Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Nije standard svugde. Zato i pitam. A nit sam lenj , nit neinformisan , što se tiče ovoga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=586176#p586176:3t6yuutb je napisao(la):
Дошљак » Uto Dec 04, 2018 10:26 pm[/url]":3t6yuutb]Оба. Нема уклапања са плочником око храма ни по позицији ни по стилу, урађена је нека ружна ограда, тротоар асфалтиран, а улице око храма треба да буду једне од репрезентативнијих и приступачнијих пешацима, по мени та локација је више заслужила гранит од Рузвелтове код Вука. Притом су и то мало тротоара исекли као да ће да саде нешто (поред поприлично зеленила на том ћошку) и додатно сузили тај тротоар, плус што је почело и паркирање на тротоару.

ma ivicnjak od 30cm minimum na vracaru zbog bahate st*** sa dzipovima i ostalim besnim kolima, kad policija ne radi svoj posao, mora preventiva

Ulice oko Hrama su sve samo ne reprezentativne , niti postoji bilo kakva mogućnost u budušnosti za tako nečim , čak i da se sve fasade okreče i popločaju sve ulice , jer jednostavno imamo toliko šarenila (mislim na dizajn zgrada) da bi on ustvari samo još više štrčao. A da je narod neinformisan o radovima , i to sve do jednog kojem odgovara Bore Stankovića za dalje , je prosto neverovatno. Dok sam slikao , imao sam šta i da vidim. Za tih nekoliko minuta je sigurno njih desetak išlo u rikverc. A da biser bude još veći , jedan čovek je čekao na raskrsnici da drugi izađe u rikverc iz Bore Stankovića gde su radovi , u deo gde nisu , da bi on mogao da prođe tuda (dolazio je iz Mutapove) , da bi na kraju i on sam išao u rikverc. Verovatno se parkirao na početku Mutapove , pa hteo da prekrati , da ne mora da kruži.

Eво и иста улица из другог угла, по мени срамота за ту локацију и неку фол причу о развоју туризма. Изгледа гранит иде само за баште кафића.

У Пударцима је главна улица Палих бораца реконструисана у дужини од километар. Реконструкција је подразумевала проширење коловоза, тротоаре са обе стране и регулисање атмосферских вода.

47378716_1866220480142956_5096800701904846848_o.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=585854#p585854:3r49ddxn je napisao(la):
kopte3 » Pon Dec 03, 2018 7:11 pm[/url]":3r49ddxn]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=582072#p582072:3r49ddxn je napisao(la):
solecar » 17 Nov 2018 06:54 pm[/url]":3r49ddxn]Prolazio sam danas tuda , i mogu reći da mi deluje OK. Obzirom na sva rešenja koja su isprobavali u prošlosti , ovo mi deluje kao najbolje. Ali da odrade nešto kako treba do kraja iz prve , to bi bilo ravno SF filmu. Pešački prelaz kod "Stadiona JNA" su pomerili bliže mestu gde je nekada bila benzinska pumpa. Pešački je postavljen tako da je bandera na trotoaru u smeru ka centru , po sred pešačkog. Gledaću da što pre to slikam.
Evo da ne bude samo bandera, sad joj drustvo pravi i semafor (vesto sakriven).

ASnf3Q.jpg
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=585887#p585887:3r49ddxn je napisao(la):
astrodule » Pon Dec 03, 2018 9:47 pm[/url]":3r49ddxn]Done
https://twitter.com/astrodule/status/10 ... 7836832769
Još jedno done. Slikano večeras.

Zar te sve lanterne nisu mogle stajati na stubu od mrete ...

Kneza Viseslava.. pao snijeg i prikrio rupe pa se sad fino lome kola, ja ne znam kako ne naprave tu ulicu, zar je nijesu skoro radili, eno opet mnogo kratera i RUPETINA po njoj, pogotovo ovaj dio blize Pozeskoj. Negdje gore iznad sumarskog i one skole moze se samo proci sredinom jer na stranama su 2 rupe po pola metra dubine, znam da su tu nesto kopali ali izgleda i ostavili tako...

Vrv najgora ulica u širem centru. Uska, nagib, šahtovi i rešetke koji nisu u nivou.

Послато са SM-G800F уз помоћ Тапатока

Evo rešenja za rupe koje dugo stoje (kao i za nezavršene radove)

Posle montiranja javne garaže kod Doma zdravlja i raskopavanja ulice, rupa u niškoj Ulici vojvode Tankosića je stajala više od mesec dana. Nezadovoljni građani noćas su rupu obeležili natpisom vladajuće SNS, a već danas je ekipa Vodovoda istu rupu zatrpala, pišu Južne vesti.

Pogledajte prilog 1

Не знам да ли је уопште добра тема, али да ли се зна судбина плана о фамозном тунелу Устаничка-Миријево?

Не не, него некакав тунел који је споменут у плану за Миријево, који би ишао од Устаничке до Миријева, знам да је као планиран уцртан на maps.me апликацији, али информације о њему малтене не постоје - пар пута је споменут овде само

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=588610#p588610:a0m413ma je napisao(la):
solecar » 14 Dec 2018 11:58 pm[/url]":a0m413ma]
Još jedno done. Slikano večeras.

file.php

sole, care, je l' moze jos jedna prijava? :D

Kada se spusta ulicom oba semafora na tom mestu su zaklonjena, levi zbog novopostavljene vertikalne signalizacije, a desni zbog bilborda. Prosto mi je neverovatno da neko to postavi i da ne proveri osnovne stvari.

