Došljak pogodio sustinu, a vi kako hoćete...
Ovo o čemu pričate je više za neku novu temu, tipa ,,Zašto je Srbija tu gde je?,, , kakva nisam primetio da na forumu postoji...
Beograđani i Novosađani su u prošlosti ziveli pod različitim osvajačima i uticajima, pa je i normalno da se razlikuju. A mentalitet i vaspitanje se kao mnoge stvari prenose sa generacije na generaciju. Činjenica je da se u NS živi sporije, pa time i mirnije, sa manje stresa. Prosto, sve ti je tu, blizu, pređeš grad lagano peške za manje od sata. Sem ako ne ideš na Pejićeje Salaše ili tako nešto
. Kako u Beogradu, tako i u Novom Sadu zive razne vrste ljudi. Lično sam imao sitiacije da mi Vojvođani kazu da ne bi mogli da žive ritmom života kakvim ja živim. To kad čujem da neko pljuje Beograd, kao nikad ne bi ziveo u njemu i te fore...A du.e bi prodao da živi u Beogradu, se.e mi se od toga. Ima ljudi koji pošteno kazu da stoji da je u BG sve dostupnije i slično, ali da to nije cena, pošto stresu i guzvi koje u svom mestu nemaju, ne mogu da se prilagode. Ne bi mnogi trčali da dodju u Beograd, da im je bolje tamo gde su. Nego dodju ovde, pregaze preko tebe koji si rođeni Beograđanin, napreduju, budu ti šefovi,...
A što se tiče vozila, ima dva problema. Bahati putnici i loše održavanje. Kada vidite kako su autobusi u BG raz..kani unutra, to nije od lošeg održavanja, nego od bahatih putnika. A kako se vozila održavaju, to svedoče ove poslavljene slike. Generalno novi autobusi, a već raskupusani, pa se skidaju delovi i stavljaju na druge. Mada je čovek u NS slikao autobuse koji se upotrebljavaju, a u BG one koji su rashodovani. Pa nije za poređenje. Čisto sumnjam da u NS nema neki koji nije rashodovan.
Umesto što komunalna policija maltretira školarce, žene, babe i dede koji nemaju kartu, bolje da kontrolišu ponašanje putnika po autobusima. Bahate koji švrljaju, cepaju sedišta i ostalo. A to što neki jadnik koji ne radi ili radi za 20000, nije platio kartu, je mnogo manja šteta od nekog bahatog majmuna koji uništava inventar autobusa.