Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

@vucko
То што је у Булевару Деспота Стефана раскопан тек асфалтиран тротоар не знам да ли некога може више да чуди. У блоку 63 су асфалтирали и сређивали тротоар близу Имо Центра. Ево пре седам дана су раскопани јер изгледа Орион Телеком провлачи оптички кабл. У Дурмиторској су прошле године све средили и након десет дана су дошли и исекли тротоар да провуку кабл.
Било би чудно да све ураде одједном.

Zato bi ja zabranio naknadno raskopavanje a pri izgradnji bi stavio 2 zute cjevi viska .I naravno pred pocetak radova obavjestiti sve zainteresovane imaju li potrebe da provuku kakve instalacije :bash:

,, Субота, 11. фебруар 2012.
Проходне све главне саобраћајнице
Све главне саобраћајнице у Београду су проходне, а у чишћењу су ангажована сва расположива возила Зимске службе ЈКП „Београд пут”, рекао је за Беоинфо Зоран Јовић, оперативни инжењер Зимске службе овог градског предузећа.
– Наше екипе чисте такозвани „први приоритет”, то јест све главне саобраћајнице у граду. Тако градске улице чисти 126 возила, док је на регионалним путевима ангажовано 21 возило. . . . . . ,,
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1490639

PKBeograd je gradska firma i ima traktore koji sve vreme ,,spavaju,,
Zašto ulice II reda čekaju da se očiste zbog pomanjkanja zimske mehanizacije Beograd puta, Zelenila i . . . :bash:

Na PKB-ovo ,,traktorče,, priheftati manji raonik i Miško neka vozi i sklanja taj sneg sa ulica

Sticajem okolnosti ovh dana sam boravio u različitim delovima grada,
uverio se u tešku situaciju svuda :shok:
Traktorčići PKBa baš bi mogli da završe posao samo tako. . .
kao i uvek stvar je dobre volje :)

Na deonici Avalskog puta kod broja 138 u Jajincima, saobraćaj će biti zatvoren ovog vikenda u noći između subote i nedelje zbog postavljanja čelične konstrukcije za pešačku pasarelu, saopštilo je danas preduzeće Beograd put.

c.s.i. završio na Njuzu
Hail.gif

Đilas: Beograđani, ugledajte se na Filipa Vukšu, popravite sami rupe na ulicama

BEOGRAD, 2. mart 2012, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pozvao je građane da se ugledaju na mladog Filipa Vukšu, koji je sam obeležio stanice noćnog prevoza GSP-a, i da sami zakrpe rupe na ulicama koje svakog dana koriste.

dragan-djilas-300x200.jpg

"Ako bi svaki Beograđanin zakrpio po jednu rupu, Beograd neće imati rupe ni u mestima 19. prioriteta"

Gradonačelnik Beograda istakao je da građani ne treba da čekaju da život u prestonici poboljša neko drugi umesto njih već da sami „zasuku rukave i urade šta se uraditi mora“.
- Ukoliko se desi da nadležne službe ne odgovaraju na pozive, inicijative i predloge građana, to nije zato što je neko tamo lenj već zato što se sve te službe suočavaju sa problemima nasleđenim iz prošlosti, još iz režima Slobodana Miloševića. Zato građani moraju da uzmu stvar u svoje ruke i, ukoliko ih muče rupe na ulicama koje su trenutno gorući problem, preuzmu inicijativu i sami ih zakrpe. Ne mogu čekati da to učini „Beograd put“, kao što ne mogu očekivati ni da im grad obezbedi alat, svež asfalt, bitumen i sve ostalo što je neophodno. Svako mora sopstvenim snagama da zakrpi rupe ispred svoje kuće jer tako unapređujemo i sebe i grad – ocenio je Đilas u pisanoj izjavi.
Iz kabineta gradonačelnika takođe poručuju da dvadesetogodišnjem Filipu Vukši niko nije platio ni štampanje nalepnica, ni merdevine, ni dnevnicu, ali ga to nije sprečilo da realizuje posao koji je u nadležnosti jednog javnog preduzeća.
- Javna preduzeća često nemaju vremena da se bave poslovima koji su u njihovoj nadležnosti i mi tu računamo na savesnost građana. Ukoliko svaki Beograđanin bude zakrpio samo po jednu rupu na putu, Beograd više neće imati rupa na ulicama ne samo u centru grada već i u udaljenim naseljima kao što su Rakovica, Borča, Batajnica i drugim mestima 19. prioriteta – naveo je Đilas.
U međuvremenu, Filip Vukša je, kao saznajemo, već krenuo u novu samoinicijativnu akciju zamene zimskih guma na vozilima GSP-a, a za april mesec planirao je i skidanje žvaka sa trotoara na potezu od Terazija do Slavije.

Nenad Milosavljević

Izvor: Njuz

!!!U slučaju da neko ne zna, vesti na Njuzu su najvećim delom izmišljene i predstavljaju satirično parodiranje naše stvarnosti.!!!

E ali nova akcija zamene zimskih guma na vozilima GSP-a i skidanje zvaka sa trotoara na potezu od Terazija do Slavije! :lol:
Filipe cujes li ti njih? ;)

Mislim da je Beograd put postavio rekord u sporosti u izgradnji celih 75 metara proširenja puta na raskrsnici Bulevara Vojvode Mišića i Terodora Drajzera. "Izgradnja" je zapošeta sredinom januara.

bgput1.jpg

bgput2.jpg

bgput3.jpg

bgput4.jpg

bgput5.jpg

bgput6.jpg

како спорост, па како другачије да што дуже извештавају о томе?

