relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 18.787
astrodule":2nshupmg je napisao(la):Pošto neki stalno ponavljaju da će ovaj prostor da se "oplemeni" i nesportskim objektima, ja ću i dalje ponavljati da je tako nešto malo verovatno.
A priča o tome da ne treba praviti terene već da ljudi treba da koriste travu, tj prirodu takva kakva jeste, samo govori da se nikada nisi bavio nekim sportom za koji je neophodan teren od veštačkog materijala. Ti koji su koristili postojeći prostor za mali fudbal i borilačke veštine će lako pronaći novi prostor. Evo i jedne moje slike koja govori koliko preostaje zelenih površina, a koliko će zauzimati ova "strašna" oaza.
Super slika.
Danas sam otišao do tzv "Parka Republike Srpske" za oe koji to ne znaju, to je park između Gazele i Tramvajskog mosta, između đetališta pored Save i naselja Staro sajmište (tj Brodarske ulice). Astrodule je obeležio i taj prostor.
E, tu imamo razne terene, staze, česme, hlad od razvijenih krošnji, travnjake, čak i tri improvizvane sprave (vratila za zginove i ručke za propadanja, u u lokalnoj režiji). Ima i par interesantnih skupltura od belog kamena, i par nekih "kompozicija". Ima i parking.
Ali, taj park i ti tereni se - ne održavaju. Sve manje više postoji, ili može da se lako i za male pare da se doda i uklopi.
Ali, naš predsednik opštine bi da to sve gradi ponovo.
Sad, neko će da tvrdi da taj park nije pristupačan.
E pa, dosta ljudi je prošlo pored ili kroz park dok sam ja bio tamo. Btw, isprobavao sam preskakanje vijače, prvi put u životu, treba mi takav trening, i otišao sam tamo jer sam mislio da me nik neće videti
Realno, mesto trenutno nije baš pristupačno. Ali, to može lako i brzo da se sredi.
I ranije smo spominjali da je potrebna biciklističko pešačka staza od Vladimira Popovića do šetališta, pored Gazele, tamo gde se nalazio Karton City.
kada konačno krene uređenje Sajmišta, moći će da se napravi i prilaz pored Tramvajskog mosta. Postoji i sada, kod Parking servisa, samo bi ga trebalo bolje urediti.
Ovo su sve minimalne investicije, a velika posredna dobit.
astrodule":2nshupmg je napisao(la):Jedino bih osmislio neko veće mesto za parking - nemojte me odmah spaliti na lomači, ali mislim da ona livada kod Asteriksa koja je već uokružena automobilima, uopšte nije loš izbor.
Ja ću odmah da ti nađem mesto za parking - napušteni plac koji je koristila policija us samu silaznu rampu mosta (napuštene garaže).
To jest, ako želiš da privučeš još više posetioca splavova i ako baš želiš još više parkiranih automobila.