Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

То је наш менталитет да можемо колима би и у ВЦ ишли. Код мене на Бановом брду постоји Репиште то је део испод Станкомове школе и моста који спаја Б. Брдо и Жарково идеално место за гаражу близу окретница транваја , Ластиних бусева и ГСП - а. Ал нико да се сети да ту направи гаражу и ако смо стално причали него оће да је праве по паркићима или између зграда. А тај простор је зарастао у коров, амброзију у багреме

Moram priznati da sam prijatno iznenadjen novim parking zonama na Vracaru. Prosto je neverovatno da Njegoseva subotom uvece bude prohodna.

Moram priznati da sam i ja prijatno iznenađen činjenicom, da je vrachar nečim prijatno iznenađen (kada je u pitanju "gradska tematika") :lol:

Nego, kao i što napomenuh kod Požeške, rešenje bi trebalo da bude komunalna policija.

Da vidim kako ce ispasti to prosiravanje na Zvezdaru,za sada je fino na vracaru kolko videh :kk:

Nikako ne razumem ove gradske planere, dal su oni ludi ili su toliko nestručni, ili neće da slušaju glas naroda.
Već duži period pričamo i dajemo predloge da se ona rupa između Banovog brda i Žarkova posle okretnice tranvaja Repište iskoristi za parking.
Naš predlog je da:
Parking bude na nekoliko nivoa sa garažama koje će biti izdate u zakup građanima koji žive u obližnjim ulicama, da se jedan nivo iskoristi za dnevno parkiranje, da se površina iskoristi za parking servis, auto servis, servis za pranje i tako te uslige, jedan deo da bude iskorišćen za dnevno parkiranje a na delu da se iskoristi kao kolovoz da se isparavi ona krivina i da automobili neidu u obliku slova si da se sruši onaj most jer bi prelazili preko kolovoza koji bi bio tu postavljen uloso id okretnice do prve krivine iza trafo stanice po nekom proračunu npr ako bi imala 4 sprata garaža.
3 sprata koja bi se iskoristila za iznajmljivanje garaža za meštane moglo bi da se parkira oko 3000 vozila.
na jednom spratu i na pola krova dnevni parking oko 600 parking mesta.
parking servis bi imao svojih 200 kvadrata
ostale službe za popravku, pranje itd ostali prostor. i kolovoi koji bi išao preko garaže umesto postojećeg mosta.
isplatljivost je velika i može da se isplati u roku od 5 godina.
samo od zakupa garaža nek npr zakup bude 100 evra mesečno samo od njih se dobija 30.000 evra mesečno - godišnje 3.600.000
dnevni parking bi donosio isto dobru cifru jer je tu blizu okretnica 2 tranvaja i 10 autobuskih i 15 prigradskih linija (lasta)
a lokacija je fenomenalna Banovo bdro (sunčana padina onda deo do ilice Valjevske i do ulice Blagoja Parovića sve su nadograđene zgrade gde nema čovek de da se parkira.
Julino brdo isti problem sa parkingomi, Žarkovo urađene nove zgrade od po 10 spratova a parkinzi pravljeni napolju na livadi za 10 vozila.

Moze i garaza u pozeskoj nize blize meku gdje je prazan plac sa trafostanicom izmedju dva solitera mozda odem do opstine cukarica pa da im predlozim.A mislim da je na repistu problem jer bi tuda nekuda trebao da prodje tramvaj u dalekoj buducnosti. :vops:

Ceo Vrachar je sad pod zonama i mogu da vam kazem lakse se dise! bravo :kk:

Dise se lakse jos kako! Sada cak i u toku radnog dana mogu da nadjem parking u blizini kuce, a vikendom mogu maltene da biram. To je do pre par meseci bio cist sado-mazo-sf.

