Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Veoma interesantno ali da li je neko primetio da nema levih i desnih skretanja za vozila???

Ja ne znam ni jednu ulicu u BG gde bi mogli da se ukinu sporedni tokovi-leva i desna skretanja???
Verovatno su to rešili na nekoj sledećoj raskrsnici....

^^ Haha... Da.. :D Jel ovo u Torontu? Zapravo, ima jedno levo skretanje na 00:21, iz donjeg levog ugla je kreno i na raskrsnici skrenuo levo.. :) I skroz se slažem, ne znam gde bi moglo da se uradi.. A bez skretanja ima Kneza Miloša-M. TIta, General Ždanova - M. Tita, ali to je toliko uska ulica da mislim da ovo nema poente.. Možda negde na Novom Beogradu?

shmeksi":38z8smy8 je napisao(la):
Ambassador":38z8smy8 je napisao(la):
- izvučeni pešački prelazi - na svim ulicama na Dorćolu gde se uvodi behaton, i to se radi..
mislim da toga kod nas još nema, pogledaj bolje sliku, videćeš da se kod njih trotoar ne širi do linije za parking, već da sužava traku za autobus/automobil, kako bi ovi usporili. Mislim da to kod nas nije nigde primenjeno, možda grešim
Hm, pa meni se čini da je ispred stanica, sveusvemu, i ovde je ranije tu bio parking.. :D A to što su doole izvukli znači neverovatno mnogo, nije više da pešaci konstantno izleću iz kola, već ih vidiš ranije.. Poenta - koncept je isti.

koji seljaci uredjuju ovaj grad. To je nesto nevidjeno: savrsenouklapajucase ograda koju je grad postavio celom duzinom savske:

208y0zp.jpg

1ep3ic.jpg

dokle ce vise kojekakvi salabajzeri iz leskovca dobijati na tenderima poslove obnova fasada, izrade ograda za parkove, ploca...?
u svakom normalnom mestu diglo bi se nesto 3 m visoko netransparentno, zivica pustila da naraste

Mada, ovakve ograde, ako se lepo postave i uklope sa okolnim zgradama, mogu jako lepo da izgledaju...

Ako...ako...Srbija... :|

Jednostavno ne volim ulice sa uskim trotoarima ma koliko god ti trotoari bili neiskorišćeni. Još jedan praktičan aspekat, ukoliko nagib i odvod vode nisu dobro urađeni mogu samo da zamislim radost pešaka kada ih budu isprskala kola, a oni nisu imali gde da se sklone.

I ja mislim da nije problem u ogradi, nego u onome sto se nalazi iza nje.

Ta ograda je naravno privremena i uklonice se kad se bude krenulo sa izgradnjom te strane savske. Ovako ja ne znam ni uopste razlog zasto bi neko pesacio tom stranom?

Tom stranom Savske ulice niko nikada i nije pešačio, pošto sadržaja za nas gradjane sa te strane i nema. Kada se postigne konačan dogovor sa železnicom i sruše te zgrade. "piramide" i barake postojaće mormalan širok trotoar. Inače ograda je sasvim dobra za ono čemu služi, a i biće tu privremeno.

Ograda mi se cak i svidja, ali nije nikako za ovu lokaciju...nadam se da ce nesto da se promeni , ili ograda ili ovo iza nje...

208y0zp.jpg

,,Власник" ове кућице због које се сужавао тротоар је набацио нове олуке...Можда има информацију да неће ускоро доћи до проширења? ;)

Zamenjene su sve polomljene ploče u Kneza Mihaila na potezu od Albanije do Zmaj Jovine.

offtopic, vidi goldi što hoće da se ogrebe za free twister :D

Kamo srece da u rekonstrukciju Bulevara udje i izgradnja okretnice kod Vukovog spomenika.

Homer Jay":3ijjuiib je napisao(la):
Raspisan je tender za izradu projekta rekonstrukcije bulevara kralja Aleksandra od Vuka do Cvetkove pijace - http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1343654

Veliki posao, skoro 3km :)
Ово мора да је већ у ЧПП... каквог ово има смисла АКО озбиљно мисле да граде метро или велики трамвај? Или је одговор у "АКО", или се најстварније разбацују са парама...

Nazalost, metro je nesto o cemu mozemo samo da sanjamo. Rekonstrukcija Bulevara je izvesna i gotovo sigurno pocinje 2010.i deo je programa koji se finansira kreditom EBRD-a (Nemanjina, Autokomanda, Savska, Resavska....)

Siniša":2y5ziev6 je napisao(la):
Kamo srece da u rekonstrukciju Bulevara udje i izgradnja okretnice kod Vukovog spomenika.
Koje okretnice? Gde tu može da stane okretnica? O_o

Vrh