Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Ne poštuju zone usporenog saobraćaja

Vozači uspore tek kad vide policajca

Mišarska i deo Ulice Koče kapetana pre mesec dana pretvorene su u zone usporenog saobraćaja. Posle primedbi da vozači ne poštuju pravila u pomenutim ulicama, saobraćajna policija svakodnevno patrolira u ovom delu grada. Kad vide policiju, vozači voze 10 na sat kako je novim pravilima i propisano.
Saobraćajni policajac dežura u Mišarskoj ulici

Na uglu Svetozara Markovića i Mišarske stoji policajac. Kontroliše da li vozači poštuju znak za zabranu skretanja u Mišarsku iz Svetozara Markovića, a kažnjava i nepropisno parkiranje. Ispod znaka za obavezno „pravo „ stoji i tabla „osim za stanare ulice“. Mnogi podstanari i ljudi koji treba da svrate u Mišarsku sada ne mogu automobilom u nju.

- Kontrolišemo da li se poštuje znak. Zaustavljamo vozače, tražimo im ličnu kartu na uvid i ukoliko se ispostavi da ne žive u Mišarskoj sledi kazna za nepostupanje po saobraćajnom znaku u iznosu od 5.000 dinara. Evo, da se uverite, danas je kažnjen jedan vozač - pokazuje saobraćajni policajac zapisnik o kažnjavanju prekršioca pravila.

Kako ću sad da dolazim na posao, pita policajca jedan Beograđanin koji radi u Mišarskoj.

- Morate da imate dozvolu Sekretarijata za saobraćaj za parkiranje ispred firme ili ulazak u ulicu - objašnjava policajac.
Ulica Koče kapetana

Ta dozvola izdaje se u prostorijama Sekretarijata koje se nalaze u Ulici 27. marta 43-45.

- Ulica nam je sada kao bombona. Bilo je malo jurnjave prvih nekoliko dana, vozači sigurno nisu vozili toliko sporo kako je propisano, ali sada je bolje. Plašim se samo da će se opet vratiti na staro kada ode policija -priča stanarka Živana Mitić.

Deo ulice Koče Kapetana, u potpunosti je prazan. Otprilike na svakih pet minuta prođe jedan automobil dok ni pešaci ne prolaze toliko često kroz ovu ulicu. Na ulasku u deo ulice koji je pretvoren u zonu usporenog saobraćaja stoji odgovarajući znak ali mnogi vozači ne znaju da to predstavlja i njihovo obavezno kretanje od najviše deset kilometara na sat. U obe pomenute ulice postoji i određeni broj parking mesta, a važi druga ili takozvana „žuta“ zona sa maksimalnim zadržavanjem od 120 minuta i obaveznim plaćanjem parkinga 31 dinar po započetom satu.

Širenje zona sledeće godine
Sekretarijatu za saobraćaj nedavno se obratila opština Vračar sa inicijativama za uvođenje zone usporenog saobraćaja u Lozničkoj, delu Molerove (od Njegoševe do ulice Koče Kapetana), Mačvanskoj, a najavljene su inicijative za uvođenje ove zone i iz drugih ulica na Vračaru. Prema najavama iz Sekretarijata za saobraćaj, rekonstrukcije pomenutih ulica uslediće nakon javnih rasprava sa građanima. Zbog nedostatka sredstava radovi će se izvoditi sledeće godine.

cgmiki":cliihomu je napisao(la):
U obe pomenute ulice postoji i određeni broj parking mesta, a važi druga ili takozvana „žuta“ zona sa maksimalnim zadržavanjem od 120 minuta i obaveznim plaćanjem parkinga 31 dinar po započetom satu.

.
Kakva nelogičnost! Pa ako u ulicu kolima mogu samo stanari, čemu onda parking mesta sa ograničenjima žute zone?

