Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

boca-ica":symej0hp je napisao(la):
ako ima još koja , postavi :)
Nisam vishe slikao, napravio par fotki pri povratku iz doma zdravlja dok sam cekao na stanici..
Komicna situacija kad sam ushao u bus.. putari su u tom trenutku skidali asfalt kod skretanja za Lestane (tj. na kruzni put) i naizmenicno zaustavljali saobracaj. Tacno ispred mog busa spustili "rampu" i vozac lik skrene desno na kruzni put i u tom trenutku pola busa ustaje sa sedista misleci da je uslo u 306 (umesto, jelte, u 305) :lool: . Naravno, skrenuo je odmah levo i iza pumpe zaobisao radove.. :D + za vozaca

Hoće li konačno Beograd put srediti žute trake u Bulevaru V.Mišića pored Sajma i pomeriti slivnike sa strane,kao i izbetonirati autobuska stajališta jer se asfalt naborao do granice verovali ili ne? :notok:

veb983":urjfvesn je napisao(la):
boca-ica":urjfvesn je napisao(la):
ako ima još koja , postavi :)
Nisam vishe slikao, napravio par fotki pri povratku iz doma zdravlja dok sam cekao na stanici..
Komicna situacija kad sam ushao u bus.. putari su u tom trenutku skidali asfalt kod skretanja za Lestane (tj. na kruzni put) i naizmenicno zaustavljali saobracaj. Tacno ispred mog busa spustili "rampu" i vozac lik skrene desno na kruzni put i u tom trenutku pola busa ustaje sa sedista misleci da je uslo u 306 (umesto, jelte, u 305) :lool: . Naravno, skrenuo je odmah levo i iza pumpe zaobisao radove.. :D + za vozaca

Komsija?

veb983":2i2oclgx je napisao(la):
Tacno ispred mog busa spustili "rampu" i vozac lik skrene desno na kruzni put i u tom trenutku pola busa ustaje sa sedista misleci da je uslo u 306 (umesto, jelte, u 305) :lool: . Naravno, skrenuo je odmah levo i iza pumpe zaobisao radove.. :D + za vozaca

[videohttp://www.youtube.com/watch?v=7hdaDfenFCM]

Иначе, незванична информација коју сам чуо је да неће пресвлачити СМедеревац, већ ће га засада само стругањем поравнати.....

:)
To deluje kao rekla-kazala nekoga iz nasih krajeva koji nije video nov asfalt na ovom delu smederevca 20 i kusur godina pa jos uvek ne veruje da ce biti odradjeno.. Ipak su oljustili dobrih 4-5 centimetara asfalta, jasno je da to sto je sada ravniji je veoma privremenog karaktera i ako je neko to radio samo da ga izravna on nije pri cistoj svesti :lol: Jes da smo mi gradjani drugog reda al ne verujem u tu pricu ;)

Хммм, пре пар година су "остругали" деоницу од Болеча до Заклопаче а асфалтирали само два километра....не би им био први пут да оставе "састругани" пут као трајно решење.... :(

Додатну зебњу повећава и чињеница да нису састругали до калдрме, већ само буквално први слој...

Da da, secam se toga, ali mislim da su to radili samo da bi izravnali kolotrage, tj. put nije bio skroz sastrugan vec samo spoljasnje ivice..

NBgd. , Raskrsnica ispred Brankovog mosta do samog tržnog centra ,,Ušće,,
Pravac Zemun, smer iz Zemuna ka mostu

Sužavaju kolovoz sa dve saobracajne trake na taj način što povečavaju zeleno ostrvo :bash:

Upravo tu se i nalazi autobusko stajalište (15,84 i 704) . Autobus kad stane na stajalište ,
zaustavi desnu saobracajnu traku , bez obzira na boju semafora i time još više doprinosi zagušenju saobracaja.

Zašto ne povecaju za još toliko kolovoz u korist autobuskog stajališta, tako da dve saobracajne trake i uvek funkcionišu
a ovako povecanjem zelenog ostrva puno rada, bacanja para i ne otklanjanje zagušenja

ako ima tu pameti, šta rade sada , voleo bih da mi objasni neko .... da bar bude jasno, jer ovo . . . . . . .

Sto se tice smederevca, trenutno vade stare raspale ivicnjake koji ce, pretpostavljam, biti zamenjeni novim.. Bilo bi dobro kad bi, kad vec to rade, odradili trotoar od Vince do pijace, i samim tim spojili trotoarom Vincu/Lestane i Bolec.. puste zelje :| Napravih par fotki danas:
230820112477.jpg

230820112476.jpg

230820112479.jpg

230820112478.jpg

250820112480.jpg

250820112481.jpg

Uslikano pre neko vece, sastrugali su put do skretanja za Ritopek:
200820112475.jpg

@veb983
+1 :) za fotke

valjda ce da iskoriste priliu da uvuku malo autobuska stajlišta, koliko razumeh ovu priču ista nisu uvučena
pa kad rade o istom trošku da urade i to :)

На том кратком потезу, постоји по 3 стајалишта у оба смера, значи укупно 6, а од тога само једно није увучено, тј. било је некад, док један баја није изградио ресторан поред и пребетонирао стајалиште. Осталих 5 су увучена још пре двадесет година.

