Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

Sa Instagrama…
IMG_4823.jpeg
IMG_4824.jpeg
IMG_4827.jpeg
IMG_4825.jpeg
IMG_4826.jpeg

Sestra i ja smo rezervisali lamelu D, stanovi 5.7. Ona na 4.a ja na 3.spratu, 50,5m². Prvobitno smo bili zainteresovani za stanove od 45 m² u lamelama A, B i C ali ostalo je samo nešto na prvim spratovima a to nam nije odgovaralo. Ostalo je da im u ponedeljak javim brojeve garaža i da mi pošalju primerak ugovora, pa onda na potpisivanje kod notara.

Da li neko zna da li ce u stanovima koji gledaju ka unutrasnjosti samog kompleksa biti svetla i da li se isplati kupovati takve stanove, konkretno me zanimaju stanovi od 50 kvadrata tj. najvise mi se svideo stan 2.9 u lameli B? Znacila bi mi svaka povratna informacija i savet od nekog ko se vise razume od mene, hvala unapred

Da li neko zna da li ce u stanovima koji gledaju ka unutrasnjosti samog kompleksa biti svetla i da li se isplati kupovati takve stanove, konkretno me zanimaju stanovi od 50 kvadrata tj. najvise mi se svideo stan 2.9 u lameli B?

2.9 će imati i više nego dovoljno svetla, tokom leta čak i previše zbog te jugo-zapadne orijentacije. Od 50m2 najviše svetla dobijaju stanovi u lamelama C, B, A i južna strana D. Označio sam ih plavom bojom:

Screenshot 18.png

Konkretno taj stan 2.9 je dobro osunčan čak i tokom hladnijeg dela godine jer za razliku od drugih stanova te kvadrature nema direktno zaklonjen pogled i senku, već umesto ta 23m razdaljine do susedne lamele koju ima većina stanova koji gledaju ka unutra, jedino taj stan ima oko 50m razmaka:

Screenshot 19.png

Tako da još jedan od benefita je i ta privatnost, udaljenost od stanova preko puta, ako je to nekome bitno. Mane stanova u toj vertikali i generalno tih koji se naslanjaju na hodnik / stepenište je taj što je soba uža za debljinu dodatne izolacije koja se postavlja iznutra. U svakom slučaju ovaj stan konkretno po mom nekom mišljenju, viđenju stvari, preferencama, ima više prednosti nego mana.

Poslednja izmena:
Mane stanova u toj vertikali i generalno tih koji se naslanjaju na hodnik / stepenište je taj što je soba uža za debljinu dodatne izolacije koja se postavlja iznutra.
Pitanje koliko je to mana s obzirom da stan 2.9 ima 50.40m2, a stan 2.2 koji se ne naslanja na stepenište 50.73m2, a naveli su da je dozvoljeno odstupanje u kvadraturi +/-2.00%

2.9 će imati i više nego dovoljno svetla, tokom leta čak i previše zbog te jugo-zapadne orijentacije. Od 50m2 najviše svetla dobijaju stanovi u lamelama C, B, A i južna strana D. Označio sam ih plavom bojom:

Pogledajte prilog 237387

Konkretno taj stan 2.9 je dobro osunčan čak i tokom hladnijeg dela godine jer za razliku od drugih stanova te kvadrature nema direktno zaklonjen pogled i senku, već umesto ta 23m razdaljine do susedne lamele koju ima većina stanova koji gledaju ka unutra, jedino taj stan ima oko 50m razmaka:

Pogledajte prilog 237388

Tako da još jedan od benefita je i ta privatnost, udaljenost od stanova preko puta, ako je to nekome bitno. Mane stanova u toj vertikali i generalno tih koji se naslanjaju na hodnik / stepenište je taj što je soba uža za debljinu dodatne izolacije koja se postavlja iznutra. U svakom slučaju ovaj stan konkretno po mom nekom mišljenju, viđenju stvari, preferencama, ima više prednosti nego mana.
Hvala na odgovoru, vise informacija sam procitala na ovom sajtu nego sto sam saznala od zena iz prodaje😅

a naveli su da je dozvoljeno odstupanje u kvadraturi +/-2.00%
Ovo je tačno, treba očekivati -2% odstupanje kvadrature. Barem je to naše iskustvo bilo, doduše sa drugim investitorom i izvodjačem. Stan je bio za 1,97% manji, što nam govori da su oni to i planirali.

