Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Pocinje rekonstrukcija jedne od najgorih deonica puta ili ti ulica na podrucju grada izmedju Dobanovaca i Ugrinovaca. :gobb:

Vesti :: Beograd
Izmena režima saobraćaja od Dobanovaca do Ugrinovaca »
07. Novembar -> 08. Novembar, Izvor : Studio B, Komentari: 3
Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo da će doći do izmene režima saobraćaja na lokalnom putu R-267 od Dobanovaca do Ugrinovaca.

Saobraćaj će se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. Do izmena u saobraćaju će doći zbog rekonstrukcije javnog puta drugog reda, na deonici od Dobanovaca do Ugrinovaca, odnosno od nadvožnjaka preko autoputa E-70 do naselja Ugrinovci.

Vozačima se preporučuje korišćenje alternativnih pravaca, odnosno kretanje vozila ulicama Partizanskom, Krnjevačkom i Beogradskom do Zemunske ulice, posebno za kamione i kamione sa prikolicom, zbog očekivanog smanjenog protoka vozila.

Radovi će biti obeleženi adekvatnom opremom i signalizacijom, a iz ovog preduzeća apeluju na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu prilagode uslovima na putu.

http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=70083&page=4&kategorija=Beograd

Asfaltiraju smederevski put, skljocnuh par puta juche na skretanju u naselje.. Iznenadila me je debljina prvog sloja asfalta, na pojedinim mestima skoro da su "potopili" stare ivicnjake :shok:
171120112546.jpg

171120112545.jpg

171120112544.jpg

Završena polu-rekonstrukcija Omladinskih brigada. Tamo gde su radili, nije loše. Ali imam primedbu na strahovite kolotrage koji nisu ni na koji način sanirani na početku nadvožnjaka preko auto-puta iz pravca Opštine. Neshvatljivo, da to nisu makar izgulili.

U Omladinskih brigada, ispred autobuske stanice kod IDEA-e, u srednjoj traci u smeru ka bloku 70 koja nije rekonstruisana se pojavila rupa - asfalt tone sve više i više i uskoro će neko ostati bez točka.

Neverovatno mi je da bar nisu prešli ulicu i sipali dve lopate asfalta, makar za privremeno.

@veb 983

Nadam se da ovo jeste tek prvi sloj asalta jer ovo sto je presvuceno prethodnih dana je uzasno neravno. Nije mi jasno i zasto negde put ide do samog ivicnjaka, a negde su ostavili dvadesetak centimetara izmedju asfalta i ivicnjaka :/

Isto tako, razlupali su ivicnjak na strani gde je trotoar i nisu postavili novi pre nego sto su poceli asfaltiranje. Nista mi jos nije jasno.

relja":3s94fe1v je napisao(la):
U Omladinskih brigada, ispred autobuske stanice kod IDEA-e, u srednjoj traci u smeru ka bloku 70 koja nije rekonstruisana se pojavila rupa - asfalt tone sve više i više i uskoro će neko ostati bez točka.

Upadoh u nju sinoć i mogu ti reći da se udar em dobro osetio em čuo.

E ima plan, ajde da tu otvorimo vulkanizerersku i auto-mehaničarsku radnju, zaradićemo!

Homer Jay":2agqxy40 je napisao(la):
@veb 983

Nadam se da ovo jeste tek prvi sloj asalta jer ovo sto je presvuceno prethodnih dana je uzasno neravno. Nije mi jasno i zasto negde put ide do samog ivicnjaka, a negde su ostavili dvadesetak centimetara izmedju asfalta i ivicnjaka :/

Isto tako, razlupali su ivicnjak na strani gde je trotoar i nisu postavili novi pre nego sto su poceli asfaltiranje. Nista mi jos nije jasno.
Мени ништа није јасно! :rolleyes: Радили су асфалт прво код Винче па онда од мостића ка Винчи и направили шаренило са асфалтом и некакве неравнине. Спој асфалта(средину пута) оупште нису прешли ваљком да се то лепо изједначи него су оставили онако очајно. На 3 места су већ полупали нов асфалт и оставили тако и могли су да закрпе онај део асфалта који је улегао на излазу из Винче, а не да кад сиђеш са новог асфалта улетиш у улегнуће и рупе :bash: :bash: :bash: :bash:
И хоће ли радити део од Ритопека до ПКБ-а односно онај део асфалта који су оставили између скинутог асфалта?

