Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Prilozi

• IMG_3216.jpeg
    IMG_3216.jpeg
    288,1 KB · Pregleda: 73
Pa dakle kako se kome zalomi.nama na telefon nudili 40% odmah, u ugovor koji su poslali napisali 50%. Sad ako ispregovaras moze i 20% kao start. Da li to ima veze sa sa kvadraturom ili da im prodaja ipak ne ide kako su zamislili? Na halo oglasima su oglasili par vecih stanova za prodaju.

Meni su na pitanje o promeni dinamike plaćanja rekli da je to moguće samo za stanove preko 100 kvadrata...

Sajt odavno ne ažuriraju.

Koliko se razlikuje dostupnost stanova na sajtu i u kancelariji?

Puno se razlikuje. Konkretno sam zainteresovan za stanove od 45 m² koji su pozicionirani ka Peki Dapčeviću, uglavnom su ostali na prvom spratu. Ima nekoliko koji su navodno rezervisani i čekam da mi jave ako se oslobode, pošto mene zanima veća spratnost. Rekli su mi da rezervacija traje 7 dana. Sistem rezervacije mi je malo bezveze, bez ikakvog depozita, samo na "dobar dan, rezervišite mi taj stan... I onda kupci koji žele da kupe stan ne mogu da to urade jer neko drži rezervaciju 7 dana, bez ikakvog obavezivanja.

Šta mislite - koliki je rizik kupovina tih stanova na prvom spratu? da li oni imaju bar delimičnu predstavu ko će korititi lokale i za šta?

Visina lokala biće od 5 do 5.8m i nemaju predstavu ko će biti zakupci. U lameli D (čini mi se) biće Euro Medic I u pregovorima su da Maxi otvori market.

Puno se razlikuje. Konkretno sam zainteresovan za stanove od 45 m² koji su pozicionirani ka Peki Dapčeviću, uglavnom su ostali na prvom spratu. Ima nekoliko koji su navodno rezervisani i čekam da mi jave ako se oslobode, pošto mene zanima veća spratnost. Rekli su mi da rezervacija traje 7 dana. Sistem rezervacije mi je malo bezveze, bez ikakvog depozita, samo na "dobar dan, rezervišite mi taj stan... I onda kupci koji žele da kupe stan ne mogu da to urade jer neko drži rezervaciju 7 dana, bez ikakvog obavezivanja.
Mislim da je sad vrlo sumnjivo da im je strategija maksimalno dovođenje kupaca u zabludu... pričali smo o tome i ranije... osim neažurnog sajta u prilog tome govori i taj sistem rezervacije - njihova je uvek poslednja. Uvek mogu da Vas nazovu i kažu da je rezervacija otkazana. Mislim da se ovako ponašaju naročito kod manjih i atraktivnih stanova. Sumnjam da se igraju sa kupcima trosobnih i većih stanova.

Mislim da je sad vrlo sumnjivo da im je strategija maksimalno dovođenje kupaca u zabludu... pričali smo o tome i ranije... osim neažurnog sajta u prilog tome govori i taj sistem rezervacije - njihova je uvek poslednja. Uvek mogu da Vas nazovu i kažu da je rezervacija otkazana. Mislim da se ovako ponašaju naročito kod manjih i atraktivnih stanova. Sumnjam da se igraju sa kupcima trosobnih i većih stanova.
Prvo pokušaju da vam prodaju manje atraktivne stanove, govoreći da su oni atraktivni prodati ili rezervisani. Za veće stanove je interesovanje svakako manje.

A sa sajta uklone samo ono što je stvarno prodato... i ostave ono za šta se najviše ljudi interesuje, kao što rade i neke agencije - važno je da klijent nazove, da možemo da ga obradjujemo, tu već postoji neka šansa da mu se nešto proda...

A sa sajta uklone samo ono što je stvarno prodato... i ostave ono za šta se najviše ljudi interesuje, kao što rade i neke agencije - važno je da klijent nazove, da možemo da ga obradjujemo, tu već postoji neka šansa da mu se nešto proda...
Da, tako mi je i rečeno da uklanjaju samo prodate, ne i rezervisane stanove.

Da li su cene stanova pale u Nemanjinom gradu s obzirom na oglase, pritom je ovo cena sa ukljucenim PDV-om kako stoji: https://www.halooglasi.com/nekretni...---novogradnj/5425645479299?sid=1745702867179
To su stanovi na povučenom spratu, velike kvadrature sa velikim terasama. Konkretno taj stan ima terasu od 42m2 tako da je i realno da mu snize cenu.
Vidite na slici da stan od oko 72m2 ima istu cenu kao na sajtu iako je I sprat manje tražen, dok su ovi veliki na povučenom spratu sniženi.
Kao i u svakoj prodaji mogu ponuditi popust za stanove koji se teže prodaju.

1745711484049.png

Postoji mogucnost i kupovine stana na kredit, daje se regularnih 20% ucesca, ali ostatak od cene stana se uvecava za 8%.

Interesantno... Znači ispada ovako:

Cena sa učešćem od 40% je 2500+PDV.
Cena za 100% avansno je umanjena za 100 evra odnosno 4%.
Cena sa učešćem od 20% i kreditom je uvećana za 8% odnosno 200 evra.

Jel se to meni samo čini ili oni svoj evro i evro kupca različito vrednuju?

Interesantno... Znači ispada ovako:

Cena sa učešćem od 40% je 2500+PDV.
Cena za 100% avansno je umanjena za 100 evra odnosno 4%.
Cena sa učešćem od 20% i kreditom je uvećana za 8% odnosno 200 evra.

Jel se to meni samo čini ili oni svoj evro i evro kupca različito vrednuju?
Cena za kreditne kupce se uvećava jer ih čekaju do 80% izgrađenosti što znači da taj deo moraju pokriti iz sopstvenih sredstava ili iz kredita.
Ako pokrivaju iz kredita njih taj evro zaista košta više, a koliko više zavisi od dogovora s bankom.

Vrh