Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

iz teksta:
Ministarka je podsetila da su sankcije OFAK-a prema NIS-u stupile na snagu 9. oktobra i da se od tada redovno razmatra situacija na tržištu i sigurnost snabdevanja naftom i naftnim derivatima, i podsetila da je NIS prodat još 2008. godine za vreme bivše vlasti i da je od tada u većinskom ruskom vlasništvu.
Dakle nemamo pojma šta će biti, nemamo nikakvu ingerenciju nad pregovorima, nemamo plan šta će biti ako oni propadnu ali to i nije važno pošto nismo mi prodali NIS nego vlada Mirka Cvetkovića.

Velika uteha za građane Srbije, sad možemo odahnuti.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Čeka se odgovor na podnet zajednički predlog.
" Ostaje da vidimo da li će preuzimanje upravljanja biti dovoljno za nastavak rada ili će biti dodatnih zahteva u vezi sa vlasništvom kompanije", rekla je Đedović Handanović.

Poslednja izmena:
Ako pricaju samo o onih 11.3% onda nema sta da vidi. Jedino Rusi tako mogu da se operu, kao uradili su sta je do njih, vise nisu vecinski vlasnici i nisu oni krivi ako Ameri ostanu pri sankcijama.

Ne bih više previše dosađivao, ali stvarno me interesuje šta se dogodilo sa pristaništem rafinerije Pančevo.
Može li odgovor?

Kako je uništeno pristanište koje je rekonstruisano 2011 - 2012. Godine?

Evo ovde kažu da pristanište nije pretvoreno u jednosmerno, samo za utovar i otpremu derivata, već je rekonstrukcija rađena i za prijem nafte. Jedino sam to mogao da pretpostavim da su uradili.

Ali oni sa foruma koji su ga videli kažu da nije o tome reč, već da je zapušteno, propalo, koliko sam razumeo.

Građani Pančeva će, zahvaljajući investicijama Naftne industrije Srbije, uskoro dobiti novo pristanište na kome će se otprema derivata iz Rafinerije obavljati po najmodernijim ekološkim i tehničkim standardima. Vrednost investicije 32 miliona evra, a za opremu je već uloženo 14 miliona evra.
Naftna industrija Srbije počela je rekonstrukciju dunavskog pristaništa u Pančevu, koja bi trebalo da se završi za godinu i po dana. Otprema derivata iz Rafinerije obavljaće se po najmodernijim ekološkim i tehničkim standardima.

1000004378.jpg

1000004381.jpg

1000004382.jpg

Još jednom molim za pojašnjenje.
Ko je i kako onesposobio pristanište rafinerije u Pančevu za prijem nafte.
Odnosno na koji način mu je smanjen kapacitet?

Dva rečna tankera u prolasku Savom kroz Beograd
Ova dva broda prevoze približno polovinu dnevnih potreba Srbije za naftom.

Poslednja izmena:
Vrh