Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

vucko":1bv0h14o je napisao(la):
Drugari,da nije mozda sto ne ulazu kod vas jer je 1 brdovit teren, pod 2-taj put ne vodi nigde osim eventualno do smedereva.
Pa nije klisura majku mu. Nema mostova ni tunela, vijadukata, pruga, nema ničega, a ne mogu jedan običan put da presvuku, a da ne govorim o proširenju, za koji ni eksproprijacija nije potrebna.

Smederevski put je deo nekadašnjeg Carskog druma, koji je vodio u Carigrad, a početak današnje Dunavske magistrale, i od Smedereva vodi dalje do Kladova, pa do Đerdapa.

Da ne govorimo da 80% stanovnika opštine zavisi isključivo od Smederevca.

vozdovacki":1bv0h14o je napisao(la):
pa jbt ne postoji samo nbg,centar itd..sta cemo sa palilulom,cukaricom,rakovicom i vozdovcem naravno-ruku na srce na vozdovcu su jos nesto poceli i da rade,valjda se setili da postoji...
A i to su krenuli da rade preko one stvari. Prave naselje za 20000 ljudi a nisu pripremili infrastrukturu. U podavalskim naseljima grade kanalizaciju koju polovina stanovništva neće moći ni da koristi jer su id*** loše nivelisali cevi. Plaćaju priključak par hiljada evra, a kanalizacija se izliva čoveku u njivu.

Mozda sam nesto propustio, ali da li neko zna sta se to radi u ulici Cara Lazara od Vuka Karadzica pa do Kralja Petra? Nedavno su preradili kocku u Ivan Begovoj i Spasicevoj (odlicno izgleda) pa sam prvo pomislio da se radi o tome i ovde, ali definitivno nivo ostaje isti, sto zanci da samo menjaju asfalt - ali mi nije jasno zasto, jer nije bio u nekom katastrofalnom stanju (mislim - nista gore nego vecina ulica u gradu)..

Behaton na Trgu Nikole Pasica

scaled.php

scaled.php

Video sam jučer izgleda mnogo bolje nego do sada,ali trebali bi ceo trg tako da urade jer su ploče u katastrofalnom stanju na trgu oko spomenika Pašiću zato što se dopušta da ulaze kamioni koji su čak i bandere javne rasvete na trgu iskrivili,kao i trotoari od ulaza u Skupštinu grada do glavne pošte,kao i trg ispred Skupštine koji plače za popločavanjem+za ime Boga neka uklone onaj parking pored Skupštine..

I evo behaton akcije kako izgleda,naravno stari drug zuti kamion MN Loznice u pozadini.

fotografija0145.jpg

Lepo ovo izgleda.

Sad se vec postavlja pitanje da li toliko behatoniraju da bi grad bio lepsi, ili da bi ML Loznica zgrtala kintu.

Behatoniraju samo oko fontane, sam plato ispred Doma sindikata ne diraju i za sada deluje kao i da nemaju tu nameru. Mada glupo mi je to tako sareno sada da ostane - kada radis, radi sve.

Behaton se jako lose pokazao u Beogradu, i mada sam ga u pocetku dosta branio pravdajuci ga time da je jeftin i estetski lepsi od asfalta, jako mi danas smetaju ulice sa razrovanim, posivelim plocnicima. Mada nije samo to do krs behatona, vec ima dosta toga, cak i vise od toga u izvodjenju radova (hint - granit u ulicama oko Kneza, na Tasu i ispred Hrama, kao i onaj kamen oko pozorista).

Doduse, i danasnje ploce na Trgu Nikole Pasica su ruzne i slabog kvaliteta - tako da ne prelazimo na nista losije, a i ova sara mi je nekako lepsa :)

Behaton je odlicno postavljen u Beogradu, samo je pitanje pravih ulica, recimo bircaninova i ostale ulice u tom kraju su fenomenalno uradjene, nakon godinu dana nijedna ploca nije ulegla, proce nisu izbledele, ma meni i dalje ulica deluje kao nova. Takodje ovde su primenjivane neke druge vrste ploca, neke su cak i dva puta vece od prosecnih.

Pitam se koja je firma to radila, da je zaposle da odrade i druge ulice

I to je radila MN loznica naravno.Mora da je malo pedantnije radjeno i da je stavljen neki bolji behaton jer su ipak tu ambasade.

A i ta ulica uopste nije toliko prometna da bi je poredili sa trgom nikole pasica,Tasmajdanom i Bulevarom pa je i zato behaton u tako dobrom stanju.

Nije los behaton,ali ne za ulice i parkove sa velikim protokom ljudi.

Cekam da stave behaton na trg republike.

Trenutni radovi u Zemunskoj ulici Cara Dušana bi trebalo iskoristit i da se ,,posadi ,,
i poneka bandera sa desne strane ulice
jer upravo u tom delu gde se izvode radovi , ulično osvetljenje je jednostrano.
Mnoge ,,vazdušne,, instalacije su razapete preko ulice, od bandera do fasada, a time se fasade oštećuju i ruže,
pri tome samo ulično osvetljenje kao jednostrano (seosko), je lošije u odnosu na obostrano.

