Šta je novo?

Pančevački most

To je jedna od najružnijih tačaka u gradu sada, a prometna je gotovo kao Zeleni venac. Mnogo su opasna ona dva nesemaforizovana pešaćka prelaza. Zadovoljan sam što će to biti rešeno

Pogresno si razumeo mateja,samo ce ukinuti jedan postojeci pesacki koji je ispod mosta a ostavice drugi.
Nista od podzemnog prolaza u skorije vreme kao ni od druge petlje.

Slazem se za pesacku pasarelu vracar,jedan krak da ide ka autobuskoj stanici a drugi udesno kod zeleznicke stanice i to je to.

vucko":u5wnys5l je napisao(la):
Slazem se za pesacku pasarelu vracar,jedan krak da ide ka autobuskoj stanici a drugi udesno kod zeleznicke stanice i to je to.

Ja sam pomislio da u sveopštem napadu "štednje" koji je dobila gradska uprava (kad je prešla na ovu "pogrešnu"stranu Save) odrade jeftine pasarele korišćenjem postojećih nadvožnjaka koji se vide na Horusovim slikama:

imag0248xu.jpg

imag0251x.jpg

imag0249iu.jpg

Samo ih malo srede i dodaju spiralne stepenice sa obe strane i mnogo bolje od pešačkog prelaza i semafora... :grand:

Gledao sam neki prilog na STB, druga petlja ce biti gradjena ali tek 2013 ili 2014. Takodje neophodni su obimni radovi na delu mostovkske kontrukcije u koji ce se uliti petlja.
U svakom slucaju dobro je da se krenulo i sa PAncevackim mostom. PRvo petlja, pa drugi kolosek i rekonstrukcija, onda opet jos jedna petlja i to ce puno poboljsati saobracjnu sliku tog dela grada.

Tako je.Jos kada bi prosirili deo 29 novembra ka visnjickoj i mije kovacevica gde je suzenje i kada bi bolje resili pesacke prolaze,eh...

Evo ideje za usko grlo Višnjička. Da se od Policije džentlmenskim dogovorom uzme jedan deo zemljišta, umesto eksproprijacije na drugoj strani ulice.

visnjicka.jpg

Opa. Slučaj Tosin Bunar s one stane Save. Tamo u temi se baš zaoštrilo. 2+2 minimum ovuda sad kad budu radili.
Gore kod onog trouglastog panoa na ostrvu napraviti 2 trake za levo ka Bogosloviji i 2 za pravo ka pančevcu. Pored policije pustiti 2+2 trake ladno i problem rešen bez ekspropriacije one kućerde na ćošku i na daje ka mostu. Ovo ako ne reše džaba im sve. Čak ako se malo bolje zagleda na onoj zelenoj površini ucrtana je kao neka pregrada koja pokazuje pravac.

A već je neko prokomentarisao na temi mosta na adi da ne treba prilagođavati urbanistički plan objektima bez perspektive i ja se slažem sa time. Eksproprijacija i gotovo.

Da,ako se napravi takav presedan onda nijedna ekspropriacija nece biti uradjena bas iz tih razloga.

mekbejn":1cefle84 je napisao(la):
Evo ideje za usko grlo Višnjička. Da se od Policije džentlmenskim dogovorom uzme jedan deo zemljišta, umesto eksproprijacije na drugoj strani ulice.

visnjicka.jpg

Znamo svi da ne treba praviti izuzetke i da odustajanje od eksproprijacije ne treba da bude pravilo. Ali mi najmanje dvadeset godina odlažemo normalan život i čekamo da se sve kockice slože. Dok se ne skupi para i volje za rušenje ovih kuća, prođe nama još 20 godina života i čekanja u redu prema gradu u špicu (doduše posle ove petlje ono će biti malo kraće). Mislim da bi ulica realno mogla bez uzurpacije interesa MUP-a da se proširi udesno (gledano od grada prema Višnjičkoj), pa setimo se primera železnice koja je ustupila deo svog prostora za proširenje Savske ulice pre godinu dana! A i to je put prema budućoj Plazi, prema Adi Huji, za koju mnogi imaju velike planove...

треба бити принципијалан, али чини ми се да су често и власници објеката безобразни, кад знају да од њих зависи реализација пројекта. треба и њима показати да нису незаобилазни.

наравно, видели смо да је и управа често дрска и отимачки настројена.

U okviru iste vesti na B92 objavljena je i sledeća rečenica:

...u nastavku Bulevara biće dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

To bi moglo da znači samo da će se Bulevar despota Stefana zaista širiti skoro sve do "3 bika", tj. do skretanja za Mije Kovačevića kod Bele kuće. A možda znači i nešto drugo, bilo bi suviše lepo.

