:blah: :blah: :blah: :blah:
Kada bih ja bio tolerantan kao ti, sad bih ti rekao da je bolje da ne dolaziš na forum jer iz svakog tvog komentara izbija mržnja i da je bolje da sediš kući i mrziš samog sebe!...
...ali neću
Ne bih da komentarišem ni tvoju kulturu, znanje, stavove, jer su očigledno nebitni.
Ja sam dao moj doprinos temi - smatram da je insistiranje na krunama i orlovima (koji po novom liče na papagaje) suvišno u svetovnoj državi i da bi grb bez njih bio puno bolji.
Slepo insistiranje na tradiciji je život u prošlosti... i koliko treba da se vraćamo u nazad da bismo bili "ispravni"? I pre nemanjićkog je verovatno postojao neki drugi grb ili simbol - hajde da se vratimo u kameno doba!
U vezi teme, jedino lošije od tako bukvalnog tradicionalizma je ovo šta je urađeno sa promenom grba.
Da neko bude toliko samouveren u svoje znanje o heraldici, da mimo svakog konkursa, rasprave, menja postojeći grb, jer eto nije "u duhu srpske heraldike" - i tako dobijemo papagaje!
Mi nismo monarhija, niti postoji naš "vlasnik" koji treba da nam određuje kako da izgleda naš grb.. on predstavlja sve nas i treba da bude što manje "konfliktan", a pošto grb ne izgleda isto kao pre 800 godina, očigledno je podložan menjanju!
Ako treba da se menja grb bilo bi ispravno da se za novi grb glasa - siguran sam da "papagaji" ne bi dobili ni 10%.
Grb bez kruna i orlova je moj PREDLOG.