Ukoliko se ljudi useljavaju , pa vrše montažu kuhinjskih elemenata i razna druga bušenja, nema te izolacije na ovom svetu koja može da te zaštiti od toga. Kada se buši u beton, jedino što preostaje i što pomaže je strpljenje.
U zgradi gde živim , useljenje stanova je trajalo i do dve godine , jednostavno ljudima se nije žurilo...tako da tek sada, nakon više od 2 godine možemo da kažemo da je situacija normalizovana.
Na New Minel-u , koliko znam , zidani su pregradni zidovi između stanova sa Ytong-ovim Fono blokovima a zidovi prema hodnicima su kombinacija termo bloka i gispanih zidova , sa dodatkom vune .
To je sasvim korektno rešenje , u smislu zvučne izolacije (vazdušne buke) . Pregradni zidovi u okviru stana su zidani takođe, mislim da je u pitanju pregradni blok.
Ispod košuljice mislim da su radili kombinaciju više materijala , tako da i to treba da je OK.
Naravno, buka je vrlo subjektivna i osetljiva kategorija , ali je i kolektivno stanovanje nešto što zahteva malo više tolerancije.
Zvučna izolacija je svakako segment gde investitori treba da ulože dodatna sredstva i napore kako bi ga poboljšali , jer on predstavlja ozbiljan dodatni kvalitet stanovanja.