Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

„Oko sokolovo“ u 242 ulice

Sistem „Oko sokolovo“ će od ponedeljka 21. septembra, kontrolisati nepropisno i propisno parkiranje vozila u ukupno 242 beogradske ulice. Komunalna milicija je proširila područje kontrole za još 121 ulicu, odnosno saobraćajno najkritičnije ulice u centru grada, na opštinama Stari grad, Vračar, Savski venac, Palilula, ali i na Novom Beogradu i u Zemunu. Kontrola je proširena na ulice donjeg Dorćola, Profesorske kolonije, Neimara i Čubure, a obuhvaćene su i ulice u naselju Beograd na vodi i okolini.

Multifunkcionalna specijalna vozila fotografišu nepropisno parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, kolovozu, trotoarima i dr, a komunalna milicija šalje prekršajne naloge na kućnu adresu. Sistem „Oko sokolovo“ kontroliše i propisno parkiranje u zonskom sistemu, pa ako ova usluga nije plaćena, automatski kreira elektronsku dnevnu kartu (eDPK). O izdatim eDPK vozači mogu da se informišu putem sajta http://www.parking-servis.co.rs, kao i nove aplikacije „Parking servisa“, koja ih obaveštava da li je za to vozilo izdata eDPK i kada ističe plaćeno vreme parkiranja.

Od početka avgusta, kada je uveden novi sistem „Oko sokolovo“, Grad Beograd neprestano radi na njegovom unapređenju. U planu je da, osim Komunalne milicije i „Parking servisa“ , sistem obuhvati i delokrug rada drugih komunalnih preduzeća i doprinese rešavanju problema poput udarnih rupa, neleganih bašti i nelegalno zauzetih javnih površina, ali i drugih komunalnih problema na ulicama Beograda.

„OKO SOKOLOVO“ – ulice kretanja

Spisak ulica u kojima „Oko sokolovo“ elektronski kontroliše nepropisno i propisno parkiranje:

• 22. oktobra
• 27. marta
• Avijatičarski trg
• Admirala Geprata
• Alekse Nenadovića
• Antifašističke borbe
• Baba Višnjina
• Balkanska
• Batutova
• Bežanijska
• Beogradska
• Birčaninova
• Bore Stankovića
• Braničevska
• Brankova ulica
• Braće Jugovića
• Braće Nedić
• Bulevar despota Stefana
• Bulevar Zorana Đinđića
• Bulevar kralja Aleksandra
• Bulevar Nikole Tesle
• Bulevar umetnosti
• Venizelosova
• Višegradska
• Višnjićeva
• Vojvode Petka
• Vojvode Šupljikca
• Vojislava Ilića
• Vrtlarska
• Gavrila Principa
• Glavna
• Gospodar Jevremova
• Gospodar Jovanova
• Gospodara Vučića
• Grčića Milenka
• Deligradska
• Desanke Maksimović
• Dečanska
• Dimitrija Tucovića
• Dobračina
• Dr Petra Markovića
• Dubrovačka
• Žička
• Žorža Klemansoa
• Zeleni venac
• Zmaj Jovina
• Zmaja od Noćaja
• Ivana Đaje
• Ilije Garašanina
• Jovana Subotića
• Južni bulevar
• Kapetan Mišina
• Karađorđev trg
• Karađorđeva
• Karađorđeva - Zemun
• Katanićeva
• Kej oslobođenja
• Kičevska
• Kneginje Zorke
• Kneginje Ljubice
• Kneza Miloša
• Kolarčeva
• Kosovska
• Koče Kapetana
• Kralja Milutina
• Kralja Petra
• Kraljice Marije
• Krunska
• Kumanovska
• Kursulina
• Lomina
• Makedonska
• Makenzijeva
• Maksima Gorkog
• Marka Nikolića
• Masarikova
• Mileševska
• Molerova
• Mutapova
• Nebojšina
• Nevesinjska
• Nemanjina
• Nikolaja Ostrovskog
• Nušićeva
• Njegoševa
• Palmotićeva
• Pariska
• Patrijarha Gavrila
• Pjarona de Mondezira
• Poenkareova
• Prizrenska
• Prote Mateje
• Profesora Mihaila Đurića
• Resavska
• Rige od Fere
• Savska
• Sarajevska
• Svetog Save
• Svetogorska
• Svetozara Markovića
• Simina
• Skerlićeva
• Smiljanićeva
• Starine Novaka
• Stevana Markovića
• Strahinjića Bana
• Studentski trg
• Takovska
• Terazije
• Trg Nikole Pašića
• Trešnjin cvet
• Uzun Mirkova
• Francuska
• Hajduk Veljkov venac
• Cara Dušana
• Cara Nikolaja II
• Cara Uroša
• Cvijićeva
• Cetinjska
• Džordža Vašingtona
• Španskih boraca

Spisak dodatnih ulica u kojima će od 21.09.2020. godine „Oko sokolovo“ kontrolisati nepropisno i propisno parkiranje

