Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

урадили су у Дунавској једно парче од неких 300 метара, од окретнице 26 до железничке станице Доњи град. вала су могли целу улицу да среде, оставили су део од Жоржа Клеменсоа до Дубровачке недирнут, а ту је катастрофалан асфалт. некада ме стварно занима критеријум по којем бирају улице за реконструкцију/асфалтирање/пресвлачење

едит: изненадила ме је брзина којом су то урадили, за свега неколико (3, 4) дана

U toku prethodne nedelje pravljena su parking mesta i zatim je asfaltiran ponovo trotoar pored tih parking mesta, na najmanje 2 mesta - na početku Despota Stefana kod Skadarlije, i u ulici Žorža Klemansoa na Dorćolu.

Rezultati su sledeći:
1. uređenija parking mesta od kojih živi Parking servis
2. drastično uži trotoari na tim mestima :rolleyes:
3. propuštanje prilike da se ti delovi trotoara popločaju, pa će kad to dođe na red opet sve da se rastura... :bash:

то и даље раде у Жоржа Клеменсоа, прошао сам синоћ. треба додати да у Дунавској и даље нема људски тротоар од Јеврејске до окретнице 26

Uradili su parking na nbg kod uprave carina i probili izlaz u bul avnoja :kafa:

sizif":1aedwato je napisao(la):
како то да баш нико осим тебе није запазио тако опсежне најаве?
Имаш постављен снимак са СтудијаБ: "Три године градске власти" у коме кажу да су реконструисали Рузвелтову.

сликано вечерас на раскрсници Кнеза Милоша и Народног фронта:
IMAG0001.jpg

IMAG0002.jpg

direktor":ko9uqmfy je napisao(la):
Uradili su parking na nbg kod uprave carina i probili izlaz u bul avnoja :kafa:
Да, има већ једно 10-15 дана како су то урадили. Урадили су стварно јако добро, практично а и лепо за око. Има и доста паркинг места за инвалиде.

Јел зна неко зашто је ископан пут поред десне траке мало испред скретања за Лештане у правцу Града? Да неће можда тај део да прошире до постојећег проширења код семафора? :D

^^^
Da :) Prave traku od semafora do skretanja za Lestane, i u suprotnom smeru od AMSS-a do skretanja u Vincu.

Питам се да ли ће да се сете и реновирају и скретање за Болеч и Ритопек.

Што за Ритопек оно изгледа солидно, али Болеч би требало ОДМАХ урадити! Иначе ја сам задовољан путем који је тренутно од Винче до Ритопека, много је подношљивије возити се по изгребаном асфалту него по нормалном" :lol: :lol: :lol:

Homer Jay":2df17iu3 je napisao(la):
^^^
Da :) Prave traku od semafora do skretanja za Lestane, i u suprotnom smeru od AMSS-a do skretanja u Vincu.
Bas sam se iznenadio kad sam video danas da prosiruju i sa te strane. Jos sam primetio da postoje neki kocici sa narandzastom farbom na vrhu skroz do mosta preko Bolecice, udaljeni mozda pola metra - metar od ivice smederevca, sa strane amss-a. Jel ima neko ideju sta je to? Moguce da ce praviti trotoar dotle, ili mozda prosiriti smederevac tu, sto uopste ne bi bilo lose..

veb983":3i8tfv0a je napisao(la):
Homer Jay":3i8tfv0a je napisao(la):
^^^
Bas sam se iznenadio kad sam video danas da prosiruju i sa te strane. Jos sam primetio da postoje neki kocici sa narandzastom farbom na vrhu skroz do mosta preko Bolecice, udaljeni mozda pola metra - metar od ivice smederevca, sa strane amss-a. Jel ima neko ideju sta je to? Moguce da ce praviti trotoar dotle, ili mozda prosiriti smederevac tu, sto uopste ne bi bilo lose..

Ако ће и после скретања за Лештане(из правца града) проширивати пут онда ће морати да руше оно од пумпе, онај велики ступ где пише цена рорива (мислим) и било би лепо да ураде станицу код Сласта тако да аутобус уђе у њу и не прави застој :D

Somi303":1i8ps9qh je napisao(la):
било би лепо да ураде станицу код Сласта тако да аутобус уђе у њу и не прави застој :D
Ако то не ураде, џаба им посао.

Obnovom Sindjeliceve ulice ona sada ima samo jednu traku i sada se stvaraju velike guzve.

