Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Mogla bi za 2 godine sipak!Em ce biti samo do bubanj potoka em ce od dobanovaca do bubanj potoka biti poluprofil :blah:
 
Nema šanse da završe obilaznicu za dve godine, pa za sektor 6 tek menjaju projekat a nemaju ni obezbedjen kredit.
 
Пиглет, хвала за добродошлицу.
Благоје, као што и Пиглет каже, има доста места за још три траке у правцу аутопута БГ-ШИ.
Обилазница око Београда све нас подсећа на изградњу аутопута Београд-Нови Сад, прво полу аутопут, и у задњих пар година градња друге траке, место за други правац наравно мора де се остави.
Додао сам на петљи „Сурчин“ другу траку, а улаз на обилазницу са ове петље ће се морати померити за још неких 50-так метара напред, ради блажег улаза на обилазницу.
Иначе ово је „природно“ место ове петље, јер су ту близу предузећа, Центропроизвод, Пепси Кола, Челик и још нека. Сви они имају потребу за брзом и лаком манипулацијом својих теретних возила за дистрибуцију својих производа.
Била је идеја да ова петља буде на месту где је Картограф означио „није петља“ , али се одустало јер би онда теретни саобраћај буквално ишао кроз сам Сурчин и његов центар, па онда на обилазницу или кроз Добановце на аутопут према граду па на обилазницу и даље према Остружници или граду. Наравно да се ишло у сусрет тим предузећима, што је на неки начин и у реду !


 
Obilaznica oko Beograda gotova za dve godine
Blic | 09. 12. 2010.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/222513/Obilaznica-oko-Beograda-gotova-za-dve-godine

Sav teretni saobraćaj mogao bi da bude izmešten iz Beograda ukoliko se obistini novo obećanje da će dugo očekivana obilaznica biti završena do kraja 2012. godine.

Poslednje obećanje u nizu juče je dao direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak prilikom potpisivanja ugovore sa izvođačima radova za izgradnju obilaznice oko Beograda.

Deo obilaznice oko Beograda od Orlovače do Avalskog puta radiće firma “Primorje” iz Slovenije zajedno sa domaćim preduzećem “Ratko Mitrović-niskogradnja”, a vrednost posla iznosi 1,4 milijarde dinara.

Natavak radova na obilzanici najavljen je za mart sledeće godine, a Drobnjak je rekao da će ukupna dužina mostova koji će na tom delu obilaznice biti izgrađeni iznosi oko 1,5 kilometar i da je rok za završetak radova 540 dana.

Gradski menadžer Aleksandar Bjelić istakao je da gradske vlasti imaju odličnu saradnju sa “Putevima Srbije” i izrazio očekivanje da će kompletna obilaznica oko Beograda biti završena u naredne dve godine.

Novac je obezbeđen iz kredita Evropske investicione banke. :gobb:
 
To je samo novac za nekoliko mostova kao deo sektora V. Ostaje potpuno nepokriven čitav sektor VI sa sve Straževicom, ostatak sektora V, i naravno petlje Bubanj potok i Orlovača, koje niko i pominje da li su delovi sektora V i VI ili ne.

I to je naravno samo poluprofil.
 
Pricao je juce Drobnjak da ocekuje da ce ugovori sa izvodjacima za deonicu od Avalskog puta do Bubanj potoka biti potpisani na prolece, te da ce "cela obilaznica" (na srpskom se to kaze - poluprofil od Batajnice do Bubanj potoka, bez pomena nastavka prstena ka Vinci i dalje preko Dunava ka Pancevu) biti zavrsena do kraja 2012.
 
@Njile,

Svakako - pardoniram!

@homer jay,

Poenta je u tome da nema gotovog projekta, nema finansiranja a o petljama čak ni govora, tako da: 2012 će doći i proći, a mi poluprofil Dobanovci-Bubanj potok nećemo imati. Možda će neki segmenti biti poluprofilisani, ali ceo pravac nikako. Komplente petlje ne očekujem čak ni 2013.
 
:)

orlovaca-bubanj-potok-full.jpg
 
Da li i zvanicno od rampe na ukrstanju sa Avalskim putem nema nista?
 
Arnorian":g07j4jh1 je napisao(la):
Da li i zvanicno od rampe na ukrstanju sa Avalskim putem nema nista?
Molim Boga da naprave barem plan i projekat toga, makar njenu gradnju ostavili za neka druga vremena.
 
Вероватно ће ипак бити, ако полуобилазницу направе до Авалског пута, морају негде да је и споје.
 
Avalski put je obeležen žuto. Predlog nove ulice koja se nastavlja na Kumodrašku je obeležen crveno (izmene GUP-a), a napušteni predlog nove ulice u nastavku Bul. Oslobođenja plavo (stara verzija GUP-a).
avalskiput.jpg
 
hehe skoro u isto vreme

dobro, ne skodi

obrisite jedan post :)
 
Hvala drugari.

Obilaznicu ce do kraja 2012te u fazonu ako ne dobiju stace izgradnja punom parom tog projekta od tercijalnog znacaja za Beograd i Srbiju :rolleyes:
 
Zna li neko da li planirani budući tunel Beli potok ostaje na istom mestu po starom planu ili se pomera prema postojećem železničkom tunelu?
 
Drobnjak: Na obilaznici pun profil autoputa do 2013.

Izgradnja punog profila autoputa na obilaznici oko Beograda biće završena do 2013. godine, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Obilaznica oko prestonice, koja je deo putnog Koridora 10, mora da se završi kako bi se rasteretio saobraćaj u Beogradu, jer preko mosta "Gazela" dnevno prelazi i do 180.000 putničkih i teretnih vozila, istakao je Drobnjak.
On je rekao da je obilaznica infrastrukturni projekat broj jedan po važnosti za Beograd i predstavlja najvažniji deo Koridora 10.
"To može da se završi za dve godine i da imamo pun profil do 2013. godine. Reč je o nekih 67 kilometara", rekao je Drobnjak i dodao da je ostalo još najviše 35 odsto posla da se završi. BLA,BLA,BLA...

a delimično je završen deo od Orlovače do Avalskog puta.

????????????????????????????????????????????

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/223062/Drobnjak-Na-obilaznici-pun-profil-autoputa-do-2013
 
Neverovatno kad ovako obećanje lupi prvi čovek Puteva Srbije a pri tom i on zna da to nema šanse završiti do 2013. godine. Dok naši političari i funkcioneri ne počnu odgovarati za lažna obećanja biće ovako, mogu samo da zamislim kako će tek biti pred izbore.
 
67 km je puna trasa obilaznice od Batajnice do Pančeva
 
Vrh