Стајалишта нису увучена на потезу ка Калуђерици са десне стране и ка Гроцкој нигде.

Ја сам згранут вађењем ивичњака, ваљда ће поставити нове, а не да врате старе. А ако којим случајем праве траку за искључење на Кружни пут значи да је ДС у паници да не изгуби Гроцку на изборима.

^^^
Oni ni ne racunaju na Grocku - prevelika im je to glavobolja (tako bar tvrde ljudi iznutra).

Mnogo su spori sa radovima, ali opet aj' da ne pljuckam kad su se vec setili i ovde nesto da odrade.

Izgleda da u Despota Stefana asfaltiraju trotoar. Ne znam da li mi se to svidja ili ne. S jedne strane, mozda je i bolje nego da stave behaton koji bi se raspao i razglavio posle prve kise, a s druge strane bojim se da ovo znaci ne postoji namera da se Despota Stefana u dogledno vreme pretvori u reprezentativni bulevar kakav i zasluzuje da bude.

u 27 marta prebacise stanicu busa ka beogradskoj kada se ide ka Zvezdari :notok: Sada imate 2 stanice 77 i 79 u razmaku od 100tinak metara bez potrebe.

Inace,gradska vlast sada pominje u svojim uspesima da je rekonstruisala i zamenila sine u Ruzveltovoj u zadnje 3 godine.A garantujem da nisu ni rupe na trotoaru popunjavali za to vreme.

Vucko pojasni to oko stajalista primakli su stajalista 77,79 ispred gradske uprave u smejru ka zvjezdari
moye slicica ili crtez

Stajaliste je ispred one radnje auto delova,gde je onaj studentski dom ili sta li je.Na 50m od stajalista tramvaja.Totalno imbecilno.

значи, сад имамо 3 стајалишта на потезу од 100 метара? :lool: :lool:

Јадна реч.......дирекција :rolleyes:

Ima nešto još gore, pomerili su pešački prelaz koji je postojao decenijama na raskrsnici 27 marta i Stanoja Glavaša kojim se ogroman broj đaka iz pete gimnazije služio. Umesto da kad pređeš pešački nastaviš u Stanoja Glavaša, sada on vodi direktno na vrata apoteke. Da ne pričam o tome koliko će đaka da napravi krug od 70 + 70 metara da bi prešao ulicu na pešačkom. Verovatno niko. A, ko zna koliko će ih stradati zbog nečije "pametne" ideje da ga pomeri 70 metara...

Taj tenkre vjerovatno nije sagledao situaciju ili mu zena drzi apoteku pa da penzosi mogu pravo u apoteku :kafa: :laugh:

boca-ica":2raxbz71 je napisao(la):
NBgd. , Raskrsnica ispred Brankovog mosta do samog tržnog centra ,,Ušće,,
Pravac Zemun, smer iz Zemuna ka mostu

Sužavaju kolovoz sa dve saobracajne trake na taj način što povečavaju zeleno ostrvo :bash:

ako ima tu pameti, šta rade sada , voleo bih da mi objasni neko .... da bar bude jasno, jer ovo . . . . . . .

Koliko ja videh, nepovećavaju zeleno ostrvo, nego naprotiv sužavaju ga... Tu sada prave novu, treću traku za skretanje ulevo za one koji iz pravca Zemuna hoće da idu na Brankov most.

^ jel moze neki obelezeni scrshoot sa bing maps posto ne mogu da ukapiram o cemu pricate? :D

Da hvala Ffelix 55 , sada radovi ukazuju na to,
stavljaju podlogu , mada u prvom momentu su izašli iz zelenog ostva pa je izgledalo suprutno.
Ako je u startu ideja bila treca traka, evo izvinjavam im se , prioritet jeste veca protočnost iz pravca Zemuna.

Pre letnjeg raspusta iz pravca Zemuna u špicu
od hotela do raskrsnice, mnogo smo se mucili ne retko čekajuči i po 20 min. samo da priđemo mostu
tj. semaforizovanoj rasksnici . Policija pri regulisanju saobracaja, daje prvenstvo iz pravca opštine NBgd
tako da se nekada dešavalo i još duže ćekanje

Ovim malim ali značajnim radovima ce mnogo popraviti stanje :)

Kада су гужве у саобраћају, из правца Булевара Николе Тесле саобраћајци пропуштају саобраћај тек на свако друго зелено светло. Стварају се велике гужве и пуно се чека али тако мора иначе би био тотални колапс саобраћаја, јер и са таквим режимом тунел је скоро блокиран из правца града. Због тога, посебно у јутарњем шпицу, паметније је користити Булевар Михајла Пупина за одлазак у град. Довољно би било да се направи искључење за аутобусе да се бар приликом измене путника не задржава саобраћај. Уосталом та трећа трака једино може да буде жута и то пуна јер је пуна жута и на Бранковом мосту.

Eh kad bi u gradu bio još po koj auto tunel
mnogo bi se promenilo , ovako zbog čekanja metroa nema ni pomisli
a brdoviti Bgd dušu dao za tunele - prečice, te bi obnova i uređenje ulica bilo drugačije i lakše

Vrh