• Albanske spomenice
• Bokeljska
• Brane Crnčevića
• Braće Grim
• Braće Krsmanović
• Budimska
• Bulevar oslobođenja
• Vatroslava Lisinskog
• Velbuška
• Visokog Stevana
• Vladetina
• Vlajkovićeva
• Vojvode Vuka
• Vojvode Dobrnjca
• Vukova
• Gastona Gravijea
• Golsvordijeva
• Graničarska
• Gundulićev venac
• Gundulićeva
• Davidovićeva
• Dalmatinska
• Danila Medakovića
• Dobre Mitrovića
• Dobrinjska
• Dositejeva
• Dr Aleksandra Kostića
• Dr Dragoslava Popovića
• Dr Miloša Radojčića
• Draže Pavlovića
• Dračka
• Dubljanska
• Dubrovačka-Zemun
• Durmitorska
• Đorđa Vajferta
• Đorđa Jovanovića
• Đure Daničića
• Đušina
• Emilijana Josimovića
• Ivankovačka
• Internacionalnih brigada
• Janka Veselinovića
• Jaše Prodanovića
• Jevrejska
• Jelene Ćetković
• Jelisavete Načić
• Jug Bogdanova
• Karnegijeva
• Katićeva
• Knez Miletina
• Kneza Danila
• Knićaninova
• Komnen Barjaktara
• Kondina
• Kopernikova
• Kosovska – Zemun
• Koče Popovića
• Kraljevića Marka
• Krušedolska
• Lamartinova
• Lička
• Ljube Didića
• Ljubomira Novakovića
• Ljubomira Stojanovića
• Majakovskog
• Majke Jevrosime
• Mačvanska
• Mike Alasa
• Milana Tankosića
• Milovana Milovanovića
• Milorada Ekmečića
• Milorada Mitrovića
• Miloša Pocerca
• Milutina Milankovića
• Miročka
• Mitropolita Petra
• Mihaila Bogićevića
• Miše Vujića
• Mome Kapora
• Narodnih heroja
• Nikodima Milaša
• Nikolaja Krasnova
• Nikolaja Hartviga
• Orlovića Pavla
• Osmana Đikića
• Palmira Toljatija
• Pančićeva
• Patrijarha Varnave
• Petra Zrinjskog
• Preradovićeva
• Preradovićeva – Zemun
• Rabina Alkalaja
• Rajačićeva
• Rankeova
• Račkoga
• Risanska
• Rudnička
• Sava promenada
• Savski trg
• Svetozara Gligorića
• Svetozara Miletića
• Svetosavska
• Senjanina Ive
• Skadarska
• Skenderbegova
• Solunska
• Stanoja Glavaša
• Stojana Novakovića
• Stojana Protića
• Tadeuša Košćuškog
• Hadži Melentijeva
• Hercegovačka
• Hilandarska
• Carigradska
• Crnogorska
• Čarlija Čaplina
• Černiševskog
• Čuburska
• Šajkaška
• Štrosmajerova
• Šumatovačka

Agenda za mapu:
Crvenom bojom obeležene su trenutne ulice kretanja

Plavom bojom obeležene su dodatne ulice kretanja

izvor: beograd.rs

Na koju adresu se šalju predlozi za ulice koje treba da pokriva oko sokolovo?

Mene zanima sta ce bitu u savskoj kod pol stanice i parkiranih u zelenilu i po sinama ....

Upravo tako, ništa. Kao i kod PS Novi Beograd. Prekoputa stanice znak zabranjeno parkiranje, a vozila koliko nećeš. Pre možda dve godine kad sam hteo tu da stanem, odmah je došao gosn' policajac da mi skrene pažnju da je zabranjeno parkiranje (moj je bio propust što nisam video znak za zabranu parkiranja). Ali sada je katastrofa tamo. Jer je teško parkirati se u garaži novog Merkatora gde je prva 2 sata besplatno parkiranje i prošetati se 100m do policijske stanice.

C8Aozgl.jpg

Prekoputa BG Arene.
Uz teretane i kafiće nosioci naše ekonomije, njihova svetost kladionice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779763#p779763:3q8zav8j je napisao(la):
astrodule » Čet Okt 01, 2020 10:42 am[/url]":3q8zav8j]Ovo bi trebalo da je javni parking. Gde je ovo tačno?
Piše ispod slike da je kod Arene

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779781#p779781:3udp9fcq je napisao(la):
Labud » 28 minutes ago[/url]":3udp9fcq]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779763#p779763:3udp9fcq je napisao(la):
astrodule » Čet Okt 01, 2020 10:42 am[/url]":3udp9fcq]Ovo bi trebalo da je javni parking. Gde je ovo tačno?
Znam otprilike gde je, ali nisam bio tamo skoro, a ne mogu da prijavim lokaciju "kod Arene" Beokomu.

@molder hvala - sledi prijava.