Ma bilo je puno sve te od onih koji rade u okolini pa se parkiraju, onda od seljaka koji bleje ceo dan u kaficu, onda od dizbera koji nece da plate godisnje za svoju ulicu koja je u zoni nego idu u komsiluk da zagusuju, te od nekih koji imaju garazu a mrzi ih da "otkljucaju" kapiju i uparkiraju, i od verovao ili ne ljudi koji dolazi npr.iz panceva ili iz unutrasnjosti i parkiraju se na vracharu da bi isli u centar. cc..
Od svega ponudjenog, najvise mi je drago sto nece moci da parkiraju kako zele ovi sto rade na Vracharu a dolaze iz nekog dr.kraja. Mogu oni da parkiraju ali limitirano. :) Svaka cast nasoj opstini!

А зашто се не би сви овако паркирали? Тада не би било гужве.
2mwfg5g.jpg

Може и овако ко живи близу неке "пешачке зоне".
30x9co0.jpg

e035uv.jpg

afdf6o.jpg

24l4ns2.jpg

2iw3i1w.jpg

4t7nkk.jpg

29z6gqw.jpg

2aomdu.jpg

29cuqzs.jpg

Ma kakva prijava. Meni je kr**** stajao 10h ispred kapije. Jedva sam peske izasao, da ne pricam da kolima ili motorom nije bilo sanse. Zvao sam X puta parking servis i policiju. "Nemamo vozila, nemamo vremena, pa pomerite vozilo ako vam smeta"...
Sledeci put zovem drustvo, podignemo auto na skejtove i izguramo ga na sred ulice, ili lomim farove i migavce. Taj problem se ne shvata preozbiljno, ali st*** stvarno nema vise meru. Jednom sam posmatrao kako hitna pomoc pokusava da prodje pored kola parkiranih na sred ulice. Nekom je u tom trenutku trebala ozbiljna pomoc, koja nije mogla da stigne jer je neki saban parkirao X5 na sred ulice i otisao da pije kafu.
Sto se parkiranja na trvanjaku tice. Sem sto je jezivo ruzno kad se tu naprave blatnjavi kolotrazi, je i jako opasno. Blato koje se iznase na ulicu je u x slucajeva krivo za teske saobracajne nesrece. Narocito motorciklista. Protiv toga se treba po meni boriti ekstremnim merama. Demoliranjem vozila na licu mesta. Ostavi se poruka i onda ce da se opamete.
Nek neko samo obidje krug oko VMA po danu da vidite sta se tu dogadja. Postavljeni su stubici koji su pocupani...
Uh pocinjem da zvucim ko TA :p

Mislis jedan stilski "kljucorez" :D
Ili mozda, sok od sveze cedjene vojnicke carape. Malko u ventilaciju, da oplemeni vazduh iznutra.

Ja sam više stvarno iznenađen i besan koliko je bahatih ljudi u ovom gradu. Ovo je više alarmano i tužno. Da li postoji bilo kakav način da se ovaj teror zaustavi? Možda bi trebalo da se organizujemo i sa "bahato parkiram" nalepnicama, malo polepimo divljake po ulicama!

Problem je sto su tu samo preko dana da su nocu auto sprej bi vec radio :bash:

Interesuje me da li bi se mogla napraviti garaza ispod sadasnje zeljeznicke stanice novi Beograd resimo kad smaknu buvljak i tu naprave autobusku a bio bi dobar izgovor da pociste to ruglo

S' obzirom na teren NBG-a (mocvara) ne verujem da bi se islo u neko veliko kopanje (recimo, vise od 2-3 podzemne etaze). Ako je taj potes oko Buvljaka stvarno namenjen saobracaju (nova autobuska stanica, eventualno prosirenje zeleznicke i naravno petlje za UMP), pri izgradnji ce se ruglo u svakom slucaju ocistiti. Sve je pitanje vremena / para za investicije.

Na Novom ima dovoljno mesta i za nadzemne garaze. Mogli bi za pocetak da zavrse blokovsku.

Mislio sam na prostor ispod same stanice bez kopanja samo da se napravi jedan ili dva nivoa da se montiraju ala fast park posto sadasnji parking otc ce pretvoriti u valjda lastinu stanicu

Vrh