Šta je novo?

Pančevački most

vucko":1z096lwg je napisao(la):
Danasnji prilog Studia B oko petlje.Pominju da ce se raditi narednih 4 meseca,do sredine novembra!

http://www.youtube.com/watch?v=dzIHcnYQDQQ&feature=channel&list=UL

Somi,Studio B ima nazalost uzasnu tehniku,zato im zvuk i slika su otprilike na nivou malo iznad partizanskih crno-belih filmova pre 50 leta :)


Studio B je u proleće 2009 godine uoči Univerzijade opremljen novom tehnikom. E sad koliko je tehnike zaista došlo u STB a koliko je nestalo po burazerskoj liniji to je već druga priča.

Takođe veliki problem u ovoj televiziji je mali broj stručnjaka, uzrokovano partiskim i maćehinskim , a ne domaćinskim odnosom prema ovom gradskom servisu.

Nažalost ono što je 90-tih bila tvrđava demokratije i informisanja preraslo je u svoju suprotnost.

Ni jedna televizija na svetu ma kakva bila ne sme sebi da dozvoli da 24 sata bude u funkciji propagande jedne interesne grupe. Što je mnogo, mnogo je.
 
Tacno je Laki, bas u to vreme se i kvalitet slike koji emituju znacajno unapredio i dan danas kod mog kablovskog operatera Studio B izgleda odlicno.

Uostalom youtube klipovi nisu merilo kvaliteta emitovanja jedne televezije. Moze se kritikovati nivo kompresije koji koriste kada kace klipove na internet i moze se kritikovati audio kodek koji koriste jer pravi probleme.
 
Znači ništa od silazne rampe odmah po završetku ulazne rampe?
 
Odmah nista,bice u srednjem periodu,dakle za 2-3 godine.Poskupljuje projekat sto moraju da urade pothodnik to jest podzemni prolaz i pre toga da prosire 29 novembra do visnjicke.
 
Danas oko 16h su se stvarale ogromne kolone oko P. mosta i od Karaburme, ali i iz pravca centra grada.
Video sam da su postavili i semafor, ali još uvek ne radi.
 
BadMan-e, skupljaj potpise http://sacuvajmoomladinskistadion.blogspot.com/2012/06/peticija-za-ocuvanje-omladinskog.html! :) Mimoisli smo se znaci...

Obisao sam danas Pancevac... opasna guzva u celom tom pojasu,.... despota stefana, dodnji deo bogoslovije, okolo pionira... bas guzva... bio je spic tada... videcemo na sta ce to tek liciti kad se zatvori prilaz mostu iz Despota stefana (smer iz centra)...

img20120716152002.jpg


img20120716152018.jpg


img20120716152307.jpg


img20120716152441.jpg


img20120716152456.jpg


img20120716152542.jpg


img20120716152551.jpg


img20120716152631.jpg


img20120716152641.jpg


img20120716152654.jpg


img20120716152701.jpg


img20120716152707.jpg


img20120716152740.jpg
 

Evo gde bi iz Dunavske ulice moglo da se napravi penjanje na Pančevački most.Pogledajte kako je prosto.Tridesetak metara puta na zemljanom nasipu.Nikakve mostovske konstrukcije.Nema eksproprijacije zemljišta.Desetine puta jeftinije od sadašnjih radova.
 
Naravno da je prosto....
Samo bi neko od nadležnih trebao da izadje na teren i vidi to,
a ne da iz klimatizovane kancelarije, smišlja ...

U stvari najgore je što ništa i ne smišljaju .

Realno potrebna su oba ova uključenja, tako bi oba bila rasterećenija i funkcionalnija.

Al šta mi znamo, mi samo volimo naš grad, ali oni znaju da ga "vode"... :(
 
Prosto jeste, ali, da li se ulapa u detaljne urbanističke planove?

Ako se ne uklapa, moglo bi da se izgradi kao privremeno rešenje, ali opet nije da ne bi bilo ulaganja. Čini mi se da bi morali bar potporni zidovi da se rade, jer je nasip prilično strm.
 
