Žika
Expert
- Učlanjen(a)
- 23.03.2014.
- Pohvaljen
- 8.151
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=430723#p430723:k3ydy83c je napisao(la):Blade » Ned Jan 29, 2017 1:17 pm[/url]":k3ydy83c]Vi koji pamtite, a pamti rekao bi, vecina vas...Setite se pre 10-15 godina, u kakvom su stanju autobusi bili. Kada se uporedi sa sadasnjim, veoma su napredovali. Mada su daleko od ljudskih uslova za voznju. Mislim...Ako vec placam kartu redovno, koja je preskupa za nas standard, zasluzujem da me taj isti javni gradski saobracaj, toliko smatra covekom, da me prevozi u autobusu koji ima grejanje, kome dihtuju vrata i prozori i kome sasija nije suplja. I dalje veliki broj autobusa nema grejanje.
Meni je jasno kako grejanje u autobusu funkcionise. Grejač ima u sebi kao mali hladnjak sa odvodnim i dovodnim crevom za vodu i ventilator koji duva kroz taj hladnjak. Tako mi izgleda bar po onome sto sam video. A vi recite ako gresim. Jel taj deo toliko skup da ne moze da se kupi? Ili nemamo strucna lica koja mogu da remontuju taj deo? Ili je problem nesto trece?
Skup je kad moraš par stotina grejača da zameniš jer se tokom leta sipa česmovača umesto demineralizovane vode- antifriza i za posledicu ima kamenac koji bitno smanjuje protok kroz grejače. Skupo je jer treba očititi i spoljašnost od prljavštine kao i servis - remont ventilatora. U tu priču ulaze termostati motor i vebastori tj dodatni grejači.