Šta je novo?

Novi Minel - New Minel [ Stambeno poslovni kompleks ]

Ada":27s5f6bw je napisao(la):
Nije voda problem samo zbog parking mesta. Problem je za kompletnu zgradu. U zgradi u kojoj sad zivimo, cesto su poplavljeni podrumi bili. Konacno smo resili problem. Tolika kolicina vode je dovela do toga da je zgrada tj zidovi na svim spratovima popucali. Toliko da su na nekim mestima po 1cm sirine pukotine. Nadam se da necemo proci tako sto cemo imati pumpe 24/7 kao na drugim mestima. E to bi bio bas problem za sve. A te pumpe bi resavale posledicu ne uzrok. Temelji ne smu biti u vodi.
@vladimirNS nadam se da mozete da nam svima odgovorite da razumemo jer ovo je jako vazna primedba


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Evo taj samo sto se nije oglasio.

Voda u zgradi nije sprdnja, ali to je mentalitet naseg naroda. Misli da je voda problem samo ako je kod njega.

Ima li ikakvih informacija vezano za prikljucenje struje i na toplanu?

Ovi se standardno prave mrtvi. Dok ih ne prodrma jednom.
 
To je najveći problem našeg naroda,dok ne zaigra mečka ispred njegovih vrata ne zanima ga ništa.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=914360#p914360:3gr4uxp4 je napisao(la):
Pertla » Uto Jan 04, 2022 8:20 pm[/url]":3gr4uxp4]To je najveći problem našeg naroda,dok ne zaigra mečka ispred njegovih vrata ne zanima ga ništa.
Kako bese ono, idu nemci i resetaju sve u neparnim brojevima. A ovaj odgovara, uh dobro je! Mi smo parni. :kafa:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=914357#p914357:sjwk59gq je napisao(la):
buttercup » Uto Jan 04, 2022 8:10 pm[/url]":sjwk59gq]Evo taj samo sto se nije oglasio.

Voda u zgradi nije sprdnja, ali to je mentalitet naseg naroda. Misli da je voda problem samo ako je kod njega.

Ima li ikakvih informacija vezano za prikljucenje struje i na toplanu?

Ovi se standardno prave mrtvi. Dok ih ne prodrma jednom.

VladimirNS prati temu, vidi se iz njegovog profila samo se ne oglasava :D Ali ce se valjda javiti na telefon, pa ga lepo pozovite i pitajte sve sto vas zanima jer ovde odgovore ocigledno necete dobiti.
 
Što se tiče struje, situacija je malo kompleksnija nego što se budućim stanarima predstavlja.

08.12.2021. je podnet zahtev za izmenu građevinske dozvole o čemu podatke možete naći na CEOP-u pretragom broja građevinske dozvole za Lamelu A i garažu (nalaze se na jedinstvenom broju). ROP-BGDU-12614-CPI-3/2019

Zahtev za priključenje na elektromrežu koji je Galens podneo jeste dobio takozvani "E broj" u Elektrodistribuciji (predmet je primljen i u fazi rešavanja), ali je predmet pauziran i u spisima stoji da se čeka odgovor na zahtev za dopunu građevinske dozvole koji sam gore spomenuo. Ovo je stanje od juče, ne znam da li se nešto promenilo od juče do danas.

Moja pretpostavka (nemam uvid u tačne informacije) je da su zahtev morali da podnesu zbog izmeštanja trafo stanice, pošto su prvu maestralno posadili na požarni prolaz.

Tako da do priključenja na elektromrežu ima još najmanje 3 koraka:

- Prihvatanje zahteva za izmenu građevinske dozvole
- Dostavljanje podataka o izmeni od strane Sekretarijata za urbanizam do Elektrodistribucije
- Postupanje Elektrodistribucije po zahtevu i priključenje na mrežu

Koliko sve ovo može da traje najviše zavisi od toga da li će zahtev za izmenene biti prihvaćen i u kom će roku Sekretarijat za urbanizam uopšte odgovoriti na zahtev i postupiti po predmetu.

