Šta je novo?

Obilaznica oko Beograda - [ Autoput ]

1 traka ka BG iz Niša. Ako ovako bude onda su stvarno diletanti pored onolikog prostora. Cilj 2+2 je da se na vreme saobraćaj razdvoji valjda da ne bi došlo do preticanja u poslednjem trenutku. Ovako će se nasađivati na šiljak, što se itekako dešava svuda gde je račvanje pogotovo na ramapa, Na batajničkoj petlji su se već razbijali na šiljak jer pretiču na 200m i onda shvate da se trake cepaju. E baš tih 200m još nedostaje traci ka BG. Širenje traka treba da je oko ~200m dalje ka Tranšpedu i onda imaš ~650m odmah širenje u 4 trake. Moglo je da se uklopi skroz uz malu korekciju onog desno zelenog prostora i eventualno produženje proširenja ka BG-u. Ima vremena da ovo isprave ali videćemo. Samo se bojim da prostor desno nisu prodali za elektro punjače ili im je neko debelo platio za to pa sad ne smeju da ga koriste.
 
Po CIP-u vise traka treba za Pancevo sa autoputa nego za Beograd. Za Pancevo dve trake iz pravca Ostruznice (slika), plus jedna iz pravca Nisa. A za Beograd, jedna traka iz pravca Nisa i jedna sa dva kruzna toka u nizu iz pravca Ostruznice :) Zasluzili su 🏆🥇 za glupost.

dve-trake.jpg
 
Deluje mi da se vrsi neko prosirivanje da budu ipak dve trake ka Beogradu. ili se varam
 
Мислим да је то "проширење" остатак старе наплатне рампе, а не неки нови радови. Може се искористити као сервисно искључење, полиција, радници путева итд.
 
Šta god da piše u projektu i koji kod da je bio projektni zadatak, odnos prema poslu po principu "veži konja gde ti gazda kaže" generalano je nešto što zaista ne razumem.

Jer, npr. pogledajte samo fotografiju gore - SVAKOME je jasno, iz ptičje perspektive :), da deluje prosto glupo. Toliko prostora, toliki milioni, toliko vremena i onda dobiješ usku cevku kroz koju ne može stvarnost da diše.

Ne ide.
 
Ne gledaš u pravu sliku.
Pre neki dan ili pre neku stranu je Sander postavio sliku/e projekta obilaznice po kojima se radi i u tim projektima je planirana jedna traka na odvajanju za BG.
Vrati se koju stranu unazad pa ćeš videti.
 
Može li neko da objasni gde ovde vidite jednu traku za BG kad je sirina iskljucenja 2 trake? Ako mislite da ce jedna biti zakrcena vozilima za PA, ne znam zasto bi se to dogodilo kad za iskljucenje ka PA gotovo da ne treba usporiti do krivine
Ovde nije problem samo skretanje ka Pančevu, gde će realno biti vrlo malo saobraćaja, jer sa juga već svi ka Pančevu idu preko Kovina. Problem je što se celokupan sadašnji saobraćaj od BP ka gradu gura na jednu traku, a odmah nakon toga širi na dve + jedna za Pančevo, a malo nakon toga širi na 3+0, koje već sada prilično pune.
Hajde da izbegnemo velike reči tipa da Beograd zaslužuje bolje isključenje, nego da gledamo činjenice. Ovde pričamo o najopterećenijem putu u državi Srbiji, o deonici koja je danas vrlo opasna i na kojoj se stalno dešavaju nezgode. Sigurno će otvaranje Obilaznice u punom profilu doneti rasterećenje, ali svejedno ostaće najopterećeniji put u Srbiji.

Ova država ulaže milijarde u infrastrukturu, a dozvoljava sebi ovakav debakll.

Apsolutno nema razgovora da li danas, 2023. treba isključenje sa dve trake od Niša ka gradu, kao i da li su neophodne tri trake do Malog Požarevca. Činjenice su neumoljive.

Ipak, možda trenutno nije prioritet širenje do Malog Požarevca, ali ovo parčence od BP do Trasšpeda se sada radi i nema razloga zašto nije 3+1 ili bar 3+0.

A što se tiče odvajanja, ja sam malo crtao, neku moju ideju kako bi moglo da se izvede u okviru sadašnjih građevinskih radova, samo promenom signalizacije, jer će građevinski će i biti širine za 2, ali je horizontalna signalizacija projektovana za 1.

Sigurno naši projektanti umeju bolje od mene amatera. Mada oni sve ovo sigurno i sami znaju. Izgleda da mora da se digne buka kako bi i političari shvatili

bp-gif.158660
 
Hahahahahahahha, pa koliko moraš retardiran da budeš da uradiš ovo?!!?!?? Jel iko svestan koliki saobraćaj tu ide, i da verovatno 70-80% tog saobraćaja zapravo neće da ide na obilaznicu! Još kad se zaređaju kamioni koji idu obilaznicom da od njih ne može da se prestroji. Kliker bi pokvarili, bukvalno ne znam jel da se smejem ili da plačem :mad:
 
За 13 година на ББ-у и 20 година праћења "развоја" инфраструктуре у Србији ово је нешто најретардираније што сам видео.
 
Hahahahahahahha, pa koliko moraš retardiran da budeš da uradiš ovo?!!?!?? Jel iko svestan koliki saobraćaj tu ide, i da verovatno 70-80% tog saobraćaja zapravo neće da ide na obilaznicu! Još kad se zaređaju kamioni koji idu obilaznicom da od njih ne može da se prestroji. Kliker bi pokvarili, bukvalno ne znam jel da se smejem ili da plačem :mad:
Dve trake ima na izlazu iz Bg-a, a oni resili da prave jednu na ulazu. Da su normalni, razmisljali bi da li da prave 3
 
Vrh