Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Nekoliko stabala, pa da. A kad se na 100 metara od te televizije, u Nikole faking Dobrovića poseče ceo drvored, od podnožja do vrha Bežanijske kose, i ne planira se da se posadi novi, ništa.

Ali zato Vračar - odatle je Pristojna Građanska Ekipa. Prebrojali debla, zvali drvenog ombudsmana.

Mrš u tri lepe Urbane Elitne.

Kakva bedna zemlja.

Poslednja izmena:
20240723_183117.jpg

Скерлићева.

Napokon nešto pametno (nije da nisam predlagao oduvek da se napuštena gradilišta, zgrade, poruše i naprave garaže)

Naravno, na kraju sledi slika i prilika sistema,

Парцела је обрасла самониклим стаблима и шибљем и нема никакву функцију, већ представља проблем и потенцијалну опасност по становништво, посебно млађег и школског узраста, имајући у виду непосредну близину Основне школе „Иван Горан Ковачић” – наведено је у елаборату за рани јавни увид у којем се додаје и то да је парцела која је намењена изградњи јавне гараже „под теретом уклањања постојећег објекта значајног габарита и волумена, као и решавања правно-имовинске проблематике, услед преласка из површина осталих намена у површине јавне намене”. Само рушење недовршене зграде је мањи проблем, додуше кошта и питање је на чији терет ће оно пасти, од решавања имовинског статуса те локације, односно, између осталог, утврђивања да ли је инвеститор измирио накнаду (допринос) за уређивање грађевинског земљишта и да ли по том основу дугује граду будући да објекат није завршен нити усељен.

Све то може да успори подизање јавног паркиралишта на Звездари.

Услов за његову реализацију је усвајање плана који је наручила и финансираће га Служба главног градског урбанисте, док је израда поверена Урбанистичком заводу Београда.

Najiskrenije ovo je bila idealna lokacija za zgradu nekog fakulteta. Između dva studentska doma i dve menze, blizu tehničkih fakulteta i naravno okruženo raznim linija javnog prevoza.
Samo ne razumem bas iz teksta da li je zgrada sama po sebi nestabilna ili su u fazonu mora parking pa mora i da se ruši.

Zgradi nista ne fali osim zapetaljihi imovinsko pravnih odnosa
Mislim da je jedan nivo garaže poplavljen.
Tu hoće da prave garazu a gde je sve rešeno i gradsko ispod kalenica nece da urade

Jel zna neko kako funkcioniše SMS višesatna parking karta, zanima me konkretno za parkiralište u Vladimira Popovića, kod Sava centra, to mu dođe plava zona, ali me interesuje, koliko traje ta višesatna karta?

@Zezeljko U plavoj zoni imas naplatu po satu,mozes ostati ceo dan,ali ako ostajes duze najbolje da platis dnevnu,od 8 do 21 h bez obzira koliko se zadrzavas. Cena zavisi od konkretnog parkiralista,najbolje videti na znaku.

Колико знам за плаву зону од вишесатног паркирања има само дневна карта (9118) и кошта 200 динара. Наравно постоји опција и да не платиш ништа и чекаш "казну" која се заправо зове е-Дневна паркинг карта која за плаву зону кошта 720 динара односно 360 ако платиш у року од 20 дана од истека важења.

Да наравно постоје те једносатне и могу се користити "неограничено", само под овим вишесатним картама што помену @Zezeljko нисам свртавао више једносатних, већ карте за више сати које ће коштати мање него (број сати Х цена једног сата). Ова дневна се исплати за боравак дужи од 6 сати.

Što se tiče Bloka 29, ovo je najnovije.

"Увидом у стање на терену у Блоку 29, утврђено је да постоји потреба за санацијом оштећења паркинг места насталих услед дејства кореновог система стабала, те је Секретаријат за саобраћај упутио дописе ЈП „Путеви Београда“ и ЈКП „Зеленило Београд" са молбом да се у приоритету предузму потребне радње на санацији паркиралишта, као и Секретаријату за комуналне и стамбене послове, да обезбеде финансијска средства за предузимање потребних мера у што краћем року, имајући у виду да су у плану активности на увођењу зонског система паркирања у предметном блоку."

Moram pohvaliti Sekretarijat za saobraćaj/Sektor za stacionarni saobraćaj za zvaničnu, a brzo dobijenu informaciju (y)

danas sam dobio odgovor na pitanje kada ce rekonstruisati ostala parking mesta, odgovorili su mi posle 2 meseca sa slicnom porukom, da su uputili molbu zelenilu i putevima da sto pre nadju pare da to srede itd itd

Prošla građevinska tabla sa kratkim rokom od mislim par meseci je bila za pripremne građevinske radove.

ne, na njima je dozvoljeno parkiranje svakako. ono sto sam video su ona mesta uz same zgrade na onom vecem parkingu uz zorana djindjica, pored ulaza u garaze. beli prolazili i slikali

Е ту сам баш волео да се паркирам, наравно не на самом изласку из гараже већ барем пар метара даље. У 17ч су већ у дебелом хладу.

Vrh