Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

Ali šta je tu "Fenomenalno odrađeno"? Čemu to ushićenje niskom pocinkovanom ogradom u 21. veku?
Celom trasom će biti tek 100-nak metara zvučne barijere i to samo na strani ka Jajincima (selu Rakovica), nama resnikancima pored tužnog toka hor(or) guma...
Fenomenalno...
 
Legalno je, ali nije uvek bezbedno :)
Licima koja nisu uključena u izvođenje radova zabranjen je pristup na gradilište. O tome na svakom gradilištu postoje propisne table i pravila ponašanja koje donosi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu. Ovakve linijske objekte je teže kontrolisati nego npr. zgrade gde se gradilište odmah ogradi. Izvođač ima čuvarsku službu ali to nije policija koja će da juri i legitimiše po gradilištu. Na gradilištu su svi zaposleni uredno prijavljeni inače su ozbiljne kazne za Izvođača ukoliko dođe inspekcija. U slučaju da dođe do povređivanja na gradilištu, naravno da se prvo razmatra odgovornost Izvođača i kako se to lice zateklo na gradilištu. Samo što nas iskustvo uči, da uvek najdeblji kraj izvuče onaj povređeni, pa kome nije mesto na gradilištu, neka se dobro zamisli.
 
Kao sto sam i rekao, nije bezbedno ali je legalno - u smislu da nije kaznjivo za Vlogzilu i nece pretrpeti neke sankcije. Mogu ga jedino "izbaciti" cuvari gradilista. Za izvodjaca si apsolutno u pravu.
 
Taj Vlogzila uvek ide i hvali sve projekte naseg Vodje - tako da mu i ne otvaram videe.
Ni ja mu ne otvaram i ne gledam videe, jer ranije na nekim snimcima koje sam odgledao pričao je neke nebuloze i dezinformacije i skontao sam koliko ne zna o građevini. Poštujem trud, zalaganje i vreme koje ulaže, ali moj izbor je da ne gledam njegove snimke.
 
Lik blage nema. A od njegovih snimaka dronom mi obavezno bude muka i samo se iznerviram. Gledam snimke često ali sam ga otpratio na svim kanalima
 
Gde cemo se mi iz pravca Rakovice ukljucivati i iskljucivati na/sa obilaznicu(e)?
 
 
Vrh