@Homer & Shomi
Sve to sto ste (smo) primetili ide u prilog pretpostavci da ce ici jos jedan (habajuci) sloj asfalta preko ovoga.. Meni se cini da su oni bili prinudjeni da sada asfaltiraju, preko reda (nisu zavrseni ivicnjaci), jer je put totalni raspad a vremenske prilike ne pomazu ni malo stanju puta.
Meni nisu jasni oni ivicnjaci preko puta stanice kod pijace.. na jednom mestu 'ladno nisu u liniji i idu ovako: _____--------

wtf?! :o Zaprepastio sam se kad sam video! Tu je i taj razmak izmedju ivicnjaka i asfalta o kome je Homer pricao..

Ја не знам шта више да мислим! :rolleyes:
Само се надам да ће све лепо завршити :)

Ne mogu da se otmem utusku da je veoma živa aktivnost Beograd puta politički motivisana.

Jednostavno radi se tamo gde ima i nema potrebe. BGD put ima budžet i po svaku cenu želi da ga potroši zbog čega se izmišljaju radovi jer se samo gledaju tone asfalta koje su utrošene.

Često prolazim ulicom Omladinskih brigada i ne mogu da se setim da je bilo realne potrebe za rehabilitacijom kolovoza pogotove ne za zamenu cele kolovozne konstrukcije. Nije se završilo samo sa profilisanjem "struganjem" habajućeg sloja već je izvađena i zamenjena cela kolovozna konstrukcija cca 50cm.

Ovako ekstenzivan rast Beograd puta je bacanje para nas-poreskih obveznika jer je BGD put komunalno preduzeće i sve se provlači kroz "održavanje" gde skoro a verovatno i da nema nadzornog organa koji bi kontrolisao kavlitet radova. Posledica je propadanje i stečaj drugih putarskih firmi koje su za tržište imale teritoriju Beograda. PZP Beograd više ne radi, Partizanski put isto. Ostali rade samo na privatnim investicijama, što su mrvice kolača.Jednostavno teritorija BGD-a je monopolizovana, cene za radove su +30% u odnosu na realne tržišne koje bi se ostvarile da ima prave konkurenije.

To je posledica politizovanja BGD-puta koje je nekada bilo komunalno preduzeće za letnje i zimsko održavanje a danas aposlutni monopolista. :(

nbumbic":1biei8al je napisao(la):
relja":1biei8al je napisao(la):

Upadoh u nju sinoć i mogu ti reći da se udar em dobro osetio em čuo.

E ima plan, ajde da tu otvorimo vulkanizerersku i auto-mehaničarsku radnju, zaradićemo!

Пошто Београд пут има акцију"Београд без рупа", најбоље да сликате ту ударну рупу и лепо им пошаљете са кратким опис где се налази. Одрадиће сигурно.

Погледајте на http://www.beogradput.com/ostecenja.php

@ Homer, Somi303 i Veb983

Дефинитивно је асфалтирано преко реда, јер онај пут више није био за употребу. Хабајући слој ће тек доћи, вероватно на пролеће, онако, пред изборе.

Такође, ивичњаке ће тек наставити да раде, јер овако једноставно не може да остане, па ни аутобуси не могу више да уђу на стајалиште.

Размакнути ивичњаци, као и размак између асфалта и ивичњака је вероватно за онај кишни канал под нагибом који углавном имају мегистрални правци, ако разумете на шта мислим?

А кад ће те силне ивичњаке да одраде, ко то зна....такође, није ми јасно где ће да ставе тротоар преко моста, сем ако не одраде неки Калуђерица приступ са плеханим додатком са гелендерима. :lol:

Иначе, планирано је пресвлачење асфалта од ПКБ-а до насеља Викендице, тј. целокупне очајне деонице, чак су и обележили дистанцере на целој дужини пута, али бојим се, да ћемо, по ко зна који пут остати без тога, јер не видим разлог зашто нису имали механизације на обе деонице истовремено. Могуће је да је град, опет одустао од тог посла као и толико пута до сад... :notok:

Реално, тај тротоар преко моста и не морају да раде. Ја никад, али никад нисам видео да неко пролази туда :laugh: Можда ће га некако "накачити" као на оном мосту Обреновац-Сурчин :D

stf":br9brduv je napisao(la):
Размакнути ивичњаци, као и размак између асфалта и ивичњака је вероватно за онај кишни канал под нагибом који углавном имају мегистрални правци, ако разумете на шта мислим?
Da, palo mi je to na pamet, kao recimo na rekonstruisanom kruznom putu od Bubanj potoka do Avalskog puta.

