Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.248
Takođe.Али мени стварно није стало шта тебе интересује
Data su im veća prava i vidljivost u društvu. I zaštita, da budu zaštićeni od nasilja isto kao i ostali građani.И даље избегаваш да одговориш на питање шта је то "дато" геј особама у Србији? Осим ако не сматраш да је мањи ризик од убиства или насиља генерално неки специјалан луксуз због ког геј особе треба да буду до неба захвални и заувек ћуте?
Кад си ти уопште задњи пут био у Америци? Или попричао са геј особом?
Bio sam zadnji put pre par godina. A evo pa ovde i sada pričam sa gej osobama. Ne zna se koji je veći.
Da, da, svakako, gej osobe koje se ljube na klupi na Trgu republike se plaše da idu na paradu jer će mama i tata da ih vide na televiziji pa zato ne idu na parade i zato parade uprkos 8 godina uspešnih održavanja, imaju manje od 500 gej Srba. Ne znaju baš mama i tata neke lezbejke koja izgleda i ponaša se kao Deni de Vito, da je ona lezbejka, pa se zato ona plaši da ide na paradu i da će kamera od 1.000 učesnika baš nju da snimi u krupnom kadru. Mda...Кажем да су геј људи данас спремнији да покажу да су геј у јавности али то не значи да ће отићи пред камере да може цела фамилија да их види. Све су контрадикције када одбијаш да размислиш 10 секунди о прочитаном
Dobro je pa je nekontrolisano množenje dece koja će dobiti nikakvo do očajno vaspitanje i odgajanje održivo i pametno. Ili recimo anarhija, s kojom večito flertuješ jer te neko nekad naložio u srednjoj školi ili šta već. Ne zna se prosto koje od uređenja koje ti propagiraš su održivija. Još tako sav stručan i merodavan za roditeljstvo, a i socio-ekonomske teme...Тврдим да је антинатализам саможив и неодржив и сматрам да ће друштво (и човечанство) пропасти много пре него што људи мисле ако се будемо тиме водили.
Pa ne baš, ja sam Drakčeta pitao vrlo brzo, pošto je počeo da priča neke nebuloze i da bude licemeran. A gde sam ja to ovde izgubio u raspravi, jel možeš da mi pokažeš? Što se Zume tiče, ti si samo video neki od njegovih 50 postova gde kmeči ''ovo je ad hominem napad na mene'', a nisi video njegove postove gde je na istoj temi, obraćajući se u drugom licu množine, pisao nama na temi (od kojih je većina bila vakcinisana, ali jesmo bili protiv mera) da smo mi krivi za porast mrtvih i za otezanje epidemije. Naravno da je s takvim ponašanjem dobio penaljenje više puta, kao što bi dobio i balavac-anarhista sa kontradiktornim stavovima koji jednog dana govori sve najgore o državi i državnom aparatu, a onda sledećeg dana brani istu, samo zato što mu je bitno da uvek bude na strani protiv naroda i protiv običnog čoveka jer ima skrivenu mizantropiju u sebi pa gleda gde da je ispusti na elegantan način.Ти кад год губиш у расправи прибегаваш напредњачкој стратегији "а да ја вас питам нешто" где покушаваш да скренеш дискусију у неки ад хоминем. Тако је било и са Зумом и са Дракчетом и са апсолутно сваким чланом са којим се овде расправљаш и екстремно је заморно. "Мислиш да не треба да бацим акумулатор у реку? А да ли ти возиш бицикл на посао уместо кола? Е ако возиш кола онда загађујеш и немаш право да ме критикујеш што бацам акумулатор у реку".
Ja sam tebi jednom davno rekao da si moderni Milton Fridman i pokazao si da sam bio u pravu nebrojeno puta na nebrojeno tema. Ti ne iznosiš kontradiktorne stavove samo po pitanju ekonomskih tema. Već isto kao i Fridman, ideš dalje od ekonomije. Pa tako dok je on prdeo o značaju slobode i liberalnih društava, kumovao je uspostavljanju diktatora Pinočea. Dok je laprdao o slobodnom tržištu i prihvatljivim gubicima, sam se vozikao okolo u tenku od Kadilaka El Dorado. Tako isto i ti. Nije ti problem da na jednoj temi zastupaš jedno a na drugoj drugo, samo dok je sve to upereno protiv običnog čoveka a u interesu vladajućih ešalona i korporatokrata. Što je najcrnje, ti živiš u ubeđenju da si bog zna kako human i prosvećen, a zapravo se zalažeš i propagiraš neka bolesna uređenja i bolesne ideje koje bi dovele do svega osim humanosti, pravde i prosvećenosti. Zato kad me takvi trpaju u bilo koji ekstrem (da sam desničar, da sam komunista, da sam ovo, ono...) meni je to znak da sam na pravoj strani i da sam izneo onu istinu koja najviše boli.
I umesto što drobiš ovde o temama i vremenima o kojima pojma nemaš, mislim da bi ti bilo pametnije da, ako već nećeš da čistiš reke i daš svoj konkretan doprinos društvu i ekologiji, da bar opominješ one koje zaista bacaju akumulatore, šporete i najlonske kese u reke. Ali naravno da ti to nećeš, lakše je iz foteljice kod kuće glumiti velikog aktivistu raspravljajući se sa članovima koji svi do jednog uredno odlažu svoje smeće, da su oni krivi što je smeće u rekama i da oni treba da plaćaju kolektivnu kaznu. A sudija i izvršilac te kazne biće privatna kompanija koja nikad ni jednog dinara nije dala za ekologiju, ali su joj, isto kao i tebi i sličnima, puna usta ekologije i humanosti.
P.S.
Što je najluđe, ja čak ni nemam kola, tako da ni bukvalno ni metaforički ne bih mogao da bacim akumulator u reku sve i da hoću. A pre tri dana kad sam bio na obodu Prokopa kod ulaza u tunel, nosio sam posle sa sobom potrošenu flašu preko pola stanice da bih bacio u kantu, i nije mi bilo teško jer ne želim da prljam, čak ni tamo gde je šipražje. Ali naravno šta to tebe briga. Kad ti možeš kao klinac i samac da pričaš ljudima o roditeljstvu, stanarstvu, društvu i ekonomiji, pa što ne bi i meni držao lekcije o mom nepostojećem automobilu i ostalom đubretu koje ja bacam u reke. Pa da, šta te stoli bojko... samo raspali po običnom čoveku. Kad si već iskonstruisao da sam maltene maltretirao i tukao gejeve po ulicama 2000ih, pa šta te košta da još iskonstruišeš da zbog mene imamo flaše i akumulatore u Dunavu. Pa da. Samo rokaj. Ne košta ništa, a donosi instant gratifikaciju i osećaj bog zna kakve moralne i intelektualne superiornosti. Ma sve isto kao dotični plaćenik. Samo ti još jedan El Dorado fali.
Poslednja izmena: