Pa i NIS je u padu zadnje dve-tri godine, EBITDA je prošle godine opala za 30%. To što ne cvetaju ruže na Zapadu ne znači da cvetaju na Istoku, ili kod nas.
Ameri i Rusi će se dogovoriti kad-tad a do tada ostaje čekanje, samo problem je što treba i izdržati do tada pod sankcijama. Ako nam je politika kao što Bajatović reče "oni će se nekad dogovoriti, a mi ako izdržimo do tad super" - fino.
Na istoku cvetaju jeftini energenti...to je suština da jeftino kupiš najkvalitetniji gas, koji je ruski, najjeftiniju naftu ili druge mineralne sirovine...
Rusi, ameri i kinezi će deliti svet. To je fakat. Evropa je zastarela, sa nikakvim i slabim lgbt+- liderima...uskoro će da "popije" američke tarife pa će da se puši! Verujem da će Trump uskoro da otkupi Severni Tok i da prodaje evropi ruski gas po nekoliko puta skupljim cenama. Jer oni nemaju svoje ja, a za državu je to vojska (koju nemaju) i odluke (koje im se donose u USA).
Kad otkupi Severni Tok, onda će da otkupi naftovod između Mađarske i Ukrajine u dogovoru sa svojim mađarskim prijateljem Orbanom, kao i Slovačke (Fico) i da preko tog naftovoda "Družba 2" izvozi jeftinu rusku naftu, pogađajte,...po značajno većim cenama pravo u evropu! Koji će to car da bude! A Evropa će da ćuti i maše repićem

Trump ima minus od 750 milijardi $ godišnje u trgovini i već je izjavio da je to čista nepravda i pljačka američkih građana, tako da će uskoro sve da dođe na svoje mesto.
Tako da će rusi ustvari, opet da rade za našu korist,...ipak bratski, za razliku od nekih koji bi hteli da nas bace u to
PRESKUPO zapadno energetsko naručje!! Pošto nemamo nikakvu modernu tehnologiju i proizvode, mi ako bi kojim nesretnim slučajem kao neke totalne budale, pristali još i da skupo plaćamo energente, onda smo ga načisto ugasili i kao država i kao narod, i konačno, izgubili bi konkurentnost svoje nejake privrede i
suverenitet