Ako je pravnosnažna građevinska dozvola za lamelu A i garažu odobrena 15.09.2019. i ako je moja matematika okej, juče 04.01.2022. je zvanično istekao poslednji ugovorom propisan dan za useljenje lamele a koji iznosi 26 meseci + 60 dana zbog objektivnih okolnosti + 52 dana zbog vanrednog stanja.

Opet ponavljam šta sam rekao i pre - problemi postoje na gotovo svim gradilištima i iako smo svi frustrirani zbog situacije, to je nažalost trenutno realnost.

Ali - činjenica je da je komunikacija postala toliko loša, štura i neiskrena da je ljudima postalo neprijatno da pitaju za stanove koje su platili i to je najveći problem koji većina ljudi, uključujući i mene, sada ima.
 
Da dodamo na to da ako Galens ceka bilo sta u administraciji ove otete drzave onda to bas jeste neki problem.

Rok za lamelu A ne moze tako da se racuna, pogresno je i na to pristati tek tako, ali ajde. Za lamelu A je rok i sa koronom jednostavno istekao ranije.

Neprijatno, razumem, ali niko ne bi trebalo da dozvoli da ga tako nesto sputava, jer niko nama tu nista nije poklonio, vec naprotiv visetruko na nama zaradio. Meni pare barem ne padaju sa neba i hocu stan da u njemu zivim sa svojom porodicom a ne da me neko od leta drzi u niskom startu kao budalu.

Uostalom, zato postoje advokati. Niko sam ne moze da stiti svoje interese, ne zbog neznanja uvek, vec i ako je pravnik ili slicno, bas zbog tog snebivanja.
 
Vec ne ide lagano, lamela A je "useljiva" po stepenu zavrsenosti radova vec duze vreme. Prikljucenje na grejanje i struju je ocigledno veliki problem.
 
Za lamelu E od Galensa je stiglo obaveštenje od produžetku roka od 60 dana, da li to znači da možemo očekivati još jedan email sa produžetkom za jos 52 dana?
Da li je tako bilo sa lamelom A?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=914504#p914504:13v6lo0e je napisao(la):
Scouser » Sre Jan 05, 2022 1:20 pm[/url]":13v6lo0e]Za lamelu E od Galensa je stiglo obaveštenje od produžetku roka od 60 dana, da li to znači da možemo očekivati još jedan email sa produžetkom za jos 52 dana?
Da li je tako bilo sa lamelom A?

Moja teorija je da mogu, ovde sam video da su se pojedinci javili i rekli da mogu da odlože samo onima koji su ugovore potpisali pre vanrednog stanja.

Ja sam i dalje prilično siguran da se izgradnja celokupnog objekta stavlja pre izgradnje pojedinačnih stambenih jedinica i da se to odlaganje zbog vanrednog stanja može primeniti na sve stambene jedinice - ne zato što je stvarno uticalo, nego prosto jer im ugovor i zakon daju tu mogućnost.

Da skratim - moje mišljenje je da se to može desiti, ali proveri sa advokatom za svaki slučaj.
 
Da li je nekom stiglo pisano obaveštenje za lamelu A pošto je prošlo 52 dana?
 
Nista nama. Mada mi nista i ne znaci osim obavestenja da su dobili tehnicki. Sve ostalo mi je mlacenje slame.
Po mojoj racunici nema useljenja pre marta jer im nije jos odobrena gradjevinska dozvola podneta 8.12. To moze da potraje posebno ako je razlog izmestanje trafo-stanice. Posle toga prikljucenje na toplanu, prilaz objektu i zvanicni tehnicki. Ocekujem od njih redovno obavestavanje o svemu jer je sad i rok od 52+ dana probijen. Takodje sam cula da su se u par stanova ljudi vec uselili jer verovatno nemaju kud…
 
Njih treba tuziti. Ne samo njih, svakog za ovakve stvari. Da, neki su se uselili, ali bez tehnickog prijema mislim sta to znaci.. Bas sam ljuta. Bas bas.
 
Zna li neko kakva je sudbina onih tunela ispod brda, mislim ds su ulazi bili na minelom placu?
 
