Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Ja bih tu zveknuo kruzni tok kod Usca sa time da tramvaj ide preko kruga.

Кружни ток би на том месту само успоравао саобраћај јер то није класична раскрсница већ из булевара Николе Тесле може да се скрене само лево. Овако би имали три траке за скретање лево што је сасвим добро решење.

Konacno spajanje Bulevara Nikole Tesle i Ulice Vladimira Popovica bi takodje resilo dosta problema. Takodje, treba resiti pesacki saobracaj oko Usca. Od stanice GSP-a kod Hajata do Usca cak tri puta treba da predjete ulicu!? Znaci - ili pomeriti stajaliste pre raskrsnice (gde sada staju 65 i 77) ili u dogovoru sa vlasnicima Usca prosiriti podzemni prolaz ili napraviti pasarelu. Bez toga, guzve ce i biti sve gore i gore.

ту треба проширити подземни пролаз, да се направи неки мали плато испод раскрснице да може са све четири стране да се сиђе. а не овако, чекам пешаке по 3, 4 минута да пређу улицу када скрећем из М.Пупина десно у улицу Ушће а и те семафоре ту треба мало средити, да се не пале у исто време семафори за право и лево, увек ту настаје кркљанац

Tu mora cetvorokraki podzemni prolaz,samo sto nece moci najpotrebniji krak da se gradi dok se ne izmesti tramvajska trasa odande.

U svakom slucaju treba treci krak na cosku kod Usca.

@horus U pravu si,bas danas prolazih i pretrcava brdo ljudi van pesackog gde je bio stari prolaz.Takodje je imbecilno sto su 3 stanice na 50m razdaljine,ako mozes uslikaj da dokumentujes.Ono je glupo!

@ vucko
Zasto da se pomera tramvajska trasa?

Sto se tice autobuskih stanica na toj raskrsnici, gluplje nije moglo da bude reseno. Ja sam se jednom ispalio, jer sam isao od Enjuba i hteo da presednem na tramvaj, ali nisam shvatio da neke linije staju pre, a neke posle raskrsnice, pa nisam izasao pre raskrsnice, tako da sam "promasio" tramvaj. :bash:

Pešački je bio ovde, zatim kroz prolaz deca idu do gimnazije, vrlo logično...

Pogled sa druge strane, na raskrsnicu Stanoja Glavaša i 27.marta...

Pogled na pomereni pešački prelaz, sa mesta gde je bio stari...

S jedne strane pešačkog apoteka...

S druge strane pešačkog apoteka (most između apoteka :) )

Kao što rekoh, deca neće poštovati novi pešački nego prelaze na starom mestu...

Uploaded with ImageShack.us

Једино што човек не може да оспори је квалитет којим је извршена реконструкција на том делу, заиста је равно као огледало (условно речено у поређењу са неким другим локацијама)

Urađeno je samo pola ulice 27.marta - od raskrsnice sa Takovskom do raskrsnice sa Starine Novaka, druga polovina do doma Lola nije ni pipnut, takođe, nisu stavili gume uz tramvajske šine, tako da neće dugo potrajati asfalt oko šina...

Verovatno su sine krpili da izdrze do temeljne rekonstrukcije, slicno onome sto su radili u Bulevaru pre rekonstrukcije.

Da,klasican krpez pogotovu oko sina.Ali ce i to da reklamiraju pred izbore kako je rekonstruisano.

Takodje,nikakva infrastuktura nije menjanja,kada budu stvarno rekonstruisali trebace sve to da iskopaju.

Асфалт од Таковске до Старине Новака је пресвучен у склопу редовног одржавања, а не генералне реконструкције.

Мислим да би Игор (који свој модераторски посао ради одлично) требало да опомене свог надобудног шегрта због константног, јефтиног, беспотребног, на ничему заснованог политичарења. Ако тај луксуз себи могу дозволити "обични" форумаши, он је крајње непримерен за некога ко се бави модерирањем.

:notok:

stf":17e08gzh je napisao(la):
На том кратком потезу, постоји по 3 стајалишта у оба смера, значи укупно 6, а од тога само једно није увучено, тј. било је некад, док један баја није изградио ресторан поред и пребетонирао стајалиште. Осталих 5 су увучена још пре двадесет година.

Стајалишта нису увучена на потезу ка Калуђерици са десне стране и ка Гроцкој нигде.

Ја сам згранут вађењем ивичњака, ваљда ће поставити нове, а не да врате старе. А ако којим случајем праве траку за искључење на Кружни пут значи да је ДС у паници да не изгуби Гроцку на изборима.

Ти си из Гроцке па ћу тебе да питам :D Хоће ли асфалтирати Смедеревац од Ритопека(или где су већ стали са гребањем) до оног дела код Ливадица који су асфалтирали пре неколико година?