Izvor: Politika.rs
Krpljenje ulica tek kad prođe sneg
RUPE-BLOK-21-Foto-MikiVelickovic.jpg

Kako su padavine najavljene i za mart, to znači da uređenje oštećenog asfalta ne treba da se očekuje pre prvih prolećnih dana. – Sugrađani se sve više žale i na stanje na stajalištima javnog prevoza i oko njihKraj stare godine prošao je u znaku ogromnih gužvi u javnom saobraćaju i predugog čekanja na autobus, tramvaj ili trolejbus. Zbog toga je jedna od glavnih želja Beograđana na početku 2019. mogla bi da bude redovniji, pouzdaniji i kvalitetniji prevoz. Ali, ako se može suditi po slikama sa ulica i autobuskih stajališta u prvim januarskim danima, u vrhu liste želja žitelja prestonice mogli bi da se nađu i sređivanje udarnih rupa i stanica javnog prevoza.

Vozači automobila danima imaju problema sa oštećenjima na asfaltu, a putnici u javnom prevozu bore se da ne izvrnu nogu u okolini pojedinih stajališta.

Udarne rupe izazivaju truckanje i odskakivanje četvorotočkaša od kolovoza, a samim tim i ogromnu nervozu među vozačima. Kako nadležni navode, ove rupe trebalo bi uskoro da se sređuju. To uskoro u ovom slučaju znači da će „saniranje udarnih rupa posle snežnih i ledenih dana početi kada se steknu minimalni vremenski uslovi za tehnologiju popravke kolovoza i krpljenje udarnih rupa”.

Ovo je odgovor JP „Putevi Beograda” na pitanje kada će početi sređivanje udarnih rupa u glavnom gradu.

Kako su meteorolozi i za mart najavili snežne padavine, ova poruka nadležnih bi u prevodu mogla da znači da će se u borbu sa rupama krenuti tek u prvim danima kalendarskog proleća, odnosno kada se otopi martovski sneg. A do tada – truc, truc po kolovozu.

Kada sređivanje rupa krene, prioritetne saobraćajnice, kako kažu u „Putevima Beograda”, biće najprometnije i ulice sa najvećom frekvencijom javnog prevoza, kao i one koje su pri pregledu, koje je obavio „Beograd put”, ocenjene kao kritične.

– Na ovim poslovima angažovan je „Beograd put”, kome je i povereno obavljanje ove komunalne delatnosti. Posao na saniranju udarnih rupa je permanentan posao – ističu u „Putevima Beograda”.

Kada je reč o stajalištima javnog prevoza, jedno prilično problematično je na uglu ulica Zdravka Čelara i Cvijićeve. Već duže, Beograđani koji žure da uhvate trolejbuse, u toj žurbi moraju da vode računa da na propalim trotoarima ne povrede zglob ili ne uganu nogu. Razlog za to su propali asfalt i rupe i oštećenja na njemu koji su se pojavili zbog neodržavanja. Kada će se srediti situacija na ovakvim stajalištima, koja se mogu uočiti u više delova grada, ne zna se.
Nemaju žitelji prestonice problema samo sa lošim prilazima stajalištima javnog prevoza. Beograđani se već duže žale i na druge manjkavosti stanica javnog prevoza.

– Na prometnoj stanici kod zdanja Tehničkih fakulteta su u redu nadstrešnice i informacije na njima, ali veliki problem za sve koji svakodnevno ovde čekaju autobuse jeste što su nadstrešnice postavljene baš kod žardinjera kojima su oivičena stabla drveća. To možda na prvi pogled deluje beznačajno, ali kad god naiđe neki autobus i putnici krenu da ulaze i izlaze nema dovoljno prostora da se stane na trotoar, nego mora da se ugazi u te žardinjere. To je naročito nezgodno sada kada je kišovito i kada očas posla neko može da se oklizne u blatu – požalio se sugrađanin Miloš Petrović koji na stanici kod ETF-a svakodnevno čeka autobuse. On i drugi putnici na ovoj stanici ocenjuju da bi sve bilo jednostavnije da je stajalište postavljeno koji metar napred.

– Dodatni problem pravi i ulegao asfalt uz stajalište, pa kad prođe neki automobil, u toku kišnog dana, redovno okupa putnike vodom iz ogromne bare – žale se putnici koji ovde čekaju autobuse.

Jedan od prigovora putnika odnosi se i na loše oznake na stajalištima. Dok se deo građana žali na informacije o linijama, koje su na nadstrešnicama i stajališnim oznakama međusobno neusklađene, drugom delu smeta što su na nekim stanicama već duže oštećene info-table.

– Već dve godine nadležni nisu našli za shodno da na stajalištu „Tršćanska” u Ulici cara Dušana u Zemunu zamene oštećenu tablu na kojoj nedostaje šifra za tu stanicu. A to je mnogim putnicima važno. Da pošalju poruku i vide da li im nailazi autobus, da ne čekaju džabe, pogotovu kada pada kiša ili sneg. Jer ovo stajalište nema nadstrešnicu. Nadležni su obećavali da će popraviti, ali od toga ništa – zamerka je Beograđanke Koviljke Davidović koja svakodnevno na ovoj stanici čeka autobuse kojima ide na posao.

http://www.politika.rs/sr/clanak/420378 ... prode-sneg

Какви се радови обављају у Ломиној улици? Паркирање је бесплатно ових дана и цела улица је прљава и полураскопана.

Konačno počelo završno asfaltiranje trotoara u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića , smer ka gradu , od Ljutice Bogdana ka Dr. Milutina ŽIvkovića , ali i raskopavanje sa suprotne strane na delu gde su ambasade. A da poprave cev koja je pukla na uglu Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i Topčiderskog venca , iz koje uredno curi voda mesec i po , to nikako da se sete.

Stvarno...drugar tu ima kuću i oni su pre neko vreme pomerili svoju ogradu...evo došlo vreme da se ulica sredi ali grad svoj deo posla nije obavio...

Vrh