Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Kazu da se neplanirano siri tu Bulevar KAK?Da li je to potrebno uopste?

Mislis li na deo Bulevara od Skvera do stadiona Partizana ili na pravac N. Junaka-Crnotravska da se pretvori u 2+2. ili mozda oba. :D U oba slucaja je izvodljivo, ali mislim da nije prioritet, ima mnogo zagusenijih ulica koje vape za prosirenjem. Guzve nastaju samo na samom Skveru u spicu, ali bi trebalo da se smanji broj automobila koji ce ici na novi most umesto na Gazelu. Nadam se da ce biti tako. Ostatak pravca je ok. Plus, trole ne bi radile jedno vreme zbog pomeranja stubova, isekli bi drvored i travnatu stazu a ko zna da li bi zasadili novi. Mislim da bi bilo vise stete nego koristi. Taj pravac koristim svakodnevno. Nek stave samo novi asfalt i sve ok! :)

EDIT. Lepo si napisao KAK, ja odma' krenuo po mome. Cudan neki bulevar ima 1+1, 2+2 i 3+3! :D
Ako Ameri to zahtevaju budi siguran da ce tako i biti! To mozda i nije lose, samo taj deo. Najvise iritira stanica trole na krivini preko puta male pumpe, na prelazu iz 3+3 u 1+1. To su siroke trake pa bi prakticno dodali samo jednu na ustrb blatnjave staze pored sumice. That makes sense!

Večeras počinju radovi u Ulici Omladinskih brigada

28. 09. 2011. - 20:48h

Ekipe JKP "Beograd put" večeras u 22 sata će početi radove u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu. U narednih 35 radnih dana radiće se u zoni raskrsnica duž ove ulice.

115630_1433802beogradputv_f.jpg

Biće zamenjena kompletna kolovozna konstrukcija, od okretnice autobusa u dužini od 75 metara koja će se raditi noćas, a slede radovi na raskrsnici sa Ulicom Đorđa Stanojevića, u smera ka kružnom toku.

U sledećim fazama radiće se na raskrsnicama sa Ulicom Milutina Milankovića, Bulevarom Zorana Đinđića i kružnom toku kod Bloka 11a. Radovi će se izvoditi 24 sata, a saobraćaj neće biti zaustavljen.

Iz JKP "Beograd-put" apeluju na vozače da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, smanje brzinu i obrate pažnju na radnike.

mekbejn":2kfhccdr je napisao(la):
Ne znam da li je odgovarajuća tema, ali neka za sada ovde...
Dakle, na Retenziji (Zemun) između ulica Džona Kenedija i Prve pruge rade se neki neidentifikovani radovi :)

Sva trava oko crpnih stanica (ona dva visoka k...a) je "odrana" tj. skinuto je malo zemlje. Jedan deo prostora kvadratnog oblika, veličine rukometnog terena je nasut peskom i nasipa se šljunak.
Rade se i trotoari, najsavremenijom behaton tehnikom :bash:

Uglavnom, pretpostavljam da se rade neki sportski tereni pošto tu zbog voda ne sme da se kopa, ali nisam uspeo ništa da saznam pošto radnika nikad nema kad ja dođem :)

Evo sada pregleda radova, a uskoro i slike...

retenzijaradovi.jpg
E dakle evo i slika radova na Retenziji:

dscn1227.jpg

dscn1228.jpg

Pogled ka delu koji je nasut peskom, pored je behaton (grrr) trotoar a iza se vidi Maksi.
dscn1230.jpg

Još malo trotoara:
dscn1232.jpg

i ovaj koji vodi pravo u živu ogradu ...
dscn1233.jpg

još jedan pogled na deo koji je nasut peskom:
dscn1236.jpg

I trotoar ka Džona Kenedija:
dscn1237.jpg

Imali kakva tabla dozvola go sta radi koliko to kosta :kafa:

Ови баш даве...реконструкција улице од 100 метара траје и траје (Улица Мајора Илића)...

Uploaded with ImageShack.us

Homer Jay":3638oyv5 je napisao(la):
Kao i uvek kada se kopa nesto kod nas u selu, krene gomila traceva. Najnoviji je da ce u okviru trenutne rekonstrukcije Smederevca, na ulasku u Bolec biti postavljen semafor. Ali uzmite sve sa rezervom jer niko jos ne zna sta se sve tacno radi, vec izgleda da se dosta toga zasniva na pretpostavkama koje nastaju kao reakcija na stanje na terenu.
Na prvu loptu pomislih da je ovo glupost i da nema sanse da se dogodi ali s obzirom da sam juce video da je na skretanju za avalu postavljen semafor, nekako mi vise i ne izgleda nerealno :mad: Semafor mafia! :bash:

veb983":f3fyc5ej je napisao(la):
Na prvu loptu pomislih da je ovo glupost i da nema sanse da se dogodi ali s obzirom da sam juce video da je na skretanju za avalu postavljen semafor, nekako mi vise i ne izgleda nerealno :mad: Semafor mafia! :bash:

