Za dzabe jel da ? Šta sve spada pod održavanje u novom doroclu ako nemaš bazen na koriscenje ?Postovane i drage komsije, izvinjavam se u napred na poruci posto se ne tice tema iz posta ali kao veliki ljubitelj i neposredni komsija sam htela da ponudim ako ima zainteresovanih za kucne ljubimce. Stenci Tulearskog psa, imaju pedigre, vakcinisani, ocisceni od parazitlla.Bice spremni za novi dom sredinom Aprila, (sada su jos uvek poprilicno vezani za mamu.) Posto sam veliki ljubitelj zivotinja i svakodnevno setam ljubimca Novim Dorcolom, bilo bi mi drago da stenci rastu u blizini- pruzila bih svu potrebnu podrsku u odgoju i cuvanju. Ako znate nekoga ko je zainteresovan mozete slobodno da me kontaktirate.Veliki pozdrav, nadam se da uzivate u Novom i nasem Dorcolu.
haahahahah sine vise puta si ostavio komentar ovakvog tipa, mene sa 100 kila misica hahahahah i da si fakultetski obrazovan, nemoj mnogo da se lozis, ako si tako emancipovan i fakultetski obrazovan, jasno ti je gde silu ne smes da primenjujes i kako mozes zakonski da prodjes posle, smiri zivce i nemoj mnogo da se proseravas, ja sam takodje covek od skoro 2 metra i 100 kila sa misicima pa znam gde mogu da koristim to a gde ne mogu, nemoj mnogo da letisMa ja bi rekao da sam izgubio karticu i tražio da mi naprave drugu, po sistemi ko ih ***e, prave od tebe "tošu", pravi i ti od njih. Pa nek oni tako pametni vrše istragu da li si stvarno izgubio karticu i nek pošalju pse tragače da je traže po Dorćolu i okolini.
Čuj molim te, zabranjeno da napraviš rezervnu kopiju kartice za sopstvenu garažu koju si platio kao polovan Audi A6. Baš bih voleo da vidim da li bi se i meni sa 100+ kila mišića neko tako obratio i pravio pametan kada bi mu tražio rezervnu karticu ili bi je napravio kao bela lala u roku od odma'.
Žao mi je što kod nas sve mora "na mišiće", pa iako sam fakultetski obrazovan više volim što ne ostavljam takav utisak i što fizički podsećam na radnika obezbeđenja u noćnom klubu, pa mi se nikad ne dešava da mi se neko pravi pametan, da me nipodaštava i šikanira.
Izvini na dužem odgovoru, ja bi svakako na tvom mestu rekao da sam izgubio karticu i predložio im 2 opcije:
1) da angažuju pse tragače i nađu "izgubljenu" karticu
2) ili da mi naprave novu karticu u roku od 24h
Nema treće opcije. Ili, ili. Vrlo jasno i bez da im ostaviš prostor za improvizaciju.
Ako kreneš fino, izleraće te na keca.
U pravu si, ali "na mišiće" je bila metafora, nigde nisam spomenuo agresiju (tuču) ali iskustvo mi je pokazalo da me u prethodnih par godina od kada izgledam kako izgledam i vozim šta vozim dobijam mnogo više respekta od ljudi koje svakodnevno srećem.haahahahah sine vise puta si ostavio komentar ovakvog tipa, mene sa 100 kila misica hahahahah i da si fakultetski obrazovan, nemoj mnogo da se lozis, ako si tako emancipovan i fakultetski obrazovan, jasno ti je gde silu ne smes da primenjujes i kako mozes zakonski da prodjes posle, smiri zivce i nemoj mnogo da se proseravas, ja sam takodje covek od skoro 2 metra i 100 kila sa misicima pa znam gde mogu da koristim to a gde ne mogu, nemoj mnogo da letis
Голубови или ти летећи пацови воле све врсте тераса, поготово кад у неком од тих станова нико не живи. У згради до моје, на другом и четвртом спрату, нико не станије годинама и летећи пацови су направили сами голубарнике, паре се ненормално и млади пацовчићи се само штанцају!Pogled je vrhuhski. Pošto ima dosta zelenila moje pitanje da li ima problema sa insketima na toj visini Ili možda postoji neko preventivno rešenje za to?
Isto tako da li golubovi "vole" penthouse terase i ima li rešenja u tom slučaju? Verujem da bi bio ogroman problem ukoliko bi se desilo da negde tu ĉesto sleĉu golubovi (izmet po nameštaju, podu i ostalo)
Ja ne volim da imam zelenilo na balkonu pre svega zbog potencijalnog privlačenja insekata (muve, komarci, mravi, smrdibube i ostalo)
Užas, ja ih zovem leteće svinje, ali po veličini su ipak bliži pacovima.Голубови или ти летећи пацови воле све врсте тераса, поготово кад у неком од тих станова нико не живи. У згради до моје, на другом и четвртом спрату, нико не станије годинама и летећи пацови су направили сами голубарнике, паре се ненормално и млади пацовчићи се само штанцају!
Ja imam problem sa nekim muvama na 6. spratu. Nije strašno toliko baš jer navučem komarnik kada otvorim balkonska vrata, ali desi se da nekad u brzini ne navučem pa uđu.Што се инсеката тиче, а које си навео, то су "стандардни" инсекти којима не треба зеленило на терасама, они улећу у станове само тако. Додуше сад их баш и нема нешто, баремо код мене овде на Бежанијској коси где станујем.