Smederevski put:
170920112491.jpg

170920112492.jpg

170920112493.jpg

Prema ovim oznakama deluje da ce dosta prosiriti put skroz do Boleca. Naravno, bice secenja trotoara uradjenog pre par godina :rolleyes:
170920112496.jpg

Stanje "asfalta" na pojedinim deonicama :blah:
170920112498.jpg

Da ih pohvalim, radili su i juce, ali sa druge strane, deluje da ovim tempom nece zavrsiti do decembra :p

Ја се искрено надам да ће урадити нове тротоаре скроз до скретања за Ритопек, јер је све до сада била крпачина.

Наравно, штета је да се руши нешто што је рађено пре неку годину, али је то проблем неусклађаности локалних и градских одлука. Тротоар је, колико ми је познато, радила општина, а садашње радове, ради република.

Такође, приметна је одсутност воље да се нешто приликом рушења сачува,јер ипак нисмо богата држава да све ломимо. Нпр. разрушени ивичњаци код ЕЛП пумпе су нови и квалитетни, и могли су бити употребљени у некој локалној уличици, без обзира што су "половни". Међутим, ови су их чупали свом силином и све оштетили, натоварили на камион и ко зна где побацали као шут.

Значи, није никакав проблем да поруше све ивичњаке, али нека воде рачуна и сачувају их за неку другу локалну улицу, која нема шансе да у наредних две деценије добије тротоаре.

dedonja;83890173":3fuvon81 je napisao(la):
Sredishe trotoar u Bul. despota Stefana sa desne strane kada se ide od centra do Banije. Odvojen parking visikoim ivicnjakom, konacno, od Skadarske do prve problematicne zgrade u uskom grlu. Bez behatona...

DSC00253.jpg

Sa druge strane josh beton stoji i ne vidim da neshto rade vec neko vreme.
Bice i drveca inace i to po sred srede trotoara, pa vi invalidi i keve sa kolicima mozete da se je..te.

DSC00256.jpg

...

veb983":1o6d8iud je napisao(la):
Smederevski put:
170920112491.jpg

170920112492.jpg

170920112493.jpg

Prema ovim oznakama deluje da ce dosta prosiriti put skroz do Boleca. Naravno, bice secenja trotoara uradjenog pre par godina :rolleyes:
170920112496.jpg

Stanje "asfalta" na pojedinim deonicama :blah:
170920112498.jpg

Da ih pohvalim, radili su i juce, ali sa druge strane, deluje da ovim tempom nece zavrsiti do decembra
:p
Уместо да помере пут са друге стране тротоара где је блато они ће уништити тротоар :rolleyes:
Па овим кружићима пут ће проширити и после хладњаче :D

Problem sa Smederevcem je sto mi bas i ne znamo sta se tu tacno radi, vec sve saznajemo u hodu. Za sada je sigurno ono sto je jasno trasirano - prosirenje za po traku u oba smera od ELP-a do autobuskog stajlista ka gradu u Vinci.

E sad, za dalje, pored zelenih kruzica na trotoaru u smeru ka Bolecu, primetice pobodene kocice na nekih pola metra-metar od ivice puta u smeru ka gradu. Pitanje je da li je rec o sirenju puta, ili pravljenju trotoara sa obe strane puta od Boleca do Vince.

@Vucko

Sto se tice ovog sadnog mesta na sred trotoara u Bulevaru Despota Stefana - ono samo prati trasu postojeceg drvoreda. Ako vec govorimo o mobilnosti - jedno drvo manhje na trasi nece resiti problem, te je jedino resenje uklanjanje celog drvoreda :D Izvini, mor'o sam :D

Homer, reputacija ti je na nepostojecoj liniji pa te stoga prebacujem na 302, ;) +

Nego, ako ste primetili, postoje narandzasti i zeleni kocici. Narandzaste su zabadali na deonicama gde su do sad radili sirenje.
Zeleni kicici su pozabadani kod plantaza, a kako tamo trotorana sigurno biti nece, jedini smisleni razlog zabadanja kocica je taj, da je on neka vrsta ``distancera``, tj, meraca odakle dokle se razvlaci asfalt iz jednog kamiona kipera. Mislim, mozda sam odvalio glupost, ali ne vidim neku drugu njihovu svrhu na nenastanjenoj deonici puta. Ako je to tacno, gde god su zeleni kocici, nema prosirenja.

Opusteno homere.Nego me nevira sto su nisu fleksiblni,da imaju realnost za situaciju ne bi tu ni sadili drvo niti savljali taj betonski okvir za njega jer postoji zgrada koja nije srusena. Nego oni sve rade po projektu ne obaziruci se na realnost.I tako ce proci x vremena dok neki sposobni invalid ili majka sa detetom ne izgura pricu i beograd put bude primoran da skloni drvo koje je ni krivo niti duzno i tu betonsku barijeru...

Vrh