordjevoj i Savskom trgu, rade sta i kad i kako hoce, radnika nigde a mi svi trpimo i cutimo... To se desilo i sa Kosancicevim vencem, napravise valov od ulice, i evo - niko vise nista i ne pominje! Negde bi fotelje letele, a mi dopustamo da nam se inteligencija testira svakog dana floskulama, PR piruetama, otvorenim lazima... Sve ostaje isto, oni samo menjaju svoje sakoe i mashne i to od obicnih, domacih ka firmiranim, ramove za naocare i tako... to je jedina promena koju je narod izvojevao! Tuzno!!
Ovde kod nas se preuveličavaju mogućnosti običnog građanina. U Beogradu je pre svega zakazalo javno mnjenje tj. većina medija je pod apsolutnom kontrolom, i to tako da se svi mediji kontrolišu iz jednog centra koji kako vidimo ima dovoljno sredstava da angažuje vrhunske PR stručnjake koji modeliraju javno mnjenje kako hoće. Zatim, zakazala je struka, ipak bi stručnjaci trebali da imaju poslednju reč kad je reč o urbanističkim projektima i zahvatima na spomenicima kulture. Projekat Beograd na vodi je pokazao da se može zaobići struka i stav stručnjaka, a konačni pokazatelj sunovrata struke je projekat gondole na Kalemegdanu.

Na kraju jedino što može sprečiti ovoliku količinu bahatosti i pohlepu vlasti, kad nema slobodnih medija i relevantnih stručnih institucija, jeste udruživanje građana u cilju obaveštavanja i alarmiranja javnosti a kako bi se ukazalo na štetočinsko gazdovanje gradom od strane ove razbojničke družine pod vođstvom večnog Vesića. I tu smo omanuli, bilo je nekih inicijativa ali nijedna se nije omasovila toliko da dostigne neku kritičnu masu. Kao glavnog krivca za takvo stanje ja vidim jedan nedostatak svesti među ljudima danas, svesti da se treba nekad angažovati radi opšteg dobra, jer ogromna većina gleda samo svoje uske interese i nema želje da sagleda neku širu opštedruštvenu korist, i to se vidi svuda, počev od zgrada u kojima živimo, pa nadalje.

Informisanje i objašnjavanje problema običnoj javnosti je ono što je glavno. SVE drugo zavisi od toga. Glavni propust je što odmah nije razvijen alternativni ulični sistem REDOVNOG informisanja. Mislim pre svega na vrlo jeftine. česte i veoma mnogobrojne plakate i ulične novine. Naravno, i na Internet.

Stavite se u položaj običnog i neukog građanina koji je u nekom trenutku načuo da možda nešto nije u redu sa rekonstrukcijom Trga Republike. Recimo da bi mogao da odvoji najviše 2 sata nedeljno za informisanje o tome. Šta da radi?

Pa ništa. Nema nikakvih mogućnosti da nešto sazna pod takvim ograničenjima i sa svojim znanjem. I to je glavna greška opozicije.

Protest na pasareli? Pobuna protivu lifta? :mrgreen:
Sta se dogadja? Otvaranje?

Nije otvorena, ovo je bilo pre par dana kad su obilazili radove pa je tom prilikom pasarela bila otvorena za javnost.

Novi rok za zavrsetak radova je 1.12.2019.

Inace da podsetim, da se ne zaboravi, ovo je sve samo prva faza za koju je predvidjeni rok bio 270 dana. Za drugu fazu koja po ugovoru tek treba biti uradjena rok je dodatnih 150 dana.

file.php

Jesu ovo ''spontano okupljeni građani'' ili turisti?

Možda testiraju opterećenje :)

Oće li neko da mi objasni logiku spucavanja (naših) para (jer sve to mi indirektno plaćamo) u lift od tipa 50.000 evra koji ljude penje samo do pola nagiba rampe i onda ih tu iskrcava pa oni moraju da nastave dalje uzbrdo?

Ovo je neviđeni biser svetskih razmerazaslužan da se nađe na ismevanju na svim mrežama.

Izvinjavam se na kašnjenu i ne zamerite mi ako pitam nešto što je već odgovoreno ali: ko je autor skulpture? Izgleda ogavno i jeftino.

Javljaju mi se flešbekovi ka JUL-ovskoj estetici iz devedesetih godina prošlog veka. Prava palanačka estetika.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=670557#p670557:16c5gs0v je napisao(la):
COTOHA » Sre Okt 16, 2019 10:11 pm[/url]":16c5gs0v]Izvinjavam se na kašnjenu i ne zamerite mi ako pitam nešto što je već odgovoreno ali: ko je autor skulpture? Izgleda ogavno i jeftino.

Javljaju mi se flešbekovi ka JUL-ovskoj estetici iz devedesetih godina prošlog veka. Prava palanačka estetika.

Ricard Dikon i Mrdjen Bajic su autori skulpture

http://rs.n1info.com/Vesti/a347385/Beog ... dovde.html

Vrh