Пријавио сам и добио одговор од Дирекције за путеве града Београда односно Секретаријата за саобраћај, а поводом не изграђених прилаза од тротоара до пешачких прелаза на две локације на Бежанијској коси. О томе сам писао на прошлој страни кад сам исто пријавио Београд путу, али они то не могу да ураде без налога овог Секретаријата, и упутили су ме на исти.
Пријава од 30. јануара и слике:
Поштовани,
Желео бих овим да пријавим да се коначно ураде прилази тротоарима за већ обележене пешачке прелазе и уједно поставе стубићи ради спречавања бахатог паркирања. Све сам обележио на мапама Гугл и Бинг, а ту су и слике које показују како то изгледа.
1) У мојој улици Недељка Гвозденовића са „Т“ раскрсницом улице Матије Вуковића, у насељу Бежанијска коса тачно где је „Макси“, се налазе два обележена пешачка прелаза са постављеним семафорима. На жалост на једном прелазу у опште нису изграђени прилази, са обе стране улице Недељка Гвозденовића, од тротоара до пешачких прелаза !!! То тако стоји већ пар година, а посебно је незгодно мајкама са колицима са бебама и инвалидима у колицима, јер практично и не могу да пређу овде ову улицу ! Незгодно је и кад пада киша, па се онда ствара и блато. На сликама „пешачки код максија1“ и „пешачки код максија2“, које су у прилогу се најбоље види како то изгледа, а ово што је урађено, је урађено, па боље и да не кажем како. Када би ови прилази могли бити коначно урађени, наравно са оним испустима у нивоу улице за лакше прелажење са колицима ?
Такође било би јако добро поставити стубиће, на делу платоа код самог Максија, а и са друге стране улице Матије Вуковића, како би се спречило бахато паркирање и узурпација тих платоа од стране изузетно бахатих и агресивних возача, који не презају ни од напада, ако им иоле мало приговорите. По неки буде толико возила да не можете једноставно да се прође поред њих, а они најбахатији чак паркирају на тротоару поред самог улаза у Макси !!!
Уцртао сам на мапама Гугл и Бинг где се то тачно налази, а уцртао сам и прилаз тротоарима и стубиће.
2) Иста ситуација, као и под тачком 1, је и на „Т“ раскрсници улица Љубинке Бобић и Неде Спасојевић. Нема прилаза од тротоара до пешачког прелаза са обе стране улице Љубинке Бобић !!! Слика „пешачки у Љубинке Бобић“ у прилогу.
Искрено се надам да ће те изаћи у сусрет и коначно средити ова два проблема која датирају одавно, а која је требало урадити још кад су обележавани сами пешачки прелази.
Срдачан поздрав,
.....................
Одговор од данас-05. фебруар:
Поштовани,
Ваше питање ће бити заведено као званични предмет Секретаријата за саобраћај. Стручна екипа Секретаријата за саобраћај ће изаћи на терен како би снимила стање и размотрила могуће мере на предметној локацији. О налазима са терена и могућим мерама ћемо Вас накнадно обавестити.
Срдачан поздрав
Секретаријат за саобраћај
Одељење за информисање и информационе технологије
Gradska uprava grada Beograda
Sekretarijat za saobraćaj
Sektor za bezbednost i informisanje javnosti
Odeljenje za informisanje javnosti i informacione tehnologije
27. marta 43-45
11000 Beograd
Tel +381 11 330-95-99
+381 11 324-70-23
Fax +381 11 2754-636