Pa eto,upravo tako.Da uzme novac parking servis od ljudi koji im dolaze u posetu.

vucko":22cm0qf7 je napisao(la):
Pa eto,upravo tako.Da uzme novac parking servis od ljudi koji im dolaze u posetu.
Ne, to je druga stvar, i sasvim je u redu da se naplaćuje parking svakome ko tu ne stanuje ali mu je potrebno da se tu parkira, ali ovde je reč o tome da NIKO, pa ni gosti tim ljudima koji tu stanuju ne može da uđe u ulicu, pa mi je nejasno čemu onda uopšte zoniranje?

evo:
Mnogi podstanari i ljudi koji treba da svrate u Mišarsku sada ne mogu automobilom u nju.

- Morate da imate dozvolu Sekretarijata za saobraćaj za parkiranje ispred firme ili ulazak u ulicu - objašnjava policajac.
Ta dozvola izdaje se u prostorijama Sekretarijata koje se nalaze u Ulici 27. marta 43-45.
Dakle, u ulicu ne može ući neko ko ne stanuje, a stanarima inače nije ograničeno parkiranje, pa je tim pre nejasno čemu onda ograničenje parkiranja na 2 sata? Kome je to ograničenje namenjeno?

Hm...Nije ni meni jasno,mora da su novinari pogresili nesto,potrazi zakon o saobracaju,verujem da tamo ima tacna definicija zone usporenog saobracaja

Evo sta se radi sledece

Bušno pored šina
N. V. BRKOVIĆ | 26. oktobar 2010. 21:18 | Komentara: 0
eliki broj kratera u asfaltu pored tramvajskih baštica zadaje muke vozačima, ali i putnicima. Najkritičnije na Bulevaru oslobođenja, u ulicama Vojvode Stepe, Dušanovoj, 27. marta...

SRODNE VESTI

Pola grada na "remontu"
Saobraćajni kolaps u najavi
Kiša ukočila točkove
Za trole nema prepreke
Radovi ponovo skreću točkove
PUTARI na jednoj strani grada intenzivno saniraju tramvajske baštice, dok je na drugoj kao na frontu. Prostor oko šina u sredu će biti asfaltiran u Ruzveltovoj ulici, a odmakla je i popravka u Beogradskoj, koja je već dva vikenda na meti putara. Međutim, asfalt pored pruge i unutar nje na Bulevaru oslobođenja, u Vojvode stepe, Dušanovoj, 27. marta... izrešetan je udarnim rupama.

Na potezu od Veterinarskog fakulteta do Slavije, rupa do rupe. U kratere prečnika od 30 do 50 centimetara točkovi lako upadaju. Iskusnijim i vozačima koji poznaju ovu deonicu izbegavanje rupa polazi za rukom, ali neupućene neprijatna iznenađenja dočekaju na svaka dva-tri metra.
REKONSTRUISANO
TRAMVAJSKI saobraćaj umnogome je olakšan modernizacijom i obnavljanjem mreže. Kako kažu u GSP, do sada je završena pruga na Bulevaru kralja Aleksandra, u Požeškoj, na Novom Beogradu. U starom gradskom jezgru obnovljeni su koloseci u Resavskoj, Nemanjinoj, Savskoj i Tadeuša Košćuška.

Osim problema koje vozačima pričinjavaju bušotine na kolovozu, uništavajući im vozila, nezadovoljni su i pešaci i putnici.

- Evo, kiša je i rupe su pune vode - žale se putnici koji čekaju gradski prevoz na stanici kod hrama Svetog Save. - Kako koji automobil prođe, točak upadne i sva prljava voda završi po mantilima, pantalonama, a ponekad i na licu.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću kažu da se u Ruzveltovoj ulici radi po nalogu Direkcije za javni prevoz i da oni rekonstruišu i koloseke u Beogradskoj ulici.

- Postoji razlika između dvonamenskih i jednonamenskih baštica - objašnjava Slavica Stevanović iz GSP. - Za uređenje jednonamenskih, kojima prolaze samo tramvaji, zaduženi smo mi, a kada su u pitanju dvonamenske, koje koriste i ostala vozila u saobraćaju, radimo zajedno sa putarima i u dogovoru sa Direkcijom.