Opis novog dorćola!ali jbg …m2Deluje dve klase kvalitetnije odrađeno nego BnV, jedino mi baš smetaju preglomazni objekti iz druge faze.
Isti problem je i u Sakuri od kada je krenula da radi fontana. Nekad pomislim da je bolje da nemam decu, kad vidim sa kakvim roditeljima bi morao da se borim da ne šire takav uticaj na moje dete. Deca ko deca, njima je verovatno zaninljivo da se kupaju u fontani, ali uloga roditelja je da takvo ponašanje spreči i da uzme dete za ruku i odvede na Adu ili bazen, ako već je nestrpljivo za kupanjem.Mala, ambijentalna fontana se leti koristi kao dečiji bazen, tako da imate osećaj kao da ste na Adi. Deca gola naravno. Uveče se skupljaju klinci i ume da bude buka.
Problem ND je njegova otvorenost. Dole se nalazi amfitear i igralište u kome se skupi veliki broj ljudi i dece koji ne živi u kompleksu. Mala, ambijentalna fontana se leti koristi kao dečiji bazen, tako da imate osećaj kao da ste na Adi. Deca gola naravno. Uveče se skupljaju klinci i ume da bude buka. Obezbedjenje naravno, može samo da ih moli da se sklone, ali ih klinci ignorišu. Nisam zagovornik nekog lažnog elitizma, ali drug Tito je umro odavno. Ljudi koji plate 5000 eur /m2 valjda treba da imaju neku privatnost i mir. Jasno da je ovo centar grada, i da je nemoguće očekivati mir kao da ste na Senjaku i Dedinju, ali prosto ume da bude previše od količine ljudi i njihovih malogradjanskih navika. Prosto, ako je reklama za "elitni" stil života, da gledate matorce dok jedu pile na klupi a gola deca se kupaju...ne ide.
Slažem se donekle, i zato je po meni najbitnije kupiti stan koji ne gleda na dečije igralište, međutim korišćenje fontane kao bazena je ponašanje koje nije primereno ni za stanare (njihovu decu) niti za ljude spolja koji bi doveli decu na kupanje.Čak i da su zakatančili ceo kompleks za bilo koga spolja, opet bi ljudi koji žive u samom ND koristili plato i igralište (što im je, jelte, i svrha).
Slazem se donekle, ND jeste u centru grada. Medjutim, toliko ljudi sa strane dolazi kao da se vašar otvorio. Pritom, odrzavanje placaju stanari, a ljudi iz bahatosti namerno bacaju smeće, u stilu neka plaćaju ovi "bogataši" itd. U civilizovanom svetu, ne bi bilo problema, svuda se zna red. Meni sigurno sutra neće pasti na pamet da odem u Marinu Dorćol, sednem na klupu, jedem, bacim odpadke, urlam itd. Ovde se i maksimalno računalo na prihod od lokala - samim tim je, kao i K District, kompleks otvoren. Realno, sve je to na štetu stanara. Medjutim, s obzirom gde živimo, treba gledati i širu sliku. Takodje, deca ulaze u garaže, slikaju automobile (sve je ovo bezazleno), ali i nedopustivo da u kompleks gde kvadrat košta 5k eur, svako sa ulice može da udje u garažu (postoji samo rampa).Privatnost i mir su privilegija života u ograđenoj privatnoj kući sa dvorištem, a ne u stambenim kompleksima u sred centra grada. Iskreno mi zvuči malo naivno ovo što si napisao. Čak i da su zakatančili ceo kompleks za bilo koga spolja, opet bi ljudi koji žive u samom ND koristili plato i igralište (što im je, jelte, i svrha).
Dobro, meni ti klinci car spoteri ne smetaju. I ja sam se kao klinac lozio na kola i to nije prestalo ni sada kada imam 36 godina samo sto su sada moja za razliku od tada kada smo balavili na sajmovima i ispred luksuznih restorana tog vremenaTakodje, deca ulaze u garaže, slikaju automobile (sve je ovo bezazleno), ali i nedopustivo da u kompleks gde kvadrat košta 5k eur, svako sa ulice može da udje u garažu (postoji samo rampa).
U Novom Dorcolu postoje zatvorena parking mesta (boks).Dobro, meni ti klinci car spoteri ne smetaju. I ja sam se kao klinac lozio na kola i to nije prestalo ni sada kada imam 36 godina samo sto su sada moja za razliku od tada kada smo balavili na sajmovima i ispred luksuznih restorana tog vremena
Kada su kulturni uvek im dajem da fotkaju auto (uslov je da mi facu zamagle ako negde objavljuju slike, to uvek naglasim), ali jeste to na neki nacin bezbednosni propust. Mada ruku na srce i u vecini drugih stambenih kompleksa postoji isti propust sa garazom - ona je prakticno na izvolte bilo kome jer uglavnom ne postone rolo vrata koja se zatvaraju.
Pored toga ni u jednom kompleksu (da ja znam) ne postoje boksovi vec su samo parking mesta unutar garaze. Ja bi rado doplatio za parking box, mozda cak to i uradim kod mene u garazi jer bi se lepse osecao da imam potpuno privatan prostor.