Upravu si , napravio sam lapsus

Stvarno sa desne strane ulice nema ni jedne bandere a sa leve se i nađe po koja
vecina vazdušnih instalacija je vezana na fasade
koje se time uništavaju i ruže
mada dočarava neku palanačku idilu . . . :rolleyes:

Rade do septembra trotoare u kraljice marije sto znaci nista od skorije rekonstrukcije te ulice.

Dakle ovako ce ici sledece rekonstrukcije po redu:

1.Vojvode Stepe
2.Ruzveltova ili Karadjordjeva

stf":33ivslxt je napisao(la):
vucko":33ivslxt je napisao(la):
Drugari,da nije mozda sto ne ulazu kod vas jer je 1 brdovit teren, pod 2-taj put ne vodi nigde osim eventualno do smedereva.
Pa nije klisura majku mu. Nema mostova ni tunela, vijadukata, pruga, nema ničega, a ne mogu jedan običan put da presvuku, a da ne govorim o proširenju, za koji ni eksproprijacija nije potrebna.

Smederevski put je deo nekadašnjeg Carskog druma, koji je vodio u Carigrad, a početak današnje Dunavske magistrale, i od Smedereva vodi dalje do Kladova, pa do Đerdapa.

Da ne govorimo da 80% stanovnika opštine zavisi isključivo od Smederevca.

vozdovacki":33ivslxt je napisao(la):
pa jbt ne postoji samo nbg,centar itd..sta cemo sa palilulom,cukaricom,rakovicom i vozdovcem naravno-ruku na srce na vozdovcu su jos nesto poceli i da rade,valjda se setili da postoji...
A i to su krenuli da rade preko one stvari. Prave naselje za 20000 ljudi a nisu pripremili infrastrukturu. U podavalskim naseljima grade kanalizaciju koju polovina stanovništva neće moći ni da koristi jer su id*** loše nivelisali cevi. Plaćaju priključak par hiljada evra, a kanalizacija se izliva čoveku u njivu.
nije samo sto prave naselje za tih 20 000...nego sto oni to prave,a jos nisu obezbedili onih 200 000 ljudi koji zive na vozdovcu dugi niz godina..i nek se neko seti vise kumodraske...i nek je produzi...ovako samo stoji poljana,siblje od po dva metra..u kojem se kote psi lutalice,a i ima zmija..nisam mogao da verujem kad mi je prosla pored noge...pobogu..makar zbog tog novog naselja..
p.s. vozdovac ima i vise ood tih 200 000 stanovnika.posto kad su bili izbori, zemun i vozdovac su imali 190 000 gradjana sa pravom glasa...i posle toga da ne ulazu u tolike opstine...ako im je toliko drag nbg..nek ga lepo odvoje od starog dela i kraj..

Бехатон, као и сваки други материјал, добар је колико је и квалитетно урађен.
Ево, нпр. гранит је по теорији далеко отпорнији и квалитетнији материјал за поплочавање, па ће у нпр. Ташмајданском парку пре да пропадне него бехатон.

A to je zato jer ga postvaljaju tankog kao sto je vracar dobro analizirao i nazvao ga petit ber granitom jer se kruni isto kao keks.

Homer Jay":qrfe90fk je napisao(la):
Jes' da nije "Beograd put", ali u "Putevima Srbije" kazu da ce u avgustu poceti rekonstrukcija Smederevskog puta od Vince do Ritopeka i jos jedne deonice posle plantaza. Nadam se da nije prazna prica posto je pomenuti deo Smederevca u ocajnom stanju i sve cesce ljudi ostaju bez tockova na ovoj deonici. Bile su organizovane i protestne blokade zbog kojih je izjava iz "Puteva" i dosla do medija.
U neverici sam, poceli su da rade, skidaju asfalt.. napokon :)
160820112461.jpg

160820112462.jpg

@veb983
+ 1 :)
Au. . . . izgleda da je puno god. prošlo od kada sam tuda prošao. . . .
ako ima još koja , postavi :)

@Veb983

Sokirao sam se juce kada sam video radove. Matori i ja smo se pogledali u fazonu "Putevi 'ladno nisu lagali"... Sto svaka godina nije predizborna!?

Inace, u Bulevaru despota Stefana su zgulili ceo trotoar od Balkana do JFK-a, izgleda da mu sledi behatoniranje.

Веб983, укњижен плусићћћ у дневник, стварно ко и Боца, не сећам се кад сам последњи пут туда прошао, уствари лажем, било је то 2002. године !!!

To za taj put je super+ ali mi nije jasan trg nikole plasica sredina nanovo poplpocana djo stare ploce dio uz kolovoz do ivicnaka asvalt jeli mogla jos koja vrsta materijala saksije nisu lose ali mogle su blize ulici :kafa:

Homer Jay":u6vzf1h5 je napisao(la):
@Veb983

Sokirao sam se juce kada sam video radove. Matori i ja smo se pogledali u fazonu "Putevi 'ladno nisu lagali"... Sto svaka godina nije predizborna!?
Иста реакција!
Нисам могао да поверујем. Дочекасмо и тај дан.....

Да је свака година изборна, можда би Смедеревац и био цео пресвучен. Наш прилаз граду је једини који се парцијално пресвлачи, сваких пар година по километар два....Срамота.

Presvukose i asfalt od cvetka do kluza ili ustanicke kolko videh.

Da uvedemo izbore svake 2 godine,ce nam bude bolje svima :)

Vrh