Problem sa raskopanim bašticama rešiće kompletna rekonstrukcija, dodaju u GSP. Dobar deo posla već je urađen i veliki deo tramvajske mreže je sređen. Ostalo je da se uradi potez od Slavije do Veterinarskog fakulteta, Ulica 27. marta do Vuka i Cara Dušana. Takođe, u planu je rekonstrukcija Vojvode Stepe, za koju je urađen idejni projekat i Karađorđeve ulice, za koju se prikuplja dokumentacija potrebna za izradu projekta.

Не знам да ли је већ било, али када је проширена Небојшина на углу са Булеваром Ослобођења за још једну траку. Сада су две за право у Тиршову и једна за десно скретање.

@ ЦГмики Прошле године. То су обавили очас посла па се није ни приметило.

@ Нурко7000 ове жардињере са треће слике су тако жалосне.....за плакати.

Доста детаља ту није добро. Приђе ми човек и рече: "Усликај како се поштује уредба о баштама. Јануар месец а они нису подигли столице и столове". Док на првој слици Библиотека града очигледно није у том правцу...

јан11

DSC_5435 by Polexia Nurkin, on Flickr

Nije mi jasno zasto uopste postavise toliko velike zardinjere.Kad se stave baste samo zatvore prolaz,trebali su kao u knezu staviti manje zardinjere i gotovo.A ulaz kolima onemoguciti stubicima i gotovo.

Ako niste primjetili te zelene povrsine nisu uradjene kao i ostale u knezu vec od obicnih granitnih ivicnjaka kao privremeno rijesenje koje ce kao po obicaju postati trajno .Inace sve klupice po knezu su pokradene u sred bjela dana kad su zadnju odnosili sunariodnici romi su uhvaceni .Klupice jos nicu vracene .Inace svi su mislili da su iz zelenila i da poravljaju nesto .STRASNO :rant: :bash:

Расисти не морају да се рађају, Роми их својим понашањем сами стварају.

stf":11fd9ibx je napisao(la):
Ja bih pre rekao da ih stvara neodgovorna drzava, samo sto smo se sada uhvatili Roma.
Ista prica vazi i za politicare, estradne zvede, a to cak ide i do VIP farmera.
Nisu Romi nikakav specijalan slucaj.

stf":1ibpiztl je napisao(la):
Romi kradu klupe, a ovi "cistokrvni" kradu evre. Mada, Srbija je to - svako krade ono sto mu je pri ruci ;)

Sto se Ulice kralja Petra tice, meni se dopada kako je ispala. Cak mi ni te velike zardinjere (meni to vise dodje kao neke baste) nista ne smetaju. Mada, malo su sirotinjske samo sa travicom, valjda ce u njih da sada i neko cvece.

Да. Док не дође пролеће нећемо знати како ће све да изгледа визуелно.

Vidim da samo ćutite, ali ja ću reagovati. Post stf-a je nešto apsolutno užasno.

Siromasi kradu, uvek su krali i uvek će krasti. A sad se vi razmislite zašto baš Romi uvek bivaju i ostaju siromasi (ili, u svetskim razmerama, zašto smo to mi)... pa ako mislite da su oni sami sebi krivi (ili svetski - mi sami sebi)... onda slobodno nemojte da dolazite na forum da se žalite.

Aman, sutra će u kao u Rusiji da ubijaju ljude na ulici jer nemaju tetoviranu krstaču na ruci i slučajno su pocrneli na moru.

jovanovm":19z6h58s je napisao(la):
A sad se vi razmislite zašto baš Romi uvek bivaju i ostaju siromasi (ili, u svetskim razmerama, zašto smo to mi)... pa ako mislite da su oni sami sebi krivi (ili svetski - mi sami sebi)... onda slobodno nemojte da dolazite na forum da se žalite.
Možda nije odgovor koji si želeo da čuješ ali jeste tako — nije ni Romima ni Srbima kriv niko sa strane. Sami su/smo krivi, svidelo se to nekome ili ne. Ja sam srećom ili nesrećom proputovao dosta zemalja trećeg sveta i imao sam prilike da vidim razlike. Imaš siromahe koji ulažu napore da razbiju začarani krug siromaštva i imaš one koji ulažu isto tako velike napore da nastave da žive na taj način.