Piše gore u legendi mape koju je Vučko postavio... ''novoizgrađeni deo ulice Vuka Vrčevića'', pa je verovatno nešto tu rađeno.
 
Данашња гужва је била респектабилна...колона је била до Војводе Мицка...

imag1044.jpg


imag1045.jpg


imag1047.jpg


imag1048.jpg


imag1049.jpg


imag1050.jpg


imag1051.jpg
 
Samo da kažem koliko je ovo sada jedino uključenje na Pančevački most (iz Despota Stefana) loše regulisano. Naime, siguran sam da je još neko primetio da su punom linijom podelili rampu koja se penje na most na dve trake tako da, u teoriji, u isto vreme mogu da se uključuju vozila iz grada i iz smera Višnjice. Ali naravno niko ne poštuje to i bahatim skretanjem ulevo iz Despota S. većina vozača iseče punu liniju i uđe u traku koja je namenjena vozilima koja se uključuju na most iz smera Višnjica. To naravno znaju vozači koji idu iz Višnjice i strpljivo čekaju da se svi uključe iz Despota S. iako bi mogli normalno da se popnu jer imaju svoju traku. Jedni način da se ovo reši je podela ogradom...
 
Maločas sam prošao bajsem (što je gotiva dok laganica prolaziš pored, a ovi u autu kipe od zavisti) i uključenje na most (u smeru ka Borči) je havarija, blago rečeno. :) Dosta vozača dođe do dela koji je zatvoren i shvati da je jedini put, onaj preko mosta. Pa prave polukružno za nazad i tu se dosta guši saobraćaj.

Sada, u 23.30h je gužva do kružnog toka na Bogosloviji, a kako će tek biti naredna dva dana... pa ostaje da se vidi.

Pozdravljam izgradnju nove uzlazne rampe, ali eto, kudim i gužve. :)

PS: Ko hoće da vidi kružni tok na Bogosloviji uživo - http://www.naxi.rs/kamere
 
Ocekujte slike koza na mostu sutra. Umrecete od smeha kada vidite o cemu se radi :D
 
Vucko,hvala za mapu koju si postavio.Odštampao sam je.
Mekbejn,hvala što si mi otkrio BING maps-bird's eye.Fantastično.Deset puta je bolji kvalitet od googla-earth-a.Pogled na Pančevački most i njegovu okolinu preko ovog BING-a,je takođe fantastičan.Našao sam čak i svoju ulicu u Borči,koju sam takođe odštampao.Google earth je za ovaj BING truba.
 
@vucko

img20120716152441.jpg


:) ja ih nisam detaljisao... ovde se naziru...
 
evo sadasnjeg stanja... dakle, nedelja oko 10 h...

Bogoslovija -

cam5.jpg


cam15.jpg


erggfuj.jpg


fgj.jpg


Bulevar Despota Stefana (otvoren za saobracaj samo do skretanja u dragoslava Srejovica) -

fhjh.jpg


ghk.jpg


Na samom mostu nema guzve -

cam7.jpg
 
Ozbiljan haos se stvorio oko mosta. Sa druge strane, nova saobraćajnica koja se nastavlja na Vuka Vrčevića je sasvim dobro funkcioniše. U pravcu prema gradu se čak i brže stigne nego kad se ide preko 29. nov. Jedino su male gužve u povratku zbog kamiona kojima su zeznute krivine i nagib Vuka Vrčevića
 
Još uvek je haos.