Somi303":2fv8wf3l je napisao(la):
Ти си из Гроцке па ћу тебе да питам :D Хоће ли асфалтирати Смедеревац од Ритопека(или где су већ стали са гребањем) до оног дела код Ливадица који су асфалтирали пре неколико година?
Судећи по распореду саобраћајних знакова који упозоравају на радове, пресвући ће 300 метара код хладњаче Болеч. Тих 300 метара је већ састругано.
Жалосна је чињеница да су истих тих 300 метара леве траке пресвукли пре пар година у прошлом лоту радова. Тај асфалт је био у савршеном стању, пре него што су га састругали.....поново. Пресвлаче већ пресвучену деоницу, а остатак Смедеревца се распада. Ево ситуације:

f23g9i.jpg

ПЛАВО: деоница пресвучена пре пар година
ЦРВЕНО: припрема за пресвлачење

:shok: ОМГ! После хладњаче се види калдрма, а они овамо скидају "нов" асфалт :bash: :bash: И зашто су уопште направили размак између кад цео тај део треба асфалтирати? -.-

Evo da malo pojasnim šta se radi:
usce.jpg

Kada naprave to još jedno skretanje za levo, pretpostavljam da će skroz desnu traku ostaviti samo za autobuse. Tako je nekad bilo, ali je zbog baš velikih gužvi ukinuto.

Sizife,nemam nista protiv da neko bude segrt umesto segrta,to jest umesto mene.Predlozite Igoru i nadjite drugog,ja se necu ljutiti.

Ako je stvarno redovono odrzavanje,zasto ga onda najavljivase kao rekonstrukciju i vec je pominju kao takvu?I stavice je u svoje uspehe,kao sto recimo pominju rekonstrukciju ruzveltove a u pitanju je najobicnije redovno odrzavanje kao i ovde???Ne mogu naci link,pre neki dan je objavljen na studiu B i zove se tri godine gradske vlasti.

Raspistaj se u gradskoj upravi zasto ne mogu da podignu kredit za deonicu od ruzveltove do BEKO-a gde se nalazi drvored.

I zasto ce moci samo da rekonstruisu ruzveltovu i vojvode stepe a ne i te tri ulice koja se nalaze na gorepomenutom pravcu.

у том делу НБГ највише мрзим ову раскрницу:
raskrsnica.jpg

поготово када треба да се скрене лево у било ком правцу. и десно у улицу Ушће због пешачког прелаза. треба мало синхронизовати ту семафоре, да се прво пали зелено за ове што скрећу лево, па онда за ове што иду право. гужве би се максимално избегле

JohnnyLee":3d8tvzl6 je napisao(la):
треба мало синхронизовати ту семафоре, да се прво пали зелено за ове што скрећу лево, па онда за ове што иду право. гужве би се максимално избегле
Ма јок, само треба направити кружни ток...

Михаило":2lgpe8j2 je napisao(la):
Ма јок, само треба направити кружни ток...

па то би и требало, али је изградња кружног тога дугорочно решење, краткорочно је синхронизација семафора

Вучко,

Не замењуј тезе." Не ради се о томе да ли неко жели да буде "шегрт уместо шегрта", већ о томе да модераторов шегрт није у стању да се издигне изнад јефтиног политиканства и да по сваку цену, у готово сваком посту пласира своје "мишљење" о "жутима", о "овима на власти" и сл.

Имати политички став је, наравно, сасвим легитимна ствар. Штоно рекли стари Грци, човек је зон политикон (политичко биће) и то је нешто што га издваја од осталих животиња. Али, бити модератор једног угледног и квалитетног сајта подразумева да се буде изнад дневнополитичких, најчешће јефтиних препуцавања.

Више пута сам покушавао да ти укажем на драстичну диспропорцију између 1. твог еколошког ангажмана, који је утицао на то да и БеоБилд оснажи своју зелену димензију, као и немерљивог доприноса у набављању и презентовању различитих планова и других докумената и 2. претенциозног наметања властитих политичких ставова, што је луксуз који можемо да себи приуштити ми обични форумаши, али не и модератори.

На пример, у свом последњем посту пишеш:

vucko":1qdv8nqp je napisao(la):
Ako je stvarno redovono odrzavanje,zasto ga onda najavljivase kao rekonstrukciju i vec je pominju kao takvu?I stavice je u svoje uspehe,kao sto recimo pominju rekonstrukciju ruzveltove a u pitanju je najobicnije redovno odrzavanje kao i ovde???

Ја те питам где су представници града најављивали да је у овом случају, а и у случају Рузвелтове коју помињеш, била реч о реконструкцији, а не о текућем одржавању? На БеоБилду смо више пута дискутовали о томе да реконструкције Рузвелтове, Џорџа Вашингтона, Војводе Степе, Карађорђеве тек предстоје и како то да баш нико осим тебе није запазио тако опсежне најаве? Ја који живим у том крају, рецимо, нисам чуо никакве најаве, већ сам претпрошлог викенда налетео на радове и морао да тражим како да их заобиђем. А врло добро знам да су све досадашње реконструкције биле најављиване недељама па и месецима.

А није проблем у томе што је Вучко мало пецнуо у твоју странку? :) Сада озбиљно, мислим да на овом форуму свако може да каже своје мишљење, па чак и модератор. Шта је у томе лоше? И он је живо биће, које има свој поглед на ствар. Сада испада, да овде влада невиђен пичвајз или не знам шта а при томе није ништа страшно. За човека, који познаје прилике у Србији је логичан закључак то што је Вучко рекао. А остало су већ нијансе.

Vrh