Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Dragi forumasi, rezervisala sam garsonjeru 1.3, Lamela A na 6. spratu koja je, navodno, jedina ostala u ponudi od manjih stanova, pa sad se premisljam i ne mogu da se odlucim. Muci me taj 6. sprat, bojim se da to i nije bas najbolje resenje zbog povucenog sprata iznad. Zamolila bih vas za misljenje, da li tu moze da nastane problem zbog eventualnog prokisnjavanja? Svaki komentar i misljenje ce mi pomoci, jer se bas nista ne razumem u takve stvari. Hvala unapred.
Meni ne zvuci lose sto ste uzeli 6 sprat, iznad je prakticno jos jedan, ja sam se odlucio za isti sprat samo u drugom kompleksu u kraju, deluje mi mirnije i lepsi je pogled sa visine ali stvar izbora naravno.
Jedina mana moze biti iz mog slucaja sto imam u kuhinji i predsoblju gipsom spusten deo plafona zbog sakrivenih instalacija sto nije bilo prikazano u projektu mog stana.
Srecno sa novim stanom.

Dragi forumasi, rezervisala sam garsonjeru 1.3, Lamela A na 6. spratu koja je, navodno, jedina ostala u ponudi od manjih stanova, pa sad se premisljam i ne mogu da se odlucim. Muci me taj 6. sprat, bojim se da to i nije bas najbolje resenje zbog povucenog sprata iznad. Zamolila bih vas za misljenje, da li tu moze da nastane problem zbog eventualnog prokisnjavanja? Svaki komentar i misljenje ce mi pomoci, jer se bas nista ne razumem u takve stvari. Hvala unapred.
6. sprat je super sto se tice visine.
Pretpostavljam da pitas zbog tog povucenog sprata i mogucnosti da se pojavi vlaga. Ja nisam expert, ali niko ti ne moze garantovati da kad tad neces imati problem
E sad zavisi od toga kako su uradili hidroizolaziju. Ako je dobro uradjena onda neces imati problema narednih X godina. Ali kad tad ce popustiti sigurno. Ako se to desi za 10+ godina ili vise nije strasno. Sve ima rok trajanja i onda ces misliti o sanaciji (pod uslovom da su ti komsije gore okej). A ako se desi u narednih par godina, to znaci da su izvodjaci izfuserisali, ali to bukvalno ne mozes da znas tako da je to rizik koji ces morati da prihvatis ako se odlucis za taj stan

Kao što je koleginica @Andrea357 i rekla. Samo bih dodao da ukoliko odmah na početku bude vlage onda to Investitor sanira. Ukoliko posle garantnog roka bude problema onda bi trebalo skupstina stanara kompleksa, a ne vi.
Mislim da se to sada bolje radi pogotovo kod ovakvih luksuznijih novogradnji sa ozbiljnijim timom i Upravnicima za vodjenje ovih nivoa kompleksa.
Pretpostavljam da će Investitor ili osnovati svoju firmu koja će imati Upravnika i voditi se održavanjem svega ili postaviti neke svoje ljude?
Kod mene gde prelazim uskoro u stan kada se izradi kompleks će Investitor napraviti posebnu ćerku firmu radi održavanja i upravljanja kompleksim na min 10god će tako biti i meni je to odlično.
Ako se napravi negde propust u toku izvodjenja, sanirace oni to, ali da ste ugrozeniji povodom ovog pitanja jeste.
Meni je tasta ispod krova zgrade u starogradnji pa ima problema sa vodom, loša Upravnica, angažovala uvek neke loše majstore itd...

1746867213078.jpeg

Nece biti problema za 10 godina ali za 30 ...?
Ja licno ne bih uzeo takav stan, jer se sve popravke moraju obavljati kod komsije iznad, znaci dizanje plocica na terasi, rusenje, samo uz njegovu saglasnost.

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Meni je jedna od bitnijih stvari da sam okružen sa što je manje komšija moguće.
Čak sam i saznao ko će biti vlasnik stanova koji su pored mene i zbog čega su uzeli stan i ko je planiran tu da živi pre kupovine stana 😂

Ja bih izbegao ako je moguce jer je jedan deo nepokriven. Zimi malo hladnije, leti malo toplije...
Ako je hidroizolacija dobro uradjen problema ne bi trebalo da bude bar 25 godina.
Ako bi bile velike snezne padavine i niske temperature (sto skoro da nije realno), to podrazumeva da komsija iznad cisti slivnik, da ne bi doslo do prelivamja...
Svakako ne znaci da treba odustati, vec razmotriti da li ima boljih resenja...

Realno gledano, veće su šanse da će komšija iznad da napravi neku havariju u kuhinji, kupatilu, celom stanu nego da će krov ili otvoreni delovi povučenog sprata da prokišnjavaju.

Sestra i ja smo rezervisali lamelu D, stanovi 5.7. Ona na 4.a ja na 3.spratu, 50,5m². Prvobitno smo bili zainteresovani za stanove od 45 m² u lamelama A, B i C ali ostalo je samo nešto na prvim spratovima a to nam nije odgovaralo. Ostalo je da im u ponedeljak javim brojeve garaža i da mi pošalju primerak ugovora, pa onda na potpisivanje kod notara.
Koju ste cenu ugovorili?