Sto se tog mosta tiche, ako ne budu radili neko prosirenje i trotoare, oni ivicnjaci na mostu ce ispasti teska sprdnja dostojna sajta vukajlija :/

mekbejn":14jg53jj je napisao(la):
Evo da malo pojasnim šta se radi:
usce.jpg

Kada naprave to još jedno skretanje za levo, pretpostavljam da će skroz desnu traku ostaviti samo za autobuse. Tako je nekad bilo, ali je zbog baš velikih gužvi ukinuto.
Ovaj deo je urađen, i mogu da kažem da fino funkcioniše. Prosto rečeno povećan je broj vozila koji može da u jedinici vremena prođe kroz raskrsnicu, a most to može da primi. Samo je čudno što desna traka nije žuta, ali dobro.

E sad, idemo dalje:
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/291640/Prosirenje-Bulevara-Nikole-Tesle-bice-gotovo-sledece-nedelje
Dakle radi se posebna traka za skretanje levo iz Bul. Nikole Tesle u ulicu Ušće. Evo vizuelizacije :)

usce.jpg

Mene interesuje zasto se stalo sa asfaltiranjem premestenog stajalista Bosanska u Prvomajskoj ulici u Zemunu?
Bg put je napravio nise za autobuse ali ih nije asfaltirao(sa obe strane ulice).
Kad ce to zavrsiti?Samo se nadam da to ne bude kad pocne izborna kampanja!
Dotad ce se taksisti parkirati na POLA NISE koja je predvidjena za autobuse!
A kroz Prvomajsku prolaze jedne od najjacih linija u Beogradu (15,18) i malo slabija 78.

Nise su asfaltirane!!!!
Jos samo da se postave nadstresnice i bice sve uradjeno kako treba!!! :) :cool: :kk:

Evo kako na kraju izgleda raskrsnica kod ušća. Mislim da je u novinama često spominjana kao crna tačka broj 1 u gradu. Krajnja leva traka je za pravo i levo, a krajnja desna za desno ka hajatu. Horizontalna signalizacija je dobro urađena tako da svi koji ne skreću desno se lepo pomere na levo, i za sada u praksi nema problema.

usce.jpg

Nadam se da mekbejnu ne smeta što sam njegovu sliku iskoristio.

pa i nije bas dobro odradjeno.
iz krajnje (prosirene) leve trake moze da se skrece levo, ali moze i da se nastavi pravo, sto onda onima koji dolaze iz suprotnog smera i hoce da skrenu levo ka TC usce - ne dozvoljava da zadju u tu traku, i time ustvari blokiraju one iza sebe koji zele da nastave pravo.
bilo bi logicnije da iz te leve trake moze da se skrene samo levo, a ako hoces pravo onda imas dve desne trake

Hm, nisam nešto oduševljen rešenje.
Popravljena je jedna stvar - uslovno desno sada može da se koristi uvek, jer ga neće niko blokirati. Ali, sada će oni koji idu levo da blokiaju one iza sebe dok propuset vozila iz suprotnog smera.

E sad je pitanje šta je od ta dva važnije po pitanju protočnosti i bezbednosti.

Da li je veći broj vozila koja idu desno ka TC Ušće ili onih koja idu levo ka reci? Rekao bih da je ovaj prvi broj veći, ali koliki će dobitak biti ovim rešenjem, videćemo. Na prvi pogled mi deluje da je usluga učinjena samo onima koji idu iz pravca Zemuna ka TC Ušće.

Oni koji dođu na semafor kod TC Ušće ako slučajno hoće levo, ne gine im i dalje čekanje bar 2 promene semafora...

Nego ljudi mogli bi mapirati sva mjesta u gradu gdje su ekipe beograd krs puta ostavili matrijal za sobom ivcnjake, znakove,sut i tako dalje sta mislite :kafa:

Ovi intelektualci u Beograd putu raskopase delove trotoara u 29 novembra da bi provlacili kablove i to na vise mesta!A tamo su asfaltirali pre neku nedelju.

direktor":1nb146yf je napisao(la):
Nego ljudi mogli bi mapirati sva mjesta u gradu gdje su ekipe beograd krs puta ostavili matrijal za sobom ivcnjake, znakove,sut i tako dalje sta mislite :kafa:
То би могао Лаки да одради, али ће онда да има пуне руке посла, има тога сигурно пуно.

Него Директоре да ли си пријавио Београд путу онај шут у улици Витезова Карађорђеве звезде, као што сам ти препоручио у посту 1461 на претходној страни и коме да пошаљеш жалбу са сликама. Имао је примедбу и Соми303 за једној улици у његовом крају.

Јел има нешто од тога ?

Sut je uklonjen neznam da li je zbog prijave il zato sto sam ih navatao uzivo i lijepo im preporucio da to pociste ili cu slike proslediti kuriru ,inspekciji ,njihovom sefu bio sam ubjedljiv sve je pocisceno :kafa:

Vrh