Pazi, raskrsnica na ulazu u Bolec je odavno preopterecana, stvaraju se guzve i kolone, a pri tom je i vrlo nebezbedna. Jednostavno, u naselju zivi mnogo ljudi, tuda ide GSP, a i taj ulaz je jedini ljudski ulaz u naselje. Izlaz iz Boleca je narocito komplikovan jer je raskrsnica na uzbrdici, nekada moras i pod rucnom da skreces na Smederevac, a cesto se desava da se ljudi parkiraju oko kioska, mesare itd. i tako ti blokiraju preglednost iz pravca Grocke. Smederavc je vrlo prometan, pa se cesto desava da moras da se nacekas dok izadjes iz Boleca, narocito ako je bus ispred tebe, pa nekada cak moras da budes bezobrazan i iseces nekoga - tada standardno skripe gume i lete psovke. A i pesacki saobracaj je na toj raskrsnici sve intenzivniji zbog prodavnica, mesare, Etne, cvecare, Ristica itd.

Dakle, ja mislim da bi semafor i pesacki prelazi tu fino legli. Neobelezena T raskrsnica je najgore resenje, a za kruzni tok jednostavno nema mesta.

Što se tiče retenzije, u pitanju su, ko što reče mekbejn, privatni sportski tereni.

@horus Ako ne stave stubice i na desnu stranu Majora Ilica.Dzaba su krecili.Vidim da finisiraju asfalt.Dakle nekih manje od 10 dana dok zavrse ulicu.

Ok, onda bi trebalo da stave semafor i kod kafica Kocka, na skretanju za Mirijevo. Nepregledna krivina, kuce zaklanjaju preglednost, parking kafica, vrlo slicna situacija s tim da verovatno ta raskrsnica ima i veci obim saobracaja. I eto nama zastoja od Kaludjerice do Ustanicke u oba smera :grand: Secas se vremena kad je pre pasarele bio semafor u MML? ;)
Jedino sto ovakav smederevac drzi koliko-toliko protocnim iako ima samo dve trake je to sto (skoro da) nema semafora. Ako pocnu semafore da stavljaju ode u q, zacepljenje totalno.

Naravno da je semafor potreban i na raskrsnici kod "Kocke", ali i nekakvo prosirenje onog uskog grla.

Semafor nije tu da bi usporavao saobracaj nego da bi povecao bezbednost saobracaja. Jbm misa, dok god u srpskom saobracaju bude vazio zakon jaceg, stisni kocnicu, nabi gas, pusti kvacilo, kreni, zaskripi gumama, iseci onog desno od tebe i pretekni pola kolone, dok ti ostali trube, pokazuju srednji prst i psuju sve po spisku - Srbija ce biti zemlja sa najvecom stopom smrtnosti u saobracajnim nesrecama na starom kontinentu.

Ееее, комшије моје драге....док се Смедеревац не прошири на 2+2 до Винче, никакви нам семафори помоћи неће....

mekbejn":hew3v1l5 je napisao(la):
EricNBGD":hew3v1l5 je napisao(la):
Što se tiče retenzije, u pitanju su, ko što reče mekbejn, privatni sportski tereni.
Privatni???
Nešto kao u Klare Cetkin? Imaš još neku informaciju?

Nažalost ne, to je sve što su mom drugu rekli radnici :/

A da ga prijavimo nije ogradio gradiliste nije istakao tablu ko izvodi radove kad pocinju kad zavrsavaju itd :bash:

Da li neko zna kako teku radovi na zameni trotoara u bulevaru despota Stefana i koji je rok za zavrsetak radova?

Ne zna se ocigledno.

Pustise danas rekonstruisanu ulicu Majora Ilica.

rekonstruisali su celu rutu cvetanove cuprije od medaka3 do vml tj okretnice 20...:D nov asfalt,stavili trotoar..bas lepo sad izgleda..danas su obelezavali stanicu,i saobracajne linije..inace sta se desava sa rekonstrukcijom ul.vojvode stepe,zar nisu rekli septembar 2011.. mogli su da pocnu i da iskoriste ovo dobo vreme.. :bash:

Kad pocne rekonstrukcija Vojvode Stepe tako ima da se napijem...... :laugh: :laugh:

tek 11 oktobra im odobravaju kredit od 57 miliona eura za rekonstrukciju ulica u Beogradu kojima idu tramvaji.

dakle prolece.Bice ludilo kad krenu vojvode stepe,karadjordjevu i ruzveltovu istovremeno da rekonstruisu.

izbori su cudo.

vozdovacki":3aic5flw je napisao(la):
incidente":3aic5flw je napisao(la):
Kad pocne rekonstrukcija Vojvode Stepe tako ima da se napijem...... :laugh: :laugh:
takodje :vops: ..ne mogu vise da gledam ono ruglo..
А почему је она толико катастрофална да заслужује назив ругло, или да буде разлог за напијање?
Има толико улица у граду у далеко катастрофалнијем стању...

Ima, ali ako pričamo o ulicama grada, Vojvode Stepe je beogradsko najimpozantnije ruglo :D

Vrh