Nadam se da ce siriti Bulevar dotle ali za ovu kolicinu novca mi zvuci previse optimisticno.

Pančevac i još uvek nezaleđeni Dunav na ovom sibirskom minusu:

img3977a.jpg

Kroz sumaglicu se na sledećoj slici nazire -ispred Knaufa-(uz pojačani kontrast) lokacija privremenog mosta na gradilištu budućeg Mosta prijateljstva:

img3988a.jpg

Ovo je možda među prvim fotografijama gde se vide zajedno pozicije oba mosta preko Dunava u Beogradu..

A ovde negde bi trebalo da bude i treći (ada Huja)

img3999aa.jpg

ovde negde preko trkačke staze...

img4001a.jpg

Jedno pitanje - koji li je ovo grad:

img4017im.jpg

img4018wx.jpg

U prvom planu Karaburma, u sredini delovi Dorćola, a u pozadini NBG...
Ovde je već lako prepoznati Beograd:

img4015z.jpg

img4019au.jpg

po sredini se vidi pristupna saobraćajnica Pančevcu.

Koliki neiskorišćeni potencijal dunavske obale zbog onog prepucavanja sa Bekom... :shok:

img4023aa.jpg

I još jedan pogled preko na banatski Beograd:

img4025a.jpg

img4026a.jpg

Свака част на сликама. :) Мостови овако уопште не делују превише далеко. На мапама ми то делује много даље.

Jedno pitanjce,

Da li postoji plan, da se zrenjaninac poveže sa novim mostom, ulicom koja bi išla paralelno sa Dunavom kako bi se izbegla voznja do Borče za sve one koji bi novim mostom želeli do Zemuna a koji su bliže pančevca. Ima li ko uvid u planirane pristupnice mostu ?

Било би лепо али у том случају, сем камиона, нико од оних који долазе из правца Панчева не би користио нову обилазницу. Поред тих које си навео.

Nema plana,to mozda bude jednog dana,a i ne bi bilo jeftino jer bi i put bio po teskom terenu a i morala bi petlja da se gradi.

Kako mogu da dobijem odstetu?Aktuelni prsten bi trebao da ide preko kuce uskoro,lokal je registrovan 1998,a ostala kvadratura iznad lokala gde zivim je predata jos 2003 za legalizaciju,pre neki dan sam dobio odgovor da se legalizacija gornjeg sprata odbija.Oko mene su porusena stovarista i drugi nelegalni objekti.Kazu mi da tuzim valjda javno zemljiste za odstetu,ali onda kad mi poruse objekat.U fazonu mi te rusimo,a ti na ulicu pa kukaj.Inace tu zive 3 porodice.Ako neko ima neki savet,molim da mi kaze.Hvala!!

Магнусе, види са нашим чланом Белка, он је адвокат и специјалиста за некретнине. Обрати му се на ПМ или електронску адресу.

Opet jovo-nanovo...

Led na Dunavu, koji je počeo da se topi, poneo je desetine čamaca i brodova, a zbog četiri barže koje su se otkačile kod SC "Milan Gale Muškatirović" i krenule nizvodno Pančevački most bio je na pola sata zatvoren za saobraćaj. Srećom, sve četiri barže prošle su ispod mosta ne udarivši u stubove, a most je potom otvoren za saobraćaj.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/30...navu-Potonuo-splav-u-Zemunu-otkacile-se-barze

Iako ovi na Blicu napisaše da su barže prošle ispod mosta, neki lik na prilogu na StubioB reče da je jedna zakačila stub.

Krecu radovi u aprilu

21. 02. 2012.| 12:53
"Hidropromet-inženjering" radi glavni projekat dela ulice Despota Stefana sa denivelisanom raskrsnicom Pančevački most

Izgradnjom nove ulazne rampe na Pančevački most trebalo bi da budu rešen problem saobraćajnih gužvi u ovom delu Beograda. Posao izrade glavnog projekta ulice Despota Stefana od Mitropolita Petra do Mije Kovačevića sa denivelisanom raskrsnicom Pančevački most poverena je beogradskom preduzeću "Hidropromet-inženjering".

Kako je ranije najavljeno, tokom 2012. u planu je izgradnja petlje koja će saobraćaj iz Bulevara despota Stefana voditi na Pančevački most. Radovi bi trebalo da počnu u aprilu, a rok do koga bi trebalo da bude izgrađena je kraj 2012. godine.

Vrh