Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Upravo to - krpljenje pred zimu kako tramvaji ne bi iskakali iz šina, budući da su one duž Bulevara u katastrofalnom stanju. Tako da nije ni asfaltirano, samo je nasuto to sranje do proleća kada će, nadamo se, konačno početi rekonstrukcija ove ulice.

i deo postojećih šina su zamenili nekim "polovnim", kako su rekli

^^^

Sta fali? To je racionalno ponasanje - zasto bismo kupovali polovne sine, koje cemo ukloniti u narednih godinu dana, a pritom bacali nase stare sine u staro gvozdje?

Не схваташ, Хомере. Треба да пљујеш неселективно и по свему. То је модерно и показује да поседујеш критичку свест. Што би се малтретирао покушавајући да вагаш разлоге "за" и "против"? Овако је лакше - прихватиш као аксиом да је све у Србији и Београду погрешно и ружно и нема шансе да омашиш.

i po meni ima logike da ne stavljaju nove ako će već da rekonstruišu. a da je u srbiji i beogradu većina stvari "pogrešna i ružna", i jeste, jbg

Zaffa, please... Cemu takvi komentari?

U Beogradu je stvarno uradjeno puno, ili se ne secas Beograda 2000.?

Mozda je moj smajli bio pogresan inace to nije pogresno nego je lose sto nikako ne pocinju rekonstrukciju.Inace u pogonu gsp Sava nalaze se sve sine stare i nove bandere itd .

Pa naravno da bi bilo bolje da su sve rekonstrukcije obavili istovremeno, ali to je zbog mnogih faktora nemoguce. Radovi se finansiraju iz kredita, tako da je moguce da sam kredit odredjuje faze itd. Jos malo strpljenja i za godinu dana imamo sasvim drugaciju situaciju i to sa sve novim tramvajima :)

Nisam znao gde da stavim pa hajd' ovde

Градилиште код ВМА – мистерија
Ко је наручио посао и да ли постоје дозволе за градњу новог паркиралишта јуче се није знало. – Извођач радова „Шумадија пут”

Радници и булдожери десетак дана прекопавају плац у Црнотравској улици (Фото Т. Јањић)
Радници и булдожери који десетак дана прекопавају огромно земљиште у Црнотравској улици код Војномедицинске академије непрестано заокупљају пажњу пролазника. Око тракама ограђеног простора није уочљива табла са детаљима о радовима. У необавезном разговору са радницима који су прекопавали терен, новинари „Политике” сазнали су јуче да на овом месту запослени у „Шумадија путу” граде паркиралиште.
Представници општине Савски венац, којој припада разрована пољана, не знају ко је започео радове и упутили су нас да се распитамо код надлежних у граду. У градској Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу навели су да немају никакве везе са радовима поред ВМА. Из извора блиских овој здравственој установи сазнајемо да простор на коме је посао у току не припада ВМА, као и да постојећи паркинг који је годинама поред здања болнице, а који се наслања на ново градилиште, није њихов.
Одговор је, међутим, стигао од Мирослава Миловановића, помоћника градског секретара за имовинско-правне послове. Реч је о, како је објаснио, партерном уређењу и градњи паркиралишта. Остале информације о томе ко је наручио посао и да ли постоје дозволе за градњу, Миловановић ће јавности, како је обећао, предочити данас.
Живорад Анђелковић, помоћник градоначелника, прецизирао је да на тој локацији, у ствари, „војска гради паркинг”. На питање да ли зна да је извођач радова „Шумадија пут”, фирма за коју је градоначелник Драган Ђилас прекјуче изјавио да „граду такви партнери нису потребни”, Анђелковић је рекао да „град нема никакве везе са овим послом и да га не интересује кога је војска ангажовала као извођача”.
Страхиња Секулић, градски јавни правобранилац, поднео је 24. новембра кривичну пријаву против Миодрага Милановића, власника и директора предузећа „Шумадија пута” и бивших руководилаца општине Гроцка, због тога што су, наводно, без тендера склопили уговор о асфалтирању улица у овом делу града и пословали са бланко-меницама, стављајући на списак урађених саобраћајница и оне које нису асфалтиране.
Милановић је на те оптужбе одговорио да је његово предузеће одабрано као најповољнији понуђач на тендеру, да су надзорни органи потврдили да су радови спроведени у складу са законом, као и да није било прибављања имовинске користи јер се износ на меницама поклапа са вредношћу радова.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Gradilishte-kod-VMA-misterija.sr.html

Danas je u emisiji ''Beograde dobar dan'' gostovao neko (ne znam tačno da li iz Direkcije za puteve ili Sekretarijata za saobraćaj) ko je pomenuo da će popločavanje Kralja Petra biti rađeno (iduće godine, kao i ostatak Vuka Karadžića) samo u onom delu ka Kosančićevom vencu. Deo do Uzun Mirkove se neće popločavati.

da li to znači da to parče do saborne postaje pešačko?

