Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Продужен рок важења инвалидске паркинг-карте


Секретаријат за социјалну заштиту Градске управе Града Београда је у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Паркинг сервис” продужио рок важења инвалидске паркинг-карте до 15. априла 2023. године.

Рок важења инвалидске паркинг-карте издате у ЈКП „Паркинг сервис” продужен је на основу решења Секретаријата за социјалну заштиту за календарску 2022. годину свим корисницима права на бесплатно коришћење обележених паркинг-места на јавним општим паркиралиштима на територији града Београда, у складу са Правилником о одређивању особа које могу остварити право на бесплатно коришћење обележених паркинг-места на јавним општим паркиралиштима.

 
Je ' ovo bila neka pešačka staza koju su asfaltirali i ozvaničili divlji parking?

2fcdcb8ae4afc84300c77d675aecad3d_6715957842.jpg
 

Стругани асфалт за некатегорисане путеве и паркиралишта


У циљу решавања недостатка паркинг простора код железничке станице Батајница у насељу Шангај, Градска општина Земун је иницирала насипање струганог асфалта на површини од 600 квадрата у Улици младих горана. Сада житељи овог дела Батајнице који свакодневно користе услуге Беовоза, могу своје аутомобиле да паркирају непосредно поред железничке станице.

Асфалтом су насути и категорисани путеви у земунским насељима у дужини од пет километара, а на захтев грађана је овим асфалтом уређено још неколико паркиралишта у насељу Земун поље, саопштено је из ове општине.

 
Ја сам готово свакодневно у улици Војводе Степе и у 95% случајева идем превозом. Ја мислим да је тај део града дефинитивно најтежи за проналазак паркинга, јер су сва могућа места за паркинг заузета. Када идем колима, обично идем у гаражу код Супер Вера, јер углавном има 3-4 слободна паркинг места, али је бесплатно 2 сата, што ми ретко кад одговара. Тек можда сваки 5 пут, нађем место на улици. Спољашњи паркинг испред Вера препун, Војводе Степе мало места, Јове Илића крцат аутомобилима. А на сваких 20 метара капије и гараже. Ја мислим да је чак лакше наћи паркинг у појединим деловима центра града него на Вождовцу.
 
To se dešava kad samo rokaš zgrade preko svake mere, za Beograd prosto nije trebalo dozvoliti preko 4-5 sprata za novogradnje u takvim naseljima kao Voždovac, Zvezdara, Vračar i osloboditi više lokacija za javne garaže. Po Voždovcu se masovno menjaju kuće za zgrade od 7+ spratova a infrastruktura ista kao pred Drugi svetski rat, Kumodraškom praktično celom dužinom trotoara parkirana kola, isto i u 80% drugih ulica. Komšija od drugara sa Voždovca gumom na trotoaru ispred svog dvorišta obezbeđuje 2 mesta koja izdaje, znači zarađuje od nečega što nije njegovo (on ima redovan prolaz za svoju kapiju), ali guraće sa tim jer nikome to ne smeta jer i drugi rade isto samo za sebe.
 

Šapić: Od srede skuplji parking u Beogradu​

VESTI Autor:nova.rs, Tanjug03. jan 202312:28


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je poskupljenje parkinga koje na snagu stupa sutra, minimalno kao i sva ostala poskupljenja u Beogradu, te da je ono sa 56 na 60 dinara po satu parkiranja.

On je, kako javlja Tanjug, istakao da će problem parkiranja biti sve veći jer ima sve više vozila.

Dodao je da se rade dve nove garaže, da će u Bulevaru Milutina Milankovića biti urađeno na stotine novih parking mesta na ostrvima između dve trake, a da je Skupština grada donela odluku o tome da i privatna lica mogu da grade i naplaćuje parking što će, smatra, doprineti rešavanju tog problema, prenosi Nova.rs.
 
Može kao privremeno rešenje. Isto kao BZĐ gde treba metro da prođe.

E sad, da li to znači i strožiju kontrolu parkiranja u tom kraju - u to ne verujem.
 
Бар ће бити естетски примамљиво:violina:

И да ли треба неко да јави Моржу да је разделно острву у Миланковићевој улици - толики су дегенерици у нашој управи да булевар званично погрешно воде као улицу! - није исте ширине као то у Ђинђићевом булевару.
 
Nema privremenog rešenja, to postane stalno. Cela strategija gradske vlasti se svodi na to da pretvore svaki milimetar zelene površine u parking.
Šire gledano, strategija je da sve što je naše (zajedničko, društveno, itd), postane njihovo (privatno, kompanijsko, dato na upravljanje, itd).
 
