Vračar
Intermediate
1. Nije fer porediti Slavoniju i jug Srbije, Vranje možeš porediti sa Kumanovom ili Ćustendilom (Bugarska) ali sa Osijekom teško. Zato uporedi Slavoniju sa Vojvodinom i videćeš da nema velike razlike. Novi Sad je za Osijek Amerika (imam rođake u oba grada, bio nekoliko puta u OS u poslednje vreme). Lepota tramvaja je najmanje bitna, doboljno je da oni redovno saobraćaju. U Beogradu je tramvajski saobraćaj bio stavljen po strani na račun autobuskog i 15 godina nije ništa ulagano u njih. Sada kada se obimno rekonstruišu trase stvoriće se prilika i za nove, niskopodne tramvaje u Beogradu.P.a.u.L.i.":26pn0fn9 je napisao(la):1. Ja jesam bio po Cro, i to u Slavoniji koja iako pogodjena ratom je daleki zapad u odnosu na jug srbije recimo. Isto vazi za odnos Beograd-Zagreb...ali ako si primetio, ovde je rec bila prvenstveno o autoputevima, pa sam zato o tome i pisao. Jedan Osijek, provincijski grad Cro ima lepse tramvaje nego nasa prestonica, toliko o tome kad vec pominjes da nisam video.
2. Koliko placas autoput u Srbiji? Samo to sracunaj pa onda reci sta placas...to sto platis u cro bar znas za sta si platio. A i to oko plata je heh komisch...i sa tim odbijanjem, znas li kolika je plata u Zagrebu i generalno u cro? Licno sam upoznao curu koja je iz Sapca otisla u Zg da radi jer joj je 3 puta veca plata. To sve govori.
3. Proizvodili se novi tramaji u Zagrebu ili ne, Zagreb ih ima...A u Bgu kakvi su novi autobusi, vidim po komentarima ljudi koji su ocajni...ne znam koliko ih ima, verovatno minimalno.....hladno, bez grejanja, prljavo, a jos hoce da podignu cene....dacu ti link ka forumu krstarice, i ja sam tamo pisao kao ti o novim busevima, da je bolje i ljudi umalo sto me nisu nacrnili jer su ocajni zbog poskupljenja kada se uzmu u obzir kvalitet. Da ni ne govorim o ozvucenju, mapama linija i sl. ... hoces reci i da je to hrvatsko domace? Uzgred, mogu samo preporuciti da pogledas zagrebacke autobuse i koje finese imaju, iste ovde kao u Becu...u Beogradu to nemaju ni novi, nazalost...ti Ikrabusovi koje pominjes.
4. A sto se tice dijaspore, zaboravio si samo da ni ta dijaspora nije odvajkada tu gde sada jeste...vec sa razlogom, i to debelim o cemu sada i pisemo. Da se samo ja smejem bilo bi lako, no naprotiv, meni se place i jako bih voleo da se nesto dole promeni i pomeri iz minusa makar na 'pozitivnu nulu'. Dakle, sve sto pisem je dobronamerna kritika, a kad bi ih bilo malo vise, pre svega dole u vlasti, gde bi nam kraj bio...i ta sama dijaspora moze da pomogne vise no bilo ko drugi, novcano ali pre svega u smislu ideja i iskustva, ali kad se dole radi kako se radi, onda i pametnom dosta.
Uostalom, znas kako se kaze...:samo ce ti pravi prijatelj ukazati na gresku, dok ce se ostali skloniti i u sebi smejati.' E tako to biva.
2. Kolika je plata u Zg i uopšte HR ja vrlo dobro znam, imam tamo prijatelje i bio sam u ZG u maju poslednji put. Moja plata u Beogradu je veća od plata svih njih u ZG. Eto ja ne moram da idem u HR da bih zaradio 3 puta veću platu. To mogu i u svojoj zemlji. Ali ne bih voleo da mi sutra odbijaju 50% od plate (umesto 30% sada) na ime bilokakvih kredita koje država treba da vraća.
3. Znači nisi se nikad vozio autobusima u BG, ali znaš da su prljavi, hladni, ... WOW, za tu pojavu postoji odlična definicija - "predrasude". Finese koje pominješ su dobrodošle ali ne i neophodne. Doći će i one ovamo, samo polako, i po redosledu prioriteta.
4. Za dijasporu ti je najbolje odgovorio Lisiere, koga ovom prilikom pozdravljam. :kk: Nije strašno otići u bolje i biti zadovoljan boljitkom, strašno je posle pljuvati tamo odakle si otišao. To je tipična odlika skorojevića, koji iz Stojadina sednu u Mercedesa pa posle pljuju sve koji nemaju za više od Stojadina. A ja želim da verujem da ti nisi takav.