Šta je novo?

Pančevački most






Evo još koja ideja,kako pored silazne rampe iskoristiti i uzlaznu rampu.Tu je i par slika "urbane džungle"ispod Pančevačkog mosta.
Edit:Upravo mi pade ideja na pamet,da može jedan krak,da se odvoji ka ulici Vuka Vrčevića,i tako u potpunosti zaobiđe bulevar Despota Stefana.A može da posluži i kao alternativa,u slučaju zakrčenja bulevara DS.
 
petlja.jpg


Necu nista novo reci, ne volim kada se po difoltu uvek posle neceg sto je uradjeno sve svede na nalazenje zamrki, ali da kazem da sam pre neko vece prolazio sa drugarom na potesu koji je prikazan na slici... pa gde da predjes ovu novopostavljenu rampu da bi nastavio ka tri bika, da se vratis do semafora cak...? Izmedju dva pesacka prelaza, koji se nalaze kod Bim Slavije i ulaza za Visnjicku i Mije kovacevica ima oko 450 metara! To ce tesko neko raditi, pre svega zbog neobavestenosti da je zebra dosta daleko, pa tu, na zalost, moze svasta da se ocekuje... a naravno, na spicu ovom vozaci koji se zeznu pa promase skretanje za rampu, odmah prave prekrsaj i motaju u drugi smer da bi se ukljucili na most na starom mestu...

Takodje, pored skoro nepostojeceg dela za pesake i bicikliste na delu prikljucka za most iznad Bulevara, velika zamerka sto nije uredjeno stajaliste za ljude koji cekaju medjugradske za PA, ZR, Vrsac... nema nadstresnjice... odmah pored je uredjeno stajaliste ya gradski prevoz, mada je trebalo biti i vece...
 
Da se odcepe kruzni lukovi ispod pruge i uradi ta ulica sa rampom bilo bi super Zeks daj malo izrenderuj to
 
boca-ica":2dsof7n7 je napisao(la):
Leković Đorđije":2dsof7n7 je napisao(la):




Тај зелени део под мостом је улаз у тунел. Не знам може ли туда јер је виши терен. Да ли има начина да прође саобраћајница?
Не могу да се начудим колико би то поправило ситуацију. Било би услова да камиони заобиђу улазак у сам булевар, велики део саобраћаја искључивао би се раније.
 

Crvenom limijom je označena,već postojeća ulica,kojom već idu automobili.Za prvo vreme,dovoljno je uraditi ovo što je obeleženo žutom linijom.Kasnije se može napraviti i prečica,preko tunela.Tunel je malo podignut na samom ulazu,ali se posle nivo spušta.Moguće je skinuti sloj zemlje,malo nasuti,pre i posle,i napraviti prečicu.Ukoliko nema dovoljno para,može poslužiti i postojeća ulica za prvo vreme.
 
Ta dva patrljka kao da su planirali za neko buduće (stambeno-poslovno) naselje koje će se graditi uz Dunav u nekoj "bližoj" budućnosti na mestu gde se nalaze luka i ona stovarišta i ostala čudesa (prčvare, šupe, itd.)... ulazno/izlazne rampe na/sa mosta...
 
Prodjoh peske danas preko kruzne petlje.Resenje je uzasno za pesake jer cekate crveno svetlo na onom semaforu kod mosta.Trebali su i tu da postave semafor i pesacki prelaz koji bi bili isto podeseni kao i taj kod mosta.

Unutar kruga na petlji je puno zemlje koja je na mestima i vece visine od mosta.A i kolcevi su zabodeni pored puta,i jedan buldozer stoji uparkiran.Valjda se srediti tu zemlju u sredini pa da je lepo ozelene na prolece.

Ti patrljci trebaju da budu za ulaz pod pravim uglom na most.

Ovako laicki gledano,novoizgradjeni deo pristupnog puta na vijaduktu izgleda mnogo robusnije nego stari,pogotovu stubovi koji je po 3 komada i to pravougaonog oblika.Dok su oni okrugli stari kao cackalice.
 
Tema stala, problemi ostali, kako nam je tako nam je...
 
Ubi onaj semafor kad se silazi sa mosta na Despota Stefana.Vozila cekaju na mostu.
 
Moram reci da je situacija puno bolja nego ranije . E sad , da li je moglo bolje , verovatno da jeste . Ne znam kakva je situacija u jutarnjem spicu za silazak sa mosta , ali u toku dana nema vecih problema
 
Ujutro je gore nego sto je bilo, semafor nas ubija. Sta ces, mi sa leve obale smo navikli da nas tretiraju ko gradjane treceg reda. Svaki put kad vidim onaj znak kod OMVa na kome pise "udarne rupe 5km" nije mi dobro.
 
Једну ствар да похвалим. На стајалишту за Панчево/Вршац/Белу Цркву избетонирана је нека као клупа уз ограду, у приличној дужини. Добро дође да се остави позамашни пртљаг, а кад буде било топлије и да се седне док се чека бус. Било би још боље када би се преко тога поставила права дрвена клупа, али и ово је боље него ништа, кад већ нема ни надстрешнице.

Иначе, комбији су сада у тежем положају. Изгледа да их опасно контролишу па су се померили скроз до степеница на оном патрљку пута узбрдо, поред траке која долази из Баната.
 
Прошло је скоро месец дана од када си ти овуда прошао Вучко. Све је исто, гомиле земље и булдожер који од тад није паљен. Једино што су тамо четвртак / петак фарбали онај несрећни пешачки прелаз.
 
Kakvi bismo bili da ne primetimo , ali i da nasi graditelji ne naprave neki propust u gradnji . To jedno bez drugoga ne ide . Na kraju nove rampe , na samom ulazu na most pojavilo se vece udubljenje . mozda su meni losi amortizeri , ali ne toliko ..
 
A na Bogosloviji i dalje trakom prelepljeni putokazi za Pancevo :bash:
I to vise komada, a rampa pustena iha-haj :rant:
 
Bilo bi lepo da uslikamo sve te nedostatke pa da ih prosledimo nekim novinama,recimo blicu.
 
Ne znam da li je neko primetio, ali, ovih dana su radili na popravci i postavljanju novih svetiljki na delu između mosta i rampe. :gobb:
Ovo je svakako pomak, ali i dalje ima još dosta svetiljki na prilaznoj rampi koje treba postaviti, nadam se da su i one u planu za postavljanje.
 


Uploaded with ImageShack.us

ево пар слика. Али господа су крпила мало, недовољно!
Закрпили су највећу али их има тона још...


Uploaded with ImageShack.us

Биће још вечерас, сад журим. Поскидали су и налепнице са путоказа, читају активно ове странице.
Улегнуће или испупчење на прелазу са рампе на мост ( оно које једе мале амортизере ) наравно стоји.
 
Vrh