Prvo stajaliste u 27 marta za 65icu gledano iz Ruzveltove a takodje i stanica tramvaja 2 i 5 su spojena u jednu,rade zadnjih dana na tome.Nova stanica ce se nalaziti izmedju te dve.A trebalo bi sutra,prekosutra da je puste u rad,takodje se radi i stanica prekoputa kod TMF-a.

Vucko slike i od njih nesto pametno prolazis tuda svaki dan nebi skodilo da poneses aparat da neskuplja prasinu

vucko":4eivd4zh je napisao(la):
Prvo stajaliste u 27 marta za 65icu gledano iz Ruzveltove a takodje i stanica tramvaja 2 i 5 su spojena u jednu,rade zadnjih dana na tome.Nova stanica ce se nalaziti izmedju te dve.A trebalo bi sutra,prekosutra da je puste u rad,takodje se radi i stanica prekoputa kod TMF-a.

Konacno... do sada je bus stanica bila na sred pesackog prelaza....ko li je to smislio da mi je znati...

Hvala Bogu da spojiše te stanice, retko idem tuda ali nekoliko puta sam se ispalio. Izađem iz tramvaja i uzalud čekam 65 dok ne projuri pored mene, pa se tek onda setim da sam na pogrešnom stajalištu :D

@Somi303
Hvala za snimak. Je l' se i tebi čini da se radovi odvijaju preterano sporo? Verujem da se ekipa koja radi na Smederevcu zove "Snail squad". I kada smo već u mom kraju, info za Bolečance - počeli su radovi na tzv. putu preko Hajdučke česme - tako da ćemo uskoro imati dobru alternativnu vezu sa Kružnim putem :)

Ја баш мислим да су релативно брзи :laugh: Нису дуго радили тај део, али су све то ископали релативно брзо :) Мада су сада раскопали све то што су уради :bash: Вероватно заборавили неки кабал да "мету" :cool:

Homer Jay":312g5x8k je napisao(la):
I kada smo već u mom kraju, info za Bolečance - počeli su radovi na tzv. putu preko Hajdučke česme - tako da ćemo uskoro imati dobru alternativnu vezu sa Kružnim putem :)
Ово и мене занима, јер смо решавали питање евентуалне линије 305Е од Ритопека, преко Болеча па на аутопут.

Реци ми, јел би та траса требало да повеже Болеч са оном семафоризованом раскрсницом у Лештанима?

Ne, ovaj put je malo pre skretanja za Leštane, izlazi negde kod trafostanice i nije pristupačan za autobuse - uzak je, a i nadovezuje se na slabu i krividavu bolečku uličnu mrežu. Automobilima, s druge strane, će dosta značiti.

Inače, probija se još jedna prečica od Smederevca do Bulevara. Pokušaću da saznam tačno o kojoj deonici je reč, samo znam da je negde kod razgraničenja Kaluđerice i MML-a.

Видео сам данас гомилу камиона и рашчишћену деоницу односно проширени пут. Налази се на празнини где нема кућа, то је чини ми се 2,3 улица од оне уске пречице.
Ево слике
mirijevo.jpg

Da,da i jedno 4-5 slepera,vrvt ''tabaju'' put... Da li zna neko sta se konkretno radi tu? Da li se spaja ulica sa Ljubise Miodragovica,ili ce ici ulica dijagonalno i izaci negde otprilike kod onog restorana na onoj precki ka Mirijevu? Ova druga varijanta mi je vise realna,jer ako se nakaci na Miodragovica znacice samo onom sto ima teniske terene tamo jer ce imati vezu i sa smederevskom dzadom, a ovako onaj pravac ka Mirijevu mogao bi se pretvoriti u jednosmernu ulicu sve dok traje ono ''usko grlo'' a ovo danas novoutabano da bude ulica iz pravca mirijeva...
Videcemo sta ce biti nadam se da ce jednog dana isplivati ovako neko resenje guzve kod moravca su odavno nepodnosljive
Danas sam video i da na stanici kod Matijevica nesto rovare i da su doneli dosta sodera za nasipanje,valjda neku optiku postavljaju,nema nista od prosirenja od smederevca jos nekih 10ak godina sigurno.. :(

94764419.jpg

Код "Моравца" некако треба направити проширење за скретање у ону малу улицу, ако она постане једносмерна у правцу ка Миријеву и некако ту углавити станицу :D
Иначе "улица" коју си обележио жутом бојом не постоји :D Пробао ја туда да избегнем гужву јер сам је видео на гугл мапама, али шипак. Нема је :rolleyes:

Da,da zato sto ta ulica se zavrsava trenutno kod tog teniskog terena,posle toga,apokalipsa ;) zato sam je i obelezio zutom bojom to je jos nekih 200 metara asfalta :D Pre ce ovo uraditi sto sam oznacio nego sto ce regulisati one ograde pocev od kocke,pa do tog restorana,tako da ako ovo urade baj baj kontejnerci nece se vise zavlaciti u onoj zvacemo je ''ulici'' ... ;)
Dakle,slazem se tobom tu je potrebno prosirenje bar za autobuse jer u spicu tu se nagura po 5-6 autobusa odjednom a saobracaj cupka u mestu... Na strani ka gradu se moze lagano uraditi to dok na strani gde je ex moravac mora da se vidi sta ce,tu je jedina njiva,jedina mokroluska porodica koja opstaje od poljoprivrede :)
a inace ono uz gajbu gde su velas autodelovi ocito je kliziste inace bi oni odavno tu proterali put...

Napomena,ne uzdaj se u gugl maps da ti se ne bi desilo ko onom iz google eartha sto se izgubio kod mene u kraju :p

Vrh