Ovo je tačno, treba očekivati -2% odstupanje kvadrature. Barem je to naše iskustvo bilo, doduše sa drugim investitorom i izvodjačem. Stan je bio za 1,97% manji, što nam govori da su oni to i planirali.
Ja sam imao 2.01% manju površinu i vraćeni su mi ti novci.
EDIT: Imao sam kao malo sreće 😂
Mada i Investitor je imao stvarnog nezavisnog geodetu koji je merio pošteno.

Pitanje koliko je to mana s obzirom da stan 2.9 ima 50.40m2, a stan 2.2 koji se ne naslanja na stepenište 50.73m2

To nije samo zbog stepeništa, već i zbog nosećih stubova koji su u nekim stanovima u kuhinji, a u nekim u kupatilu. Ako uporediš navedene kvadrature prostorija ta dva stana:

Screenshot 20.png
Screenshot 21.png

primetićeš da stan 2.9 ima veće kupatilo od 2.2, dok 2.2 ima veću kuhinju, a razlog su upravo noseći stubovi i ti "zubovi" koji se prave u tim prostorijama:

Screenshot 22.png

Screenshot 23.png

I onda konkretno, noseći stub u kuhinji stana 2.9 oduzima otprilike 0.7x0.2 m2. I tako se onda prave te neke razlike u kvadraturi.

Naravno, to sam već pomenuo, spavaća soba 2.9 je manja upravo zbog tog dodatnog sloja izolacije celom dužinom, jer se ona naslanja na stepenište, nema komšiju na strani spavaće sobe.

Prilozi

• Screenshot 20.png
    Screenshot 20.png
    55,5 KB · Pregleda: 55
Ne razumem zašto je projektovano tako da stan 5.6. u lameli D ima kos zid i isto stan do njega .....

Bas lepa matematika.
Ne verujem da će biti 2% viška, da kupac bude srećan. Vec ce biti sigurno 2% manje..i to je nekih simboličnih 2.500 eura. Za manje stanove. Neka su 300 stana sa manjkom od 2%. Lepa cifra za Investitora. Lepota ..

Ne razumem zašto je projektovano tako da stan 5.6. u lameli D ima kos zid i isto stan do njega .....
Moderna lamela i možda želja da se naprave dva stana umesto jednog.
Po meni bi bilo mnogo bolje da su od stanova 5.6 i 5.5 napravili jedan od 50-ak kvadrata i ostavili širi hodnik od kog su "ukrali" kvadrate što bi smanjilo kosine, ali i njihovu zaradu za oko 40.000 evra.

Pogledajte prilog 237387

Pogledajte prilog 237388

Steta sto me ovaj projekat ne zanima, ne znam gde si bio druže sa svojim analizama ranije, svaka cast! 😊
P.S. Posto me ne zanima ne udubljujem se nego verujem avansno u dobronamernost 😉

Da li ima neki update koliko se stanova prodalo/rezervisalo do sada ?

Dragi forumasi, rezervisala sam garsonjeru 1.3, Lamela A na 6. spratu koja je, navodno, jedina ostala u ponudi od manjih stanova, pa sad se premisljam i ne mogu da se odlucim. Muci me taj 6. sprat, bojim se da to i nije bas najbolje resenje zbog povucenog sprata iznad. Zamolila bih vas za misljenje, da li tu moze da nastane problem zbog eventualnog prokisnjavanja? Svaki komentar i misljenje ce mi pomoci, jer se bas nista ne razumem u takve stvari. Hvala unapred.

Vrh