Potpuno podržavam ovo što je STF rekao, i da, proširio bih to i na Srbe/Srbiju.

Još jednom, sorry ako to nije ono što si hteo da čuješ. Pozz

Па, увек се потрефи ово питање кад дође реч на крадњу сировина, које се могу уновчити.

@ ЈовановМ Знао сам да ћеш ти да реагујеш. :kk:

Као што је Котона написао, постоје чињенице које се теби, или мени можда не свиђају, али које су такве какве јесу.
Није тачно да сиромаси краду, напротив, они и јесу сиромаси зато што НЕ краду.

Постоје сиромаси и постоје лопуже. Погледај барем једном емисију Квадратура круга па ћеш схватити да сиромаси НЕ краду. А део су цивилизације. Колико год то јадно звучало.
Насупрот томе, постоје лопуже, које се крију иза флоскуле "сиромаси", и тиме правдају своја недела. Нити сам ја крив, нити било ко други, што су те лопуже готово увек Роми. Они сами су криви. Нису ни сви сиромаси исти, иако су једнако сиромашни.

Siromaštvo je, jasno, relativno. Kradu oni koji su u položaju da kradu i iskorišćavaju. Oprosti, ali mafija koja se bavi krađom i preprodajom bakra to radi jer joj dozvoljava malo veća mafija koja se bavi krađom i preprodajom nečeg drugog... Reći da su lopuže gotovo uvek Romi u državi u kojoj je samo za jedan satelit potrošeno više novca nego što su ti tvoji "Romi" ikada ukrali u Beogradu je rasno-motivisana izjava, zamišljena da krivicu za naše bedno postojanje u kojem nas muzu i sleva i sdesna prebacimo na nekog drugog, trećeg. To su isto radili Jevrejima u Evropi, pa ih prebroj sad.

Ne branim i ne mislim da ima nekog boljeg i pravednijeg društva ovde preko bare, ovde su desetine miliona miljardi novca ukradene u zadnje tri godine, dok je nezaposlenost bliska srpskoj, dok milioni ljudi žive ispod granice siromaštva, dok ljudi umiru od hladnoće na ulici svaki dan... i onda, naravno, se kuka da su "crnci" lezilebovići i lopuže.

Nema razlike, osim što mi Rome nismo tako direktno i besomučno porobljavali kao neljude... plašim se kad čujem takve izjave da učimo od "razvijenijih".

Više neću pisati o ovome, jer ne želim da ulaim u rasprave. Samo ću ti reći da si me strašno razočarao takvim izjavama - plašim se, jer ih čujem svaki dan, a nisam ih slušao kada sam bio mlađi, mali.

Plašim se jer se sećam kako su jednog našeg drugara iz zgrade, Albanca, pretukli iako on Kosova nije video. Plašim se za mog malog komšiju koji svira violinu u muzičkoj školi, i komšinicu koja nosi knjige u slatkom ružičastom rancu. Plašim se za njihovog oca koji ima kombi kojim radi dostave, popravlja kola i onda ih prodaje. Jer su "garavi", znaš... plašim se jer slušam komšije kako pričaju. Komšije koje su izgubile posao, koje ne mogu da krive onog ko ih je bez tog posla ostavio, nego su se tako okrenuli prema "Cigi"...

Ne plašim se za ljude koji žive u nehigijenskim naseljima, oni će preživeti, njih svet tera i kinji od vajkada (ili bar od 5. veka, kad ih je rat poterao iz Pendžaba na ovamo)... ali mi je žao dece koja umiru svaki dan, dok mi raspravljamo o lepoti fonta na tablicama automobila koji ta deca vide samo u oblaku izduvnoh gasa, na semaforu, uz namrgođeno lice ili psovku.

Ima li ovde neki moderator da malo pocisti temu? Smarate i jedni i drugi!!

Da predjite u odgovarajuci temu mislim da je igor otvorio kad smo ovako jednom skrenuli u nekoj drugoj temi :kafa:

Vrh