Prvi put cujem za to.
Bila sam do gradilista, imam utisak da je sve isto kao pre mesec dana, osim ulice koja je prosirena.
Inace, meni se zgrada jako svidja, ok imam zamerke na uske hodnike i stepenice, ali inace mi ovako prija u estetskom smislu.
Da, u hodniku lamele A je na 2. ili 3. spratu, nisam sad sigurna, skroz probila voda u delu kod prozora gde skrecu stepenice, verovatno ima neke veze sa klimom koja tu visi.
Vesti nema nikakvih, ne znam da li je sad sve svakako stopirano dok se ne resi ta gradjevinska. Lud zbunjenog
 
220118-new-minel-01.jpg

220118-new-minel-02.jpg

220118-new-minel-03.jpg

220118-new-minel-04.jpg

220118-new-minel-05.jpg

220118-new-minel-06.jpg

220118-new-minel-07.jpg

220118-new-minel-08.jpg

220118-new-minel-09.jpg


Lamela A
220118-new-minel-10.jpg

220118-new-minel-11.jpg

220118-new-minel-12.jpg

220118-new-minel-13.jpg

220118-new-minel-14.jpg

220118-new-minel-15.jpg


Lamela B
220118-new-minel-16.jpg

220118-new-minel-17.jpg

220118-new-minel-18.jpg

220118-new-minel-19.jpg


Lamela C
220118-new-minel-20.jpg

220118-new-minel-21.jpg

220118-new-minel-22.jpg

220118-new-minel-23.jpg

220118-new-minel-24.jpg

220118-new-minel-25.jpg

220118-new-minel-26.jpg

220118-new-minel-27.jpg
 
Делује лепо и квалитетно. Ходници су можда бити могли мало шири.
 
Da li neko zna kako ovaj sistem interfona radi? Estetski i sa strane privatnosti je fino sto nema imena na interfonu, plus teze je deci da se zezaju tako sto svima zvone :)
Ali me zanima kako radi, da li neko ko dodje mora da zna broj stana i onda ukuca npr 16# i onda tako zvoni?
 
Ovde u FR interfoni imaju displej i strelice gore dole da šaltaš kroz rezidente zgrade ili ukucaš direktno njihov broj stana da ne bi vrteo listu. Za Minel koliko vidim samo brojevi imaju da se ukucaju, tako da valjda moraš unapred da znaš.
 
Da li neko zna kako ovaj sistem interfona radi? Estetski i sa strane privatnosti je fino sto nema imena na interfonu, plus teze je deci da se zezaju tako sto svima zvone :)
Ali me zanima kako radi, da li neko ko dodje mora da zna broj stana i onda ukuca npr 16# i onda tako zvoni?
Ukuca se broj stana pa #
 
Nažalost, izmene građevinske dozvole od čijeg prihvatanja zavisi dalji postupak priključenja na elektromrežu i dalje nisu odobrene.
Pojavljuje se i pitanje da li je i kako moguće priključenje novog objekta na toplovodnu infrastrukturu u sred grejne sezone - voleo bih da neko ko se bolje razume ovo objasni ili rastumači.
Bojim se da ovom dinamikom radova, a naročito lošom dinamikom otklanjanja prigovora koje su dale komšije koje su dobile tehničke ključeve, pre prvog toplijeg prolećnog meseca (znači realno kraj aprila početka maja) nema ništa od useljenja. Postoje komšije i stanovi koji imaju prigovore nakon tehničkog useljenja po kojima ništa nije urađeno od septembra/oktobra, što je dosta poražavajuća informacija.
 
Gledam slike od ranije i vidim da su negde razvlacili kablove po plafonu, pa ce onda verovatno spusteni plafon. Jel tako u svim stanovima ili samo izuzetno?
Obicno su buziri u ploci, pa se kablovi provuku kroz njih, i nema spustenih plafona. Ali mislim da sam jos na nekim novogradnjama video isto, pa se pitam, jel to sad standard?
Vecina kupaca ili ne zna ili ih ovakvi detalji ne zanimaju, ali ovo nije beznacajno...
 
Vrh