Nego, fotke srušenog dela mosta. Na prvoj se vidi srušeni deo iznad bulevara Despota Stefana, a na drugoj se vidi skupljanje šuta.





edit: fotkano danas oko 18h
 
ja sam bio oko 7... :)

dscn6236.jpg


alternativni prava preko Vuka Vrcevica...

dscn6235.jpg


evo kako izgleda sada ona najsvezija intervencija na mostu....

dscn6246.jpg


Evo i rusenja ovog dela mosta iznad despota Stefana iz sva cetiri ugla i ostalih detalja na gradilistu...

dscn6252.jpg


dscn6255.jpg


dscn6256.jpg


dscn6259.jpg


dscn6264.jpg


dscn6269.jpg


dscn6274.jpg


dscn6276.jpg


dscn6278.jpg


dscn6280.jpg


dscn6282.jpg


dscn6283.jpg


dscn6285.jpg


dscn6289.jpg
 
Vanredno kod “Pančevca“
N. V. B. | 21. jul 2012. 20:55

Bulevar despota Stefana ispod Pančevačkog mosta još u nedelju zatvoren za saobraćaj zbog radova na novoj petlji. Od ponedeljka redovan saobraćaj ispod mosta

bgd-pancevac.jpg

Radnici na prilaznim saobraćajnicama ka Pančevačkom mostu
Foto Ž. Knežević

RADNICI na gradilištu kod Pančevačkog mosta, gde će od jeseni nići nova petlja, privode kraju rušenje dela prilazne konstrukcije iz pravca Bogoslovije. Radove su započeli pre tri dana zbog čega je i obustavljen saobraćaj u delu Bulevara despota Stefana. Spuštene "rampe" u subotu su napravile zastoj u zoni mosta, ali i na alternativnim pravcima.

Kako najavljuju u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, ova faza trebalo bi da bude završena do ponoći, a već od ponedeljka krenuće saobraćaj ispod mosta, dok će prilaz iz Ulice Dragoslava Srejovića i dalje biti zatvoren.

Bruje mašine, diže se prašina. Radnici su se uhvatili ukoštac sa čelikom i betonom. Deo po deo, komad po komad, nestaje prilazna konstrukcija. Narednih nekoliko dana ukloniće i stotinak metara mosta.

- Osnova pristupne rampe kojom će vozila saobraćati iz Bulevara despota Stefana prema mostu, postavljena je - kažu majstori na gradilištu. - Urađeno je oko 900 metara. Takođe, položena je i celokupna infrastruktura - vodovodne i kanalizacione cevi, telefonski, optički i električni kablovi. Ostalo je još asfaltiranje.
Vozači će još u nedelju morati da traže alternativu, jer je zbog rušenja onemogućeno uključenje na most iz bulevara i Ulice Dragoslava Srejovića. Ne može se ni prema Višnjičkoj ulici, a Klaničkim kejom vozila saobraćaju jednosmerno, na delu između Bulevara despota Stefana i Venizelosove, kao i Ulicom mitropolita Petra, između Dragoslava Srejovića i Jaše Prodanovića.

Uključenje na "Pančevac" moguće je samo iz smera Višnjičke ulice i Ulice Mije Kovačevića. Vozila iz centra grada na most se uključuju preko Bulevara despota Stefana, Mitropolita Petra, Dragoslava Srejovića, kružni tok "Bogoslovija", Mije Kovačevića i opet Bulevar despota Stefana. Iz pravca Karaburme prema centru voziće se Višnjičkom, Vuka Vrčevića, Dunavskom, Knežopoljskom, Venizelosovom, Cvijićevom, Bulevarom despota Stefana, ili preko kružnog toka.


TERETNJACIMA ZABRANJENO SKRETANJE

TERETNIM vozilima zabranjeno je skretanje iz Dunavske ulice u Ulicu klanički kej. Obavezna trasa za teretna vozila su Dunavska ulica, novoizgrađena saobraćajnica ispod Pančevačkog mosta, Ulica Vuka Vrčevića i Višnjička.

PROMENE NA LINIJAMA "23", "16"...

LINIJE "16", "23" i "35" u oba smera kreću se Bulevarom despota Stefana, Mitropolita Petra, Dragoslava Srejovića, preko "Bogoslovije", Mije Kovačevića i dalje uobičajeno. I vozila "43", "95" i "96" koriste ovu rutu prema periferiji.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:389526-Vanredno-kod-Pancevca
 
Vrh