Ja bih izbegao ako je moguce jer je jedan deo nepokriven. Zimi malo hladnije, leti malo toplije...
Ako je hidroizolacija dobro uradjen problema ne bi trebalo da bude bar 25 godina.
Ako bi bile velike snezne padavine i niske temperature (sto skoro da nije realno), to podrazumeva da komsija iznad cisti slivnik, da ne bi doslo do prelivamja...
Svakako ne znaci da treba odustati, vec razmotriti da li ima boljih resenja...
Ne znam, mozda je bolje resenje garsonjera 5.6 na 4. spratu, nju nisam uzimala u obzir zbog jednog totalno kosog zida. Sada, posle svih vasih komentara opet pocela da razmisljam da je mozda ipak ona bolje resenje u odnosu na 1.3 na 6. spratu. Imam jos par dana da prelomim :(

Malopre ste napisali da je 1.3 jedini ostao od manjih stanova, sad se ispostavlja da ima i drugih. Ne bi bilo loše da se preciznije izražavate jer se stiče pogrešan utisak da su sve garsonjere rasprodate, a na sajtu ih ima još gomila...

Dešava se da ljudi rezervisu dva pa odustanu od jednog ili su rezervisali jedan pa odustali skroz. Tako sam ja rezervisala jedan i drugi put kad sam zvala su mi rekli da se oslobodio jedan drugi slične kvadrature......

Ažurirali su sajt
Dostupno je još 328 stanova po sajtu od originalnih 617.
Za ~2 nedelje prodato je 27 stanova.

Malopre ste napisali da je 1.3 jedini ostao od manjih stanova, sad se ispostavlja da ima i drugih. Ne bi bilo loše da se preciznije izražavate jer se stiče pogrešan utisak da su sve garsonjere rasprodate, a na sajtu ih ima još gomila...
Pre 3 dana sam razgovarala sa Ivanom, rekla mi je da od stanova do 40m2 slobodne su samo garsonjere 1.3 na 6. spratu i 5.6 na 4. Garsonjeru 5.6 sam odmah elimenisala jer ima jedan kosi zid, o njoj nisam ni razmisljala, jer, eto, na prvu mi se nije uopste dopala. Rezervisala sam 1.3 na 6. Ima i ona kosi zid, ali nesto malo. Pitala sam i da li ce mozda nesto eventualno osloboditi, pa da sacekam malo. Ivana je rekla da je sve prodato. Tako da ne znam koliko je sajt azuran.

Ne znam, mozda je bolje resenje garsonjera 5.6 na 4. spratu, nju nisam uzimala u obzir zbog jednog totalno kosog zida. Sada, posle svih vasih komentara opet pocela da razmisljam da je mozda ipak ona bolje resenje u odnosu na 1.3 na 6. spratu. Imam jos par dana da prelomim :(
Prodavao sam pre 18 meseci stan u kojem nisam ziveo...Stan je bio na pretposlednjem spratu, iznad je bio stan sa kosinama (pod krovom).
Stan je prodavao, iskusan i dobar agent...
Pitao me je kao vrlo bitnu stavku...Da je stan koji posedujem nadkriven celom povrsinom stanom iznad...

Po meni uvek sto visi sprat, po mogucnosti penthouse. Rizik postoji uvek, i malo je veci od mogucnosti da komsiji iznad na bilo kom spratu nastane problem sa kuhinjom/kupatilom, ali visim spratovima/penthousima uvek dajem prednost zbog pogleda i privatnosti. Stvar licne odluke, naravno.

Mene kod penthausa muči pitanje hladjenja leti, i manje pitanje grejanja zimi. Ne znam nikoga ko živi u penthausu, pa se sve svodi na rekla/kazala i pretpostavke. Ima li iko iskustva???

Što se tiče problema sa komšijama iznad, skoro mi je drugar imao pucanje radijatora baš za Novu godinu, u stanu iznad u kome niko ne živi, a i on sam bio na putu... provalili problem tek kad je počelo da curi komšiji ispod njega... stan bio poplavljen 20-30cm... 2 meseca ga je sušio grejalicama i nekim sušačima vazduha...

Mene kod penthausa muči pitanje hladjenja leti, i manje pitanje grejanja zimi. Ne znam nikoga ko živi u penthausu, pa se sve svodi na rekla/kazala i pretpostavke. Ima li iko iskustva???

Što se tiče problema sa komšijama iznad, skoro mi je drugar imao pucanje radijatora baš za Novu godinu, u stanu iznad u kome niko ne živi, a i on sam bio na putu... provalili problem tek kad je počelo da curi komšiji ispod njega... stan bio poplavljen 20-30cm... 2 meseca ga je sušio grejalicama i nekim sušačima vazduha...
Uzeo sam penthaus useljavam se za godinu dana, multi-split sistem ću imati, klima u svakoj sobi i podno centralno grejanje. Portali od poda do plafona visine 3.2m. Orjentacija istok. Uopšte ne brinem za grejanje i hladjenje. Postoje sada čak i razne folije koje mogu da se lepe na prozore za smanjenje UV zračenja i toplote, ako bude neophodno. Ako je kvalitetna stolarija i staklo ne vidim problem.
Čitav život sam na visokom prizemlju i 1 spratu, kao i sada.
Buka i saobraćajno zagadjenje su stvari koje su me katapultirale da uzimam na što višem spratu stan.
Ranije su bili spori i lošiji liftovi, sada je to bolje, pogotovo kada se ima više liftova po zgradi.
Ja i dalje imam prednosti na 1 spratu prilikom odlaska do prodavnice da skoknem po nešto ili kada ujutru sednem u kola pa shvatim da sam zaboravi nešto i treba mi manje od 1 min da se popnem i uzmem to, lift nisam koristio u stanovima gde sam živeo 30+ god.
Ali kada odem kod tašte na poslednji sprat pa ta velika terasa ima smisla, pogled, čist vazduh, mirnije je, možeš kafu popiti na terasi i stvarno uživati.

Vrh