Šta je novo?

Neostvareni Beograd

...и да нам је земља била просперитетна као Румунија. Отприлике би тако изгледало, мада се види да су они до 1941. доста далеко отишли са модернизмом.

Занимљиво, и данас Букурешт има већи БДП (65 милијарди $) од читаве Србије. Ево још једне слике предратног "Малог Париза" (мени више личи на Буенос Ајрес, Париз је конзервативнији):

Мали Париз.jpg

Ali kao i kod nas sve su te zgrade naružene odvratnim izlozima, nadogradnjama, šarenom stolarijom, zastakljenim terasama... Bio sam u Bukureštu pre par godina i nimalo impresioniran nisam ostao.

Е, па, свашта се десило и тамо од 1941... укључујући и једног који је срушио пола Букурешта да направи зграду, и држао зими температуру у становима на +11.

Кад сам ја био једини пут, сав центар им је био у кладионицама. Као и овде, и тамо ми је то било гадно.

Нама је главни проблем одсуство укуса - код реклама, натписа, излога, столарија и надоградња.

...и да нам је земља била просперитетна као Румунија. Отприлике би тако изгледало, мада се види да су они до 1941. доста далеко отишли са модернизмом.

Занимљиво, и данас Букурешт има већи БДП (65 милијарди $) од читаве Србије. Ево још једне слике предратног "Малог Париза" (мени више личи на Буенос Ајрес, Париз је конзервативнији):

Pogledajte prilog 155618
I uočava se veća prosečna spratnost, u odnosu na novogradnju u Beogradu u isto vreme.
A tek širina bulevara...

Подсећа на пресечену зграду Рада. Где је требала да буде?

Kako se to planiralo 1949 sta ce biti 1950
IMG-ce30b30322fec029da7bfc7da6bbcdc6-V.jpg

I besmislen plan da se npr pravnom fakultetu gradi nova zgrada a isti u tom trenutku ima zgradu staru ni 8 god
IMG-fcc93e27a3fc6ab4d2bac2604da1b0e6-V.jpg

I raspored po krilima
IMG-dc6305781112704030452b71094c1a36-V.jpg

Časopis za komunalna pitanja

Vrh