Nije konkretno vezano za NBG, ali isti problem je svuda.
Parkiranje nije ničiji problem, niko se time i ne bavi, samo gradi gradi gradi, prodaj i više te nije briga, a onda ostali neka se snalaze. Naravno da investitore nije briga, niti ih treba biti briga, država je koja ovo treba da reguliše i da se bavi sa ovim, i da propisuje.
Sve je ovo moglo biti izbegnuto.
1673722123833.png
 
Pa u novim zgradama i jeste regulisano, generalno ne sme da se gradi bez ispoštovanih standarda o parking/garažnim mestima. E sad u rubnim delovima se često prave razni "izleti" van građevinske dozvole, pa se tako završi sa manjkom parkinga.
Što se tiče starih objekata i parkinga, zabranjeno je išta ograditi, osim ako nije plac zgrade.
 
Да, данас је објављен тај „Рани јавни увид поводом ПГР блоковских саобраћајница са паркинг просторијама на територији града Београда - I фаза“. Да мало допунимо и са ортофото приказима, да буде мало јасније где ће бити сва та паркинг места. Мислим да ће се овом највише обрадовати чланови Беобилда који станују у овим Блоковима. Све имате на овим везама
https://www.beograd.rs/cir/gradski-...jama-na-teritoriji-grada-beograda---i-faza_2/
https://urbzavbg.sharepoint.com/sites/Javniuvidi/Shared Documents/Forms/AllItems.aspx?id=/sites/Javniuvidi/Shared Documents/Рани јавни увиди/PGR_blokovskih_saobracajnica_sa_parking_prostorima_I_faza&p=true&ga=1

Тиркизном бојом су означени паркинзи који ће се градити у сваком од Блокова.
Pogledajte prilog 134913

Ортофото прикази по Блоковима где ће бити та нова паркинг места.
Pogledajte prilog 134914Pogledajte prilog 134915Pogledajte prilog 134916Pogledajte prilog 134917Pogledajte prilog 134918Pogledajte prilog 134919

Pogledajte prilog 134920Pogledajte prilog 134921Pogledajte prilog 134922Pogledajte prilog 134923
Почели су са сређивањем паркинг места разрованих корењем лоше посађеног дрвећа у блоку 29.

bl29_1.jpg


Чланови злочиначког удружења паркингских дрвећа са корењем су завршили без суђења по кратком поступку:
bl29_2.jpg


у овом делу су завршили и са корењем. Нешто ми ова бандера не изгледа баш сигурно сад кад су јој опкопали основу:
bl29_3.jpg


Ево га примерак злочиначког корена који је подизао најмање једно паркинг место а сад ће остати да диже само тротоар:
bl29_4.jpg


Претпостављам да је ово у склопу радова на зонирању унутрашњости блокова из @Гага-иног поста. Остаје да видимо да ли ће посечено дрвеће добити наследнике, овог пута добро укопане које би некад у будућности правило хлад паркираним колима.
 
kad su ovi talenti zonirali 24. blok? tek danas sam primetio.

sta je sledece, pretp 28. pa posle teraju smrde dalje do tosinog.

a onda ce i celu bez. kosu. msm...zasto to da ostane nezonirano?
 
Претпостављам да је ово у склопу радова на зонирању унутрашњости блокова из @Гага-иног поста. Остаје да видимо да ли ће посечено дрвеће добити наследнике, овог пута добро укопане које би некад у будућности правило хлад паркираним колима.


jel ima negde u planovima da li ce zameniti sa novim drvecem? ja ne mogu da nadjem nista vezano za to
 
Ako ne budu postavili prstenove za sadnju drveća u iste, bolje da ni ne meću drveće, zato što će nakon par godina morati opet da seku drveće, jer će podići kocke i ivičnjake, a možda i trotoar(e). A samim menjanjem stabala na svakih par godina se gubi smisao postavljanja istih, jer ni ne stignu da da naprave hlad, a već moraju zboig pomenutog da se uklanjaju.​
 
kad su ovi talenti zonirali 24. blok? tek danas sam primetio.

sta je sledece, pretp 28. pa posle teraju smrde dalje do tosinog.

a onda ce i celu bez. kosu. msm...zasto to da ostane nezonirano?
Danas su farbali, jedino mi nije jasno od kad krece naplata parkinga, nisu izdali nikakvo obavestenje…

Jedino sto ce sada masovno da beze od zone tako sto ce se parkirati u blok po protivpozarnom putu, zelenim povrsinama, parkovima itd.. osim ako ne budu kaznjavali.
 
Vrh