laki72":222l8gi0 je napisao(la):
SIne kad sam ja bio u garazi GSP-a tebe tvoji troditelji nisu jos ni planirali, zato oladi malo i nemoj misliti da si posisao pamet celog sveta zato sto se se interesujes i motas po GSP-u.
Vise puta na ovom forumu si ulazio u konflikt i ubedjivanje sa vise ljudi. Zar te to kao mladu i bistru osobu ni malo ne navodi da se malo zapitas i analiziras svoj nastup.
Ako si ti bio u garaži pre 20 i kusur godina, to ti je dovoljno da znaš današnje stanje? Zanimljiva teorija. Da sam posisao svu pamet ovog sveta nisam, ali se zaista trudim da idem tim putem. Više puta sam ulazio u sukob mišljenja sa raznim forumašima, do sada samo verbalni i to preko interneta, zbog čega? Upravo zbog vaših stavova, zasnovanih na raznim informacijama iz "izvora", sa stavovima koji su se možda 80tih provlačili kroz firmu i sa pričama koje sa realnošću apsolutno nemaju veze.
Za svaki problem i grešku u sistemu su krivi vozači, sistem, kontrolori, a da li se neko zapitao kakvi ste to vi putnici?
Naravno da su krivi putnici, Sta se koji djavo i voze u prevozu, zar ne?
Posle se pitaš što ulazim u sukob sa vama? Ajde, moguće je da nisi obraćao pažnju, moguće je da te ne zanima ponašanje putnika, ali to onda ne opravdava tvoje pogrešne stavove. Ajde da pokušam da objasnim, al i onako ne čitate ništa tako da ću skratiti što je više moguće. Prosečan putnik, kao ti ili ja, smatra da ima sva moguća prava u prevozu, ako plati kartu. Od toga da pljuje po podu, prozorima, preko bacanja smeća, žvrljanja, uništavanja vozila, pa sve do namernog maltretiranja osoblja (kontrolori,vozači i svi koji imaju dodir sa putnicima). Da ne pričam o onima koji iskaču kada se vrata zatvaraju, koji iskaču na put ispred autobusa kako bi potrčali za onim busom ispred i masu drugih primera koje nebih navodio jer vas ionako smara sve što ja ovde pokušavam da vam objasnim. Da počnete da primećujete razne stvari, potrebno je vremena i vremena u prevozu, a ne godina života ili koji već vam je još argument da ste upravu.
A koji su tvoji izvori? Žena koja radi u nekoj firmi i ima 60 godina?
Izmedju ostalih i ona, a da ista znas o zivotu i da si se makar malo potrudio da procitas post o njenoj situaciji video bi da to ni najmanje ugrozava mit koji ti gradis o GSP-u.
Inace, gospodjin muz je dugogodisnji vozac u pogonu kosmaj, a kasnije otpravnik, jedan od onih koji je npr na okretnici na Belim Vodama pozvao policiju kada je vozac (u dilu sa mehanicarem) isporucivao kradeni deo iz garaze.
Ti posto si u kontaktu sa insajderima lako ces u dokumentaciji naci imenom i prezimenom koji je to otpravnik, zar ne?
Znam iz priče za tog čoveka, lično ga zaista ne poznajem kao ni dotičnu gospođu. Ne znam šta da kažem, ljudski samo mogu da žalim njenu sudbinu i da se molim da se tako jednog dana moja sudbina ne poigra sa mnom. Ali, niti je ona jedina niti je u najgoroj situaciji, postoje i mnogo gori i teži slučajevi u okruženju...
Pomenuo si čišćenje sa jednom krpom, pošto tvrdiš da jako dobro znaš situaciju, da li bi ti uzeo prljavu krpu i ribao tablu? Da li bi preko šajbe išao sa takvom krpom? Da li tu ima bilo kakvog razuma ili se radi mehanički?
Takodje, da si se makar malo potrudio da procitas post o njenoj situaciji ovako nesto nebi odvalio...
Oćeš mi reći da ih šef tera da prljaju autobus?
Molim te, argumente sa "šta ti znaš klinac si" ostavi po strani, ostavi po strani i površne informacije koje imaju samo jednu stranu...
Nisam ti se nikad tako obratioali....
Nadobudni klince, probaj, makar probaj da uvazis iciji argument i misljenje. Ne moras da se slazes, ali ne omalovazavaj sve misleci da si najpametniji, jer nisi. Da si najpametniji odavno bi te vrbovao neki strani univerzitet.
Ja ti upravo i govorim kao osoba koja ima informacije i od vozaca (vise njih) i od mehanicara, kao i od te nesrecne zene koja je docekala da bude sredstvo za potkusutivanje nekoliko privatnih firmi i lopova koji u ime grada rade na pljackanju i unistavanju GSP-a
Došli smo i do toga šta je problem, smeta ti što sam klinac? Ok, to je već tvoj problem. Za sve što govorim imam argument, nikada ne ulazim u diskusiju bez istog, baš iz razloga da nebih kasnije morao da se služim nekim drugim stvarima, kao što vi uspešno činite, dakle, uvrede, fraze "klinac", "šta ti znaš", "kada sam ja ovo, ti nisi bio ni u planu" i sl. Na svaki tvoj argument ja imam 2, pritom ne koristim se lažima, izmišljenim vestima i slično, a sad o mojoj pameti ne treba da sudiš ni ti ni ja, o tome će neko drugi dati svoj sud.
Ti imaš svoje izvore, ja svoje, i šta ćemo sada? Da pišemo sve što čujemo ili da se malo posvetimo svakoj od tih "dojava"?
Tvoji stavovi koje generalno iznosiš su dobri, čak šta više otvorili su mi neke nove vidike i poglede, sada drugačije gledam na stvari, međutim ono što pokušavaš da provučeš kroz celu ovu priču je opravdanje za nerad. Ono što sam od vas naučio da ako si plaćen ti to treba da odradiš kako treba, bez obzira na sve. Nikome u ovoj državi nije savršeno i dobro, sem malom broju pojedinaca koji zarađuju na muci drugih, ali neće ni to doveka, doćiće stvari na svoje mesto.
Ono što ja želim da ti kažem, ako već ne možeš da pomogneš, nemoj da otežavaš drugima. A da otežavaju, otežavaju i to pošteno. Niti je moj drugar i kolega jedini koji se zalaže za vozilo, a nije ni jedini koji ne sme da uđe u kabinu nakon njihovog "ribanja". Sve ovo bi se lako rešilo da to radi GSP, znali bi u roku od 2 dana ko je i šta je uradio, ali ko kontroliše tog privatnika? Verovatno isti onaj koji je dopustio da posao u jednoj firmi vrši treće lice, koje apsolutno nema veze sa firmom umesto koje radi. A suština problema je zapravo mnogo dublja od ovoga što se nama čini, nije to samo taj privatnik i GSP, konce vuče neko koje sakriven "iza scene".
Želim ti iskreno, svako dobro, a za moje godine i stavove nemoj da brineš