[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=705703#p705703:2dy25d98 je napisao(la):bodza » Čet Feb 06, 2020 1:04 pm[/url]":2dy25d98]Moram da dam komentar na ovu temu. Posto zivim u bloku 21. to mi je poznata tema. Naime neki ljudi su navodno pokretali inicijativu za uvodjenje zone u blok. to je prica od pre par godina jos. Mene i ljude u mom okruzenju nije niko kontaktirao nikada.
E sad sa druge strane u poslednjih 11 godina koliko zivim u bloku stanje se drasticno pogorsalo.
Puno firmi je doslo u blok i okolne blokove i u toku dana je totalni kolaps za parkiranje. "Dosljaci" parkiraju gde stignu. nama se provlace iza zgrade i parkiraju na trotoaru. Pokusavali smo sa nekim stubicima i katancima ali nije dalo nikakav efekat.
Zona, mislim, je dobra stvar i evo iako se jos ne naplacuje vec je bolje. od kad su iscrtali parkinge ja nalazim mesto ispred zgrade svaki dan kad dodjem sa posla. to je do sada bilo APSOLUTNO nemoguce!! kad smo saznali da dobijamo plavu zonu prvo smo popizdeli posto to realno nema efekta. 22*150=3300din. to je smesno i svi bi to placali. ali od kad sam video da nema te dnevne karte malo mi je lakse. 360din na dan vec nije mala para kad se sabere i odbice dosta njih da se tu parkiraju.
Sto se tice parkiranja po coskovima i na krivinama, definitivno ne treba tako parkirati ali gde covek koji stanuje tu u zgradi da parkira. nebrojeno puta sam se vrteo po 4-5 krugova po celom bloku i okolo da bih pronasao mesto....
ono sto je po meni mnogo gore su bahati vozaci koji stanu na sred ulice, samo da skoknu na 10minuta do banke/prodavnice/meka... i blokiraju ljude koji su regularno parkirani. ja licno izbegavam dobar deo parkinga da mi ne bi blokirali auto sto se desavalo vise puta. u tim situacijama kad pozoves parking servis da dodju i odnesu tako parkiran auto, njih bole ćoše.... e to im debelo zameram!! mogli bi da posalju jedan pauk kod nas u blok i da samo štrika....
sa nadom u bolje (parkiranje) sutra cekamo 18.02.2020.!!
,, ostrvca ,, trave se vidie na slicici , a moze da je bude ,astrodule wrote ... Baš me zanima hoće li ovde izrasti trava ili će uvek biti zemlja ....
Meni je malo vise zao, al je nazalost surova istina. Dok ja i jos neki ljudi ne sacinimo kriticnu masu i pobunimo se nastavuce da nas gaze. Nekad smo bili 20 godina ispred Rumunije i Bugarske sad smo 20 godina iza, jbga mozda je i to ta evolucija naroda...Earthmoving":21t3bo74 je napisao(la):Gradskoj vlasti se najvise isplati da ceo grad bude zoniran. Tada ce imati najvece prihode (a mi naravno sve vece troskove). To ne bi mogli da urade u gradu gde ima dovoljno parking mesta, pa im je interes da bude sto veci nedostatak parking mesta, da se grade javna besplatna parkiralista kao nekada, nego da svi njima placaju. Nema, mora se zamene, nemamo nikakav interes da placamo sve vece I vece troskove I namete, dok je putovanje kroz grad usled neulaganja u infrastrukturu sve duze I duze, ljudima se uskoro nece isplatiti da zive u ovom gradu gde pola dana moraju provedu u saobracaju I parkiranju, a plate koje nudi grad su nikakve, nema skobodnog prostora, sve se pretrpava zgradama... unistice grad. Ali mozda tako I treba... Meni mozda malo zao jer sam se tu rodio, ali sta ces...