Obzirom da su ovako stavili, verujem da im se vode mesta na parceli, inace ne bi smeli da se ovako zaje*******avaju sa stubicima

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779794#p779794:1ogrqdr5 je napisao(la):
astrodule » 01 Oct 2020 10:46 am[/url]":1ogrqdr5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779781#p779781:1ogrqdr5 je napisao(la):
Labud » 28 minutes ago[/url]":1ogrqdr5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=779763#p779763:1ogrqdr5 je napisao(la):
astrodule » Čet Okt 01, 2020 10:42 am[/url]":1ogrqdr5]Ovo bi trebalo da je javni parking. Gde je ovo tačno?
Znam otprilike gde je, ali nisam bio tamo skoro, a ne mogu da prijavim lokaciju "kod Arene" Beokomu.

@molder hvala - sledi prijava.
Kako im opišeš tačnu lokaciju?

Napišeš adresu. BAČ 97

U katastru je ta parcela oko zgrade javna.

Имаоци права на парцели - Б лист
Назив: РЕПУБЛИКА СРБИЈА
Врста права: СВОЈИНА
Облик својине: ДРЖАВНА РС
Удео: 1/1

Znači moraju da imaju neki ugovor koji im dozvoljava da ta parking mesta prisvoje. Retko koja parcela oko zgrade / objekta je privatna na NBG

Već dobih odgovor. U pitanju je privatna parcela, piše u katastru. Ja sam greškom gledao susednu parcelu jer nisam provalio iz prve koji je objekat u pitanju.
Moja greška.

I Gigatron na kraju tog niza ima obeležena parking mesta za kupce, ali ne postoje nikakvi sistemi zaštite kao na parkingu kod ove kladionice. Možda imaju i ostali obeležena mesta za svoje kupce, mada nisam primetio.

Stigla mi cestitka od oka sokolovog.
Posle prvobitnog šoka pošto dan koji je naveden u kazni uopste nisam bio u Beogradu, utvrdio sam da je registracija u kazni od kola kojima su tablice kradene pre 5 godina.
Sto potvrdjuje stvari koje vec kruze gradom da se masovno na ulicu vracaju kradene tablice koje se koriste za parking kako bi zavarali sistem.
I pod dva da je administracija potpuno nesposobna i da rade po principu nasumicnog stancovanja kazni kako bi se uzelo vise novca. Znaci da ne postoje nikakvi registri, vracenih ukradenih, odjavljenih tablica, neko samo snimaj rokaj ali bukvalno.

Danas cu da se obracunam sa njima juce je na redu bio infostan, i njihova nestručno lopovsko parazitska služba.
Neverovatno da stiže kazna a tablice odjavljene pre 5 godina, zamenjene a kola prodata sa drugim tablicama, pre 2 godine.
Kaznu (taksu) sam vec platio za nesavesno cuvanje tablica te godine kada sam dobio nove. O Srbijo zemljo medj sljivama
Moracu da nadjem i skeniram policijski zapisnik iz tog perioda, ono je za rubliku verovali ili ne u stilu izlazim na kolovozu.

Opšte je poznato da nismo umreženi. Sada će oni da se vade na to da ne mogu da se umreže sa Saobraćajnom policijom, pa ćeš ti morati da ideš u Policiju i da im doneseš potvrdu da si odjavio tablice. Policija će tražiti da platiš taksu i to će da traje duže od osam dana, pa ćeš morati da platiš punu kaznu Komunalnoj i tako...

ps: naravno, ne znam kako ide postupak, ali ne bi me čudilo da na kraju platiš sve navedeno.

A zašto te tablice nisu povučene iz upotrebe?

Pa po policiji su povucene , ali ih je taj neko sacuvao/nasao/Kupio i sad ih koristi da prevari sistem naplate. Cudi me kako gradonacelnik nije vec objavio ovaj sistem prevare na twitteru

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780220#p780220:dhgn6cfy je napisao(la):
molder » Пет Окт 02, 2020 3:45 pm[/url]":dhgn6cfy]Pa po policiji su povucene , ali ih je taj neko sacuvao/nasao/Kupio i sad ih koristi da prevari sistem naplate. Cudi me kako gradonacelnik nije vec objavio ovaj sistem prevare na twitteru

Просто невероватно какви слепци постоје... Ако се ово сместа не искорени снажним и драконским казнама, можемо да очекујемо још да процвета тржиште крадених таблица...
Надам се да је ово усамљен случај и желим ти да се некако избориш за правду, мени би било логично да ово сад полиција гони.
Искрено да се мени ово деси, ако ништа, сачекао бих га на месту извршења и узео назад своје таблице.

Prioriteti mupovcima unutrašnjom kontrolom neko je ispod ruke tablice izbacio mimo propisa....

Ukratko parking servis ce gledati da stornia kaznu i to je to. Posle razgovora sam razumeo da je njima i interesu da tako ostane i da apsolutno nece ici ni milimetar dalje od izvinjenja i storniranja.
Sa druge strane u neformarlnom razgovoru sa inspektorom sam dobio odgovor koji ukratko glasi:nista cudno ne znate vi sta se sve radi sa tablicama. Pametnom dosta

Vrh