Uzdrzavao sam se da dajem komentare dok ne zavrse ovaj deo, ipak moram da Vam svima saopstim svoj skromni utisak a na osnovu foto-reportaza iz poslednjih mesec, dva( ponajvise zahvaljujuci nasem clanu-Jankauskas-u kao i ostalima)...
Prvi utisak - Ovo se zadnjih dana sve strasno zbrzava, na zalost, na ustrb kvaliteta. Iako bih zeleo kao i svi da se obilaznica sto pre zavrsi, ne mogu da se otmem tom utisku, a gledajuci posebno neke detalje, da izvodjac zeli posto-poto da asfaltira i spoji Bataju i Dobanovce.
Pogledajte samo koliko nedelja gradjevinci spajaju onaj nasip sa pocetkom vijadukta kada se gleda od NS ka Beogradu. Na tom mestu nasipala se zemlja, pa se onda lepila betonskom masom, imam utisak ko da se plase da ne sklizne sve. Iako ovde imamo i ljudi koji su jako strucni u ovoj oblasti, ipak, ovako predugo spajanje nekih delova, izaziva u meni sumnju.
Drugi utisak - Gledajuci priloge sa raznih televizija, Beobuilda i reportaza clanova, sticem neodoljiv utisak, a opet, zbog intenziteta radova u zadnjim nedeljama, da je sve ovo moglo i da moze u buducnosti da se uradi neuporedivo brze, kad bi se to zelelo(ili moralo).
Ono sto su nasi neimari "spakovali i odradili u zadnjih 15 dana", a pratim ovaj forum vise godina, izgleda mi gotovo nestvarno, ili da se tacnije izrazim kao za 6 meseci rada na koji smo navikli da ih gledamo.
Cak iako se uzmu u obzir vremenske prilike, mozda redovnije plate radnicima kao i blizina izbora u Srbiji, ipak ne mogu da se otmem utisku da ovde nekome nije u interesu da se sve ovo tako brzo zavrsava, da li to putari sami sebi prave "dovoljan luft" ili su pojedini politicari tu nasli svoju racunicu, pa se ugradjuju i kraduckaju, nesto sigurno jeste.