Šta je novo?

Nova zgrada Alta Banke - Zaha Hadid

Čak i da zanemarimo da si napao forumaša o kom ne znaš ništa, već svoj stav baziraš na pretpostavkama, i da zamislimo da si u pravu - zar ti ta tvoja priča ne liči na onog malog Aleka iz Blokova, Glista su ga kao klinca zvali? Onog što dan radnog staža u životu nema, osim što je, kako tvrdi, neko vreme radio u nekakvo gvožđari u Londonu? Onog što je studirao prava šest godina, bio čak i solidan student, iako on sam i njemu bliski tvrde da je bio najbolji u istoriji fakulteta? Onog što mu je prvi stan poklonila država za vreme NATO bombardovanja, pa ga je ostavio pokojnoj prvoj supruzi i deci? Kaže da se posle preselio u garsonjeru koju su mu u Belvilu kupili mama i tata. Kaže isto da nema svoj auto, već da vozi staru Škodu koju mu je poklonio brat. Kad god nešto skupo obuče, veli nije njegovo, dala mu Suzi iz fundusa.
Ne moram da znam ništa o njemu, sve što treba da znam o njegovom životnom uspehu mogu da pročitam iz njegovih stavova.

A ovo sve što pišeš za Vučića, zar to samo ne potvrđuje moj stav? Ne možeš da budeš nesposobni gologuzan, i da sad očekuješ da ćeš uspešno da vodiš državu. Drago mi je da se slažemo u tome.

A tog tipa sam napao jer mi je više pun kufer takvih koji nas drže u blatu gotovo ceo vek. Ti borci za socijalnu pravdu, ti koji bi samo da ruše, da određuju kako će se trošiti tuđe pare, protivnici bilo kakve inovacije i progresa. Da je sreće pa da se pokupe i odu u Severnu Koreju i uživaju, a da nas puste da živimo normalno.

Poslednja izmena:
Koliko je propao ovaj sajt i ljudi na njemu...od sajta za izgradnju po bg dosli smo do toga da je svaki drugi post o vucicu...
A ovo pljuvanje po arapima po vama znaci da ni london ne valja ?
Btw trbusni ples je turski ne arapski i pesma ima tursko a ne arapsko ime...

Бугати кула Београд по сред Новог Београда није и не може бити прогрес него управо регресија у односу на оно што је ту грађено пре 50 година.

Дакле, у времену када су грађени "депресивни бетонски блокови" на Новом Београду грађени су и у Лондону.
А ове АИ генерисане златне слине се данас граде увелико још у Бакуу, Батумиу и Дубаиу.

Alta Banka je ove godina instalirala solarne panele na svoju zgradu koju planiraju da ruse? Sta to treba da znaci, da nece skoro? 🤔

1000082094.jpg

Београд је постао европска метропола тешком муком, након вишевековног турског периода. Сада се овде неки ложе на те исте Турке и њихову естетику, само зато што би неке турбофолклопине да граде високе зграде. Вау, висока зграда, какво достигнуће. Идите шприцајте хијалурон по Алањама, нико вам неће реч рећи.

Или, још боље, дајте неку високу зграду - архитектонски, урбанистички и финансијски примерену Београду какав треба да буде.

Бугати кула Београд по сред Новог Београда није и не може бити прогрес него управо регресија у односу на оно што је ту грађено пре 50 година.

Дакле, у времену када су грађени "депресивни бетонски блокови" на Новом Београду грађени су и у Лондону.
А ове АИ генерисане златне слине се данас граде увелико још у Бакуу, Батумиу и Дубаиу.
Bas sam uradio pretragu da vidim sta se trenutno odobrava i gradi u Londonu od nebodera:
Screenshot 2025-10-08 at 09.29.41.png

Da li smatras ovo boljom opcijom od ove za Alta Banku? Ja licno smatram da je ova zgrada ruznija, i pre bih postavio ovu Dubai zgradu nego ovu.

1000082096.jpg

Vise ne postoji lokalna arhitektura, sada je sve globalno. Iste arhitekte projektuju za Evropu, Ameriku, Kinu... sve je doslo na isto.

Vrh