Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Opaaaa pa moracu sutra da prosetam da vidim sta se desava i malo da se raspitam :D

To zagusenje tamo nije normalno, evo koga ne mrzi nek prebroji koliko kola ceka da se ukljuci na Smederevac...

Untitled-1 by ,

Homer Jay":2jutqvee je napisao(la):
Verujem da se ekipa koja radi na Smederevcu zove "Snail squad".
:laugh:
Neka ih, samo da odrade kako treba. Ono asfaltiranje sto su radili na brzinu ispade strava i zasu :rolleyes:
Homer Jay":2jutqvee je napisao(la):
I kada smo već u mom kraju, info za Bolečance - počeli su radovi na tzv. putu preko Hajdučke česme - tako da ćemo uskoro imati dobru alternativnu vezu sa Kružnim putem :)
To je sjajna vest! :D

Homer Jay":2qb9uond je napisao(la):
Hvala Bogu da spojiše te stanice, retko idem tuda ali nekoliko puta sam se ispalio. Izađem iz tramvaja i uzalud čekam 65 dok ne projuri pored mene, pa se tek onda setim da sam na pogrešnom stajalištu :D
To je ona caka da naucis na iskustvu,to jest posle sto ti 65ica prodje ispred nosa.I danas je bilo tako nesto jer stanica nije zavrsena a dok je staroj sve uklonjeno osim zelenog stapa koji je tek prosle nedelje postavljen i to iza bandere sa znakovima pa je neprimetan!Pa zato svi cekaju na novoj stanici jer vide 2 nove nadstresnice i natpise.

Ali po pravilima GSP-a vozaci staju gde je taj zeleni stap.Nisam video radnike,valjda ce to sutra srediti ili ce se to po domacinski otegnuti u sledecu nedelju.

Sve u svemu dobro resenje pogotovu zbog onog pesackog pored stanice.

Ovo izmestanje stanice ulazi u onu konstrukciju da ce se ceo taj pravac od ruzveltove do zoo vrta raditi na mrvice bez generalne rekonstrukcije kao recimo sto je radjen bulevar.Lokacija stajalista je sada ona koja je i definisana u urbanistickom planu za ulicu 27 marta koji je usvojen pre neku godinu.

vucko":2o7d3afi je napisao(la):
Ovo izmestanje stanice ulazi u onu konstrukciju da ce se ceo taj pravac od ruzveltove do zoo vrta raditi na mrvice bez generalne rekonstrukcije kao recimo sto je radjen bulevar.Lokacija stajalista je sada ona koja je i definisana u urbanistickom planu za ulicu 27 marta koji je usvojen pre neku godinu.

Раскопали су и троторао преко пута и једну уличицу, чини ми се. Било би боље да раде део, по део. Ураде типа део од Вука до Поштанске, па онда од Поштанске до Баније и после им остане цела цара Душана и свима лепо :)

Somi303":2rd4y6fj je napisao(la):
vucko":2rd4y6fj je napisao(la):

Раскопали су и троторао преко пута и једну уличицу, чини ми се. Било би боље да раде део, по део. Ураде типа део од Вука до Поштанске, па онда од Поштанске до Баније и после им остане цела цара Душана и свима лепо :)

Problem u centru grada je sto moraju i da rade infrastrukturu,dakle sve kablove i cevi iznova da postavljaju,to je zapravo najveci problem.Relativno lako bi se mogla ulica asfaltirati i behatonirati.

To rade prekoputa stanicu i nju ce da obogate sa 2 nadstresnice sto je definitivno napredak,ostace na istom mestu.

Definitivno je crvena varijanta za ovu novu precicu ka Mirijevu.
Nasuli su soder celom novom trasom.
Kazu sirina ulice 6 metara, a moglo je i sire. U svakom slucaju :vops: :vops: :vops:

Slikacu do vikenda najkasnije.