Mislim da kralja Petra nece poplocavati jer je tamo kaldrma ,a ima neiki propis da mora ostati kaldrma mada se nažalost nedrže toga. pogledati sliku na gledaoci reporteri www.rts.rs za 7.12.2009. parking

^^
parkiranje.jpg

:blah:

I vidi se zgrada suda u pozadini,dobar pokazatelj trenutne situacije u zemlji.

zhaba":3rgc4a6c je napisao(la):
Ja verujem Goldstein da ce i deo do Uzun Mirkove poplocati kada se zavrsi hotel koji se vecno gradi (i ceo kompleks).
E sad da li cemo tada biti zivi...
Pa šta ga znam, možda će ostaviti taj deo zbog prilaza hotelu... Meni ni kaldrma nije loša za taj potez samo da se zabrani ulazak kolima i parkiranje.

Ovaj plavi citrojen se redovno parkira na tom mjestu cak su i drvo iscupali

Grad je sam sebe ubedio da sve te probleme treba da resi komunalna policija. Ajde da sacekamo jos par meseci pa da vidimo kako ce to da se odrazi na grad i javni red.

koliko bi tih problema sa parkiranjem moglo da se reši prostim postavljanjem stubića. ali ulice koje su popločane ranije (tipa nemanjina i bulevar k.a. do vuka) su potpuno zaboravljene po tom i drugim pitanjima i puštene da propadaju verovatno do novog popločavanja behatonom. jedna ilustracija sa bulevara, kod zgrade tehničkih fakulteta

k9fi1k.jpg

flajka stoji tu najmanje jedno mesec dana. ovi iz čistoće izgleda izbegavaju da čiste to parče, možda se plaše da ne propadnu dole :lol:

Zvali su me iz inspekcije u vezi te moje prijave i rekli su cim vremenski uslovi dozvole da ce biti sanirano strasno su spori :kafa: Misli na sliku iz zaffinog posta

daj bože i da tako odreaguju na sve tvoje prijave :kk:

24/12/2009 23:35
Semafori na raskrsnici Borske i Baštovanske
AUTOR: B. I.
Po nalogu Sekretarijata za saobraćaj, Javno komunalno preduzeće Beograd-put semaforizovalo je raskrsnicu Borske i Baštovanske ulice, koja je bila jedna od najugroženijih u Beogradu.

Oglasite se na www.danas.rs
- U poslednjih mesec dana Sekretarijat za saobraćaj, kao investitor, omogućio je semaforizaciju četiri raskrsnice u Beogradu, a semafori će biti postavljeni na još četiri raskrsnice. Zahvaljujući tome, bitno će se povećati bezbednost učesnika u saobraćaju. Jedna od tih raskrsnica jeste i ova, koja je bila „crna tačka“ kad je reč o bezbednosti u saobraćaju. Iz Baštovanske vozači bezmalo nisu mogli da se uključe u Borsku, sem dovijajući se na razne načine, ali su tako ostale vozače u glavnoj ulici dovodili u incidentnu situaciju zbog čega su saobraćajne nezgode bile česte. Osim što će poboljšati bezbednost, semafori će omogućiti i da se rastereti Crnotravska i pospešiti kretanje vozila ovim pravcem ka Bebelovoj ulici - kazao je Slobodan Ležaić, pomoćnik sekretara za saobraćaj.

Ratko Simić, koordinator u Službi za svetlosnu signalizaciju Beograd-puta, objasnio je da semafori imaju tastere za pešake. Pored toga, iz pravca Baštovanske ulice biće postavljeni detektori koji će najavljivati dolazak vozila, tako da će Borska imati stalno zeleno svetlo dok se ne najavi vozilo iz sporednog pravca ili pešak.
Izvor: Danas
Link: http://www.danas.rs/vesti/srbija/be..._borske_i_bastovanske_.39.html?news_id=180072

Toliko o krpljenju. Danas je opet pukla shina u BKA negde pre Cvetka, naravno stvorila se katastrofalna guzva...jedino sto mogu da pohvalim je to sto je odma uvedena autobuska sestica...mada i ona je bila krcata :laugh:

Vrh