Odlicno je to dosta je 6 metara,glavna ulica kod mene je oko 6 metara sirine ;)
samo sto ce trotoar vrvt naknadno ubacivati... sad ce moci pesaci i vozila da se mimoilaze,a ne ono usko grlo kod kocke... Ovu precicu je predsednik opstine Zvezdara Popovic pominjao kad se otvarao mirijevski bulevar... Znaci,lepo sam predvideo da je crvena putanja... dobro,opet bolje ista nego nista,u svakom slucaju guzve na onoj lokaciji bing vise nece prikazivati,sad ce moci i bus da prodje tu... Cekamo slike ;)

edit:
igrom slucaja prosao sam malopre tamo,ali nisam imao fon sa kamerom dakle kao sto micigen kaze put prolazi onom iscrtanom linijom crvene boje,sirine iste kao ulica koja ide ka mirijevu,skrece se kod neke ''osmatracnice'' ili mlina,slikace micigen pa ce narod videti i definisati sta je ta kucica ;)
Misljenja sam da ce ono usko grlo od kocke ka mirijevu postati jednosmerna pa sve do tog skretanja....
Jedva sam se mimoisao sa vozilima oko 5 sati ;)

Kad smo vec kod slikanja.. :D
Homer Jay":3q6pplkb je napisao(la):
I kada smo već u mom kraju, info za Bolečance - počeli su radovi na tzv. putu preko Hajdučke česme - tako da ćemo uskoro imati dobru alternativnu vezu sa Kružnim putem :)
Crvenom bojom oznacena ulica.. Sadasnji jedini izlaz iz Boleca je na Smederevski put (Marsala Tita na mapi). Otprilike skracuje distancu do auto-puta za 2km.
mapahajd.jpg

Ovako to izgleda kad se skrene sa kruznog puta u Lestanima. Da se ja pitam ja bi tuda proterao.. :D NOT
250320122592.jpg

Ovo je ovdasnja Hajducka cesma
230320122588.jpg

Ovo je konekcija u Bolecu
230320122590.jpg

Dok je izmedju - dzungla:
230320122587.jpg

250320122594.jpg

250320122595.jpg

230320122589.jpg

Nisam video masine u okolini, a i nasao sam neku vest da ovaj put radi opstina koja je.. blago receno problematicna sto se infrastrukturnih projekata tice, tako da sam poprilicno skeptican sto se tice zavrsetka tj. asfaltiranja ovog puta koji bi mnogo znacio vecem delu naselja. :| Videcemo..

Čaršijske glasine kažu da je nasipanje puta radila opština, a da će asfalt da uradi grad. Kooperativa :D

Jako dobar potez bice odlican plan B kada masa nagrne u pravcu ka bolec pijaci nedeljom i formira se cep pa ko hoce da izbegne guzvu na smederevcu u regiji restorana slast,eto alternative... Steta sto su ovako kasno poceli da spajaju naselja pa put prolazi kao na slici koju je web oznacio sa NOT,tako je danas na vecini lokacija u MML,VML cak i da hoce siroke ulice,nemoguce je napraviti ih... Da je spajanje naselja radjeno na vreme Kaludjerica i Lestane bi imali saobracajnicu dovoljnu za mimoilazenje dva autobusa/slepera a ne ovu varijantu kao kod kocke,da fali po metar dva, spojili bi zaklopacu i grocku steta i sto taj put nije ugledao svetlost dana i jos mnoga druga naselja u ovom sektoru... Uzdam se i u ovu precicu sa mirijevom da ce povuci i neki bus tu da ne idemo samo na ustanicku,da imamo i alternativu...

Edit,lep info za stanovnike Boleca,docekali su konacno :kk:
[box][/box]
Uskoro semafori na Smederevskom putu na ulazu u Boleč i ka Kružnom putu

Pre 2 godine pokrenuta je incijativa za postavljanje semafora na 2 mesta na Smederevskom. Jedna se nalazi na ulazu u Boleč, a druga na raskrsnici Smederevskom puta i Kružnog puta.
Konstatovano je da su izvršene sve pripreme i da radovi treba da počnu u narednih 10 dana.

Zbog složenih administrativnih poslova, tek sada se prilazi rešavanju problema.
Danas su na lice mesta izašli ispred inicijatora Vladimir Lukić, član opštinskog veća zadužen za saobraćaj, ispred investitora raskrsnica-kruzni putSekretarijata za saobraćaj grada Beograda zamenik sekretara Slobodan Ležajić, ekspert za saobraćaj Aleksandra Kovač, projektant Dejan Božić, kao i šef službe tehničke pripreme Beograd puta Milan Jovanović ispred izvođača radova.

Na licu mesta se našao i Blažo Stojanović :shok: , koji je tražio da se odlože radovi jer smatra da bi put koji prolazi pored objekta AMD Grocka, a čiji je on jedan od vlasnika, morao da bude širi. Izvor: http://www.grockainfo.com
[box][/box]

Семафор на скретању за Болеч је толико непотребан да немам речи, а ни скретање за Кружни пут није ништа боље :rolleyes: Уместо да паре троше на неке паметније и потребније ствари, они их троше на глупости :notok:

Ne bih baš rekao da je nepotreban semafor. Možda za one koji se kreću Smederevcem nije problem. Ni skretanje u Boleč (iz grada) nije neka frka. Ali izlazak iz Boleča na Smederevac ume da bude pakao. Uzbrdica je jako nezgodna, raskrsnica nije mnogo pregledna i često se ide pri uključenju na Smederevac ide na čist inat i bezobrazluk. Semafor može malo da civilizuje taj cirkus.

Slažem se sa Homerom da je jako nezgodno uključiti se na Smederevski put u pravcu ka gradu zato što je tu uvek gužva,vozila niti trebaju da koče i da se sudaraju tu,niti da propuštaju vozila iz boleča,zato će ovaj semafor bar donekle rešiti ovaj problem... Olakšaće muke i vozačima linije 305 pošto oni se i oni isto uključuju na sreću..

Sto se tice semafora kod skretanja za Bolec mislim da nije frka da se postavi (promenio sam misljenje :p ).. Bolecanima ce znaciti sto se tice komfora kad se izlazi na smederevac, dok ce smederevcem iz pravca grocke malo otezati protocnost saobracaja. Na skretanju u Bolec sa smederevca su napravili izlivnu traku, pretpostavljam da ce biti uslovno zeleno za skretanje u Bolec. Nadam se da ce se setiti da semafor na skretanju iz Boleca na smederevac postave malo vise unutar naselja odnosno dalje od smederevca, jer autobusima treba dosta prostora u toj krivini..
Sto se tice semafora na raskrsnici kruznog puta i smederevca - veoma nepotrebno po mom misljenju. Autobusi koji se krecu iz grada kada prodju dva semafora u Vinci i odrade posao na stanici ce dolaziti taman na crveno svetlo, ko u Kaludjerici, uzas :rolleyes:

prigradski":ffsag7t0 je napisao(la):
Na licu mesta se našao i Blažo Stojanović :shok: , koji je tražio da se odlože radovi jer smatra da bi put koji prolazi pored objekta AMD Grocka, a čiji je on jedan od vlasnika, morao da bude širi.
Btw, offtopic, u vezi doticnog bivseg nam predsednika opstine:
grockainfo.com":ffsag7t0 je napisao(la):
Posle više od 15 godina, popularna „Trskara" će biti vraćena pod nadležnost opštine.

Od 1995. godine dok je opštinom vladao Blažo Stojanović, ovaj objekat od 273m2 u centru Grocke je dat na korišćenje OKK Grocka na čijem čelu je takođe bio Blažo Stojanović. Za to vreme je objekat radio kao diskoteka od čega se finansirao OKK Grocka.

Za korišćenje objekta OKK Grocka nije plaćao nikakvu nadoknadu.

2008. JP Direkcija za građevinsko zemljište donela je odluku kojom se raskida ovakav štetan ugovor i nalaže da se OKK Grocka iseli jer je vršila adaptaciju objekta bez dozvole ovog javnog preduzeća. OKK Grocka to nije učinio, tako da je došlo do tužbe. Sud je doneo odluku u korist JP Direkcija za građevinsko zemljište. U nastavku teksta možete videti skeniranu odluku suda do koje smo došli.

Poslednjih godina diskotekom Trskara upravlja sin Blaže Stojanovića, Marko. Marko Stojanović je i suvlasnik Radio Pulsa iz Grocke zajedno sa AMS Invest Turist, čiji je suvlasnik njegov otac Blažo Stojanović.
:blah: :blah: :blah:

Ajmo jedna mini-reportaza iz kokpita kombi vozila bio sam u prolazu,micigen ce kad budu bili zavrsni radovi slikati... ;)

Nekada smo se mimoilazili ovako:
pikolo.jpg

usko.jpg

uskoro ova pikolo ulica postaje jednosmerna,a evo i nove ulice,doduse,jos u fazi izrade :)

s6300317.jpg

s6300316a.jpg

s6300313.jpg

s6300315p.jpg

Od mene toliko....

Семафор на скретању за Болеч је преко потребан, док је на раскрсници са кружним путем чисто бацање новца које ће још и успорити саобраћај.

А за Блажова Стојаовића немам речи, то је ситна јајара криминалац који је толико мутио, да је постајало бахато. Пошто га нема већ неко време у овим крајевима, појавиле су се информације да је купио станове у Белвилу од општинских пара....нека остане тамо и никада се не врати. Далеко му лепа кућа.

To prigradski, uslika ga. Ako ako, samo neka rade, valjda ce ubrzo :D

Društvo, znate li da li će i kako će biti reorganizovan saobraćaj između Smederevca i Mirijeva kada se izgradi ovaj novi put?

@stf

Čujem da će Blažo sa URS-om na izbore!?

Ne znam ja mislim da ce ovo iz pravca kocke do uskog grla biti jednosmerna i to ce biti iz pravca smederevske dzade dok ce onaj drugi pravac vrvt isto biti jednosmerna levo za pravac ka kaludjerici i ostalima a desno da bude izlivna traka ka mmlu,bulevaru... a mozda ona ipak ne bude bila jednosmerna... ne znam,cekamo micigenove insajder informacije ;)
Izgleda da ce danas poceti asfaltiranje,video sam valjke da su pristigli juce su samo sleperi bili ja mislim...

@ Homer

:rolleyes: ...зашто ме то не чуди...

Danas popodne je asfaltirana precica koja se nadovezuje na ulicu nine kirsanove(strana koja gleda sa smederevskog puta,ne znam za deo kod mirijeva) ,ja sam uslikao sivu fazu,molim nekog ako bude bio dokon da uslika kako to izgleda i da izvesti za stanje na terenu ;)

Evo prigradski samo za tebe.

Kao prvo na okretnici 27e patrola policije koja zaustavlja kamione, kojima je tuda zabranjen prolaz :shok: :shok:
Ali dzabe dok sam pravio fotke proslo ih je hiljadu, tu treba neka kamerica, najvise zbog djubretara koji teraju tuda kamione.

DSC04619 by crni2011, on Flickr
Uslikao sam usput i skolu jahanja :D :D

DSC04620 by crni2011, on Flickr

DSC04621 by crni2011, on Flickr
Evo da ne bude sve danas lepo u Mirijevu, nice deponija

DSC04628 by crni2011, on Flickr
Pogled sa vrha Mirijeva na Zvezdaru, Dunav i Banatsku ravnicu

DSC04643 by crni2011, on Flickr
Pogled sa stare precicu na novu

DSC04629 by crni2011, on Flickr
Raskrsnica nove i stare precice, stari i novi asfalt :) Vidi se Avalski toranj u pozadini

DSC04635 by crni2011, on Flickr

DSC04637 by crni2011, on Flickr
Pocetak nove precice

DSC04636 by crni2011, on Flickr
Evo upamtite je po ovom vidikovcu

DSC04641 by crni2011, on Flickr
Srednji deo...

DSC04644 by crni2011, on Flickr

DSC04645 by crni2011, on Flickr

DSC04646 by crni2011, on Flickr
Pred sam Smederevac

DSC04648 by crni2011, on Flickr

DSC04649 by crni2011, on Flickr
Ova trosna kuca je znak raspoznavanja. Inace ima tablu na kojoj pise Smederevski put, Mali Mokri Lug :)

DSC04650 by crni2011, on Flickr
Inace nisu stavljali ivicnjake pa ocekujem brzo odronjavanje asfalta kao i na starom delu. Nema naravno ni pesackih staza. Jako nebezbedno, pesaci na sve strane, a ulica uska i prometna. Pogledajte samo koliki je visinski razmak izmedju asfalta i zemlje..

DSC04640 by crni2011, on Flickr
Staro usko grlo i dalje dvosmerno, nema nikakvog znaka i svi voze u oba smera

DSC04651 by crni2011, on Flickr

DSC04653 by crni2011, on Flickr

Danas sve lepe stvari u Mirijevu, dobijamo i nove nadstresnice za